יום שני, 27 בפברואר 2012

קדרה עם בשר בקר וירקות

קדרה של ירקות עם בשר טחון ותפוחי אדמה...



החומרים הדרושים:

4 יח' קישוים עם ליבה נקייה מבפנים
4 תפוחי אדמה חתוכים לאורך
1 גמבה צהובה מחולקת ל-4 לטעם פיקנטי
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושים
1/2 כוס אורז פרסי או כול אורז שתבחרו
1 פלפל חריף שלם, אדום /ירוק או שניהם יחד לא לחתוך להעביר בשלמותו!!!
1 כף כוסברה טחונה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
פלפל אדום פפריקה מתוקה
1 כוס כוסברה קצוצה דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית או קנולה
1/2 כפית מרק עוף
2 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:
להעביר לקערה עמוקה את הבשר הטחון ולהוסיף אליו את האורז, בצל, שום,
פלפל  אדום , פלפל שחור, מלח, כוסברה יבשה, כוסברה קצוצה
ופטרוזיליה קצוצה 2 כפות שמן ולערבב את הכול להניח בצד לפחות
כחצי שעה לספיגת הטעמים.
למלא את הקישוים עם הבשר הטחון המתובל. לגלגל בנפרד גם
כדורי בשר טחון ולהוסיף לסיר. להוסיף  את התפוחי האדמה הגמבה פלפלים
חריפים לסיר חרס ולהוסיף  מעל 2 כוסות מים חמים, עם מעט מרק עוף
וקורט מלח ולהעביר את הסיר סיר חרס,  לתנור לטמפרטורה של 200 מעלות
ולבשל  לפחות 3 שעות או עד שהתבשיל יהיה מוכן.

ניתן לבשל אותו גם כול הלילה על טמפרטורה של 130 מעלות
יוצא פשוט מעדן פשוט ללקק את האצבעות יקירי.......


יום ראשון, 26 בפברואר 2012

בורקס פילו עם גבינה וירקות

בורקס פילו עם ירקות וגבינה....





לפעמים בערב בא לנו להתענג,
ולשם כך יש גם מתכונים קלים ומהירים להכנה
ואחת מהן זהו בורקס פילו עם ירקות וגבינה...




החומרים הדרושים:
חצי מכמות העלים של בצק פילו
חמאה 100 גרם



למילוי
300 גרם גבינה בולגרית
1 חב' גבינת סימפוניה בטעם רגיל
2 פלפל בולגרי חתוך לרצועות
2 עגבניות קטנות חתוכות לרצועות דקות






לפרוס את עלי הפילו למרוח בחמאה מומסת עם מברשת
להוסיף מעט מהמלית ולהתחיל לגלגל מעל למרוח עם חמאה
 לפזר מעט מקוביות חמאה,

לאפות בתנור שחומם ל- 250 מעלות כ-10 דקות או
עד שהעלים של הבורקס יזהיבו...

יום חמישי, 23 בפברואר 2012

ריבת תותים שכולם אוהבים...





ריבת תותים הנו הכי קל להכנה

תמיד טוב שיש לנו קו מפטורה של ריבת תותים בבית
שתנעים לנו את הערב כשיושבים ליד הטלוויזיה,
ורוצים לשתות תה חם ולצידו מרקחת של תותים
עם בגט חם או לחמנייה מרוחה עם חמאה ועם
תות שדה שזה עושה את הערב לכול המשפחה...



המצרכים הדרושים:

1 ק"ג תות שדה
1/2 קילו סוכר (אפשר גם קצת יותר לתשומת לבכם:
התותים עצמם הם מתוקים...)
2 כפות מי ברז קרים.
אם רוצים לעדן את הטעם הוסיפו כפית מיץ לימון,
או חצי כפית של סוכר וניל   לא חייבים!!!

אופן ככנה:
מכניסים את התותים לתוך סיר עמוק
מכסים עם סוכר ומשאירים כך במשך הלילה
או לכמה שעות...
לאחר שהתות היה במשך זמן סמויים
בסוכר מוסיפים 2 כפות מי ברז.
מעבירים ללהבה גבוהה ואיך שהתותים
יתחילו לרתוח מנמיכים את האש וממשיכים
לבשל עד שהתותים הופכים לדייסה עבה.
כדי לבדוק אם התותים מוכנים לוקחים,
כפית קטנה ומעבירים מעט מהעיסה
על צלחת עם הריבה עדיין נוזלית
מבשלים עדיין בסיר עד שהעיסה
הופכת ליותר קרישה אבל מעט.





נא להיזהר בישול מיותר
יוביל לנוזל מוקרש ולא יפה...  

לאחר מעט צינון
יש להעביר את הריבה
בצנצנות מעוקרות, לשמור
במקום קריר.













יום רביעי, 22 בפברואר 2012

כיסנים בורקסים גאורגיאניים ופריקסה...

צ'יבורקי עם בשר
סוג נוסף של לוביאני קדה
לוביאני פרושקי
לוביאני קדה
פריקסה

בורקס גאורגיאני.....

קרטולי חצאפורי עם חלב

חצ'אפורי גאורגי עם סומסום, אפשר מאותו בצק להכין גם לוביאני כדה (חצאפורי עם שועית)
אצארולי חצ'אפורי בלי ביצה בהכנה
אצ'ארולי חצ'פורי
קרטולי חצ'אפורי

יום ראשון, 19 בפברואר 2012

עוגת תפוחים שפשוט מעדן...

עוגיות תפוחים עם שמנת מתוקה





המצרכים הדרושים לבצק:
1/2  מחמאה (100 גרם)  חתוכה לקוביות קטנות (רכה בטמפרטורת החדר)
1 סוכר וניל או 1/2 כפית תמצית רום
2 ביצים
1/2 מיכל שמנת מתוקה צמחית אפשר גם לא צמחי רגיל חלבי
1 כוס סוכר
 2 כפות מיץ תפוזים
 3 1/2 כוסות קמח או לפי הספיגה (כדי ליצור בצק רך)

אופן ההכנה: לאחד את כול החומרי הגלם במיקסר או ללוש ביד ולהוסיף קמח בהדרגה
לאחר קבלת בצק מעט רך לשמור במקרר אל במקפיא במשך 1 1/2 עטוף בניילון נצמד.



החומרים הדרושים למילוי :
5 תפוחים גרנד או אפשר גם דלישס. מגוררים על פומפייה גסה
1 כוס סוכר או לפי המתיקות הרצוי
1/2 כפית קינמון
100 גרם קוקוס
לערבב את כול החומרים ולהשאיר בצד, לכמה דקות.




להכנת העוגה:

להוציא את הבצק מהמקרר ולחלק ל- 2 יח'
לרדד כול עלה בנפרד לפזר את המילוי ולגלגל כרולדה.
לחתוך עם סכין משונן או סתם עם סכין מטבח.
להעביר לתבנית מרופדת עם נייר פרגמנט ולאפות
בתנור שחומם ל-250 מעלות.
לאחר כ- 5 דקות להוריד את הטמפרטורה ל-170 מעלות
ולאפות עד להזהבה לפחות כ- חצי שעה...

כשהעוגה מוכנה להוציא מהתנור לקרר מעט ולבזוק מעל את
אבקת סוכר...











תולמה גאורגית...





תולמה גאורגית עם בשר
ובלי בשר רק עם אורז ירק ועשבי תיבול...











מילוי לתולמה גאורגית ללא בשר רק עם אורז ירק ועשבי תיבול...
 

תולמה - כרוב ממולא בלי בשר, ניתן למלא
באופן הבא:
1 כרוב שלם רצוי לבחור כרוב שהוא לא כבד במשקל עם עלים רכבים....
2 בצלים, 

4 שיני שום כתוש, 
2 גזרים  חתוכים לקוביות, 
1 כפית חמלי סונלי , (כוסברה יבשה)
1/2 כפית פלפל פפריקה אדומה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
 10 גבעולי שמיר קצוצים 
 15 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
1 כוס אורז או יותר לפי הכמות הרצויה...
 

אופן ההכנה: 

לטגן את הבצל הגזר ואת השום עם 3 כפות שמן זית או קנולה או כול שמן שתבחרו יחד עם שמיר ופטרוזיליה ולאחר מכן תערבבו עם אורז ושאר התבלינים וחמלי סונלי.
לבשל במים רותחים את הקרוב ל-3 דקות בלבד ואז תעבירו במי קרח, או פשוט שטפו מתחת למים קרים הפרידו את העלים, תיישרו קצת את הפינה ותתחילו לגלג אותם עם מעט מילוי בצורה של קבאב מזרחי.
מילאו את הסיר בתולמה ממולא והוסיפו 2-3 כוסות מים מהולים בכפית שום כתוש וכפית מרק עוף הוסיפו 1/4 כפית מלח . ושימו על להבה גבוהה.
מרגע שהמים ירתח בסיר הנמיכו את הלהבה ובישלו כ-1/2 שעה עד 45 דקות כשהלהבה כול הזמן נמוכה כדי שהכרוב לא יתחיל לצוף למעלה שימו מעל הכרוב הממולא צלחת. כך התבשיל יתבשל בצורה שווה.













שלבי הכנה












שימו לב לאלו שרוצים למלא את הכרוב עם בשר בקר, הוסיפו את הבשר הטחון עם 2 כפות רסק עגבניות ובתוספת 1/2 כפית אוצחו סונלי בהרט גאורגי. הכול באותו אופן וגלגלו את הכרוב עם המילוי...








יום חמישי, 16 בפברואר 2012

צ'יבורקי גאורגי.





צ'יבורקי מספרי מאכלים גאורגיאניים, 
כול הזכויות שמורות למחברת הספר... 


המצרכים הדרושים לבצק:
 1 ק"ג קמח, 
1 ביצה
 2.5 כוסות מים פושרים או מי סודה מוגזים,
 1/4 כפית מלח, 
1/2 כפית וודקה (לא חובה!).
 


למלית: 1
 ק"ג בשר טחון,
 1/2 כפית כוסברה יבשה,
 1/2 כפית פפריקה חריפה,
1/2 כפית פפריקה מתוקה,

 2 עד 3 כוסות מים 2 בצלים קצוצים דק + 1 בצל טחון,
 1/2 כפית מלח.
1 יח' שום כתוש (לא חובה)
 

אופן ההכנה:

מערבבים כול החומרי המלית, מוסיפים את המים בהדרגה עד לספיגה מלאה.
מכניסים במיקסר את כול החומרים הדרושים לבצק ויוצרים בצק קשה.
מחלקים את הבצק ל- 20 חלקים ומרדדים לעובי של 1 סנטים כל עלה סוגרים את הבצק סביב המלית ויוצרים חצי סהר.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכיסנים עד הזהבה משני צדדים. מוצאים לנייר סופג מגישים חם.
הערה עם רוצים ליצור צורה יפה לצ'יבורקי כדאי להשתמש בסכין משונן...








יום שני, 13 בפברואר 2012

הקציצות בקר בנוסך גוארגי


בכול זמן רצוי
וכדאי שיהיו בבית
קציצות חמות שרק עכשיו יצאו
מהמחבת..








קציצות בקר בנוסח גאורגי ללא פירורי לחם מעדן, אמיתי לאחר כחצי שעה כשאני מכינה בקושי נשאר משהו....
מתכון: 

ק"ג בשר טחון, 
2 בצלים טחונים, 
4 שיני שום כתוש, 
1 כפית פלפל פפריקה מתוקה, 
1 כפית פלפל שחור, 
1 כפית, חמלי סונלי (כוסברה יבשה) 
 1/4 כפית אוצחו סונלי, או בהרט ישראלי, 
מלח לפי הטעם 1/2 כפית או יותר
1 ביצה  


 אופן ההכנה:
 

לערבב ולהניח במקרר לא בקירור במשך כשעה לאחר מכן לטגן במחבת עם 4 כפות שמן זית או קנולה .
אגב כול המטעמים בספרי מאכלים גאורגיאניים תמיד שימושי וכדאי שיהיה לכם בבית ....כדאי ורצוי..






יום ראשון, 12 בפברואר 2012

עוגת נוגט ואגוזי מלך ...





המצרכים הדרושים לבצק:


3 ביצים
1/2 כוס שמנת מתוקה צמחית/חלבית (לבחירתכם)
3/4 מחמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
3 כוסות קמח או לפי הספיגה ליצור בצק רך!)
לערבב במיקסר או ללוש ביד לעטוף בנייר ניילון
ולשמור לשעה וחצי עד שעתיים בקירור (לא במקפיא!)
1 חלמון ביצה מהול ב1 כף מים מהברז.

אם לא רוצים לאפות את כול הקמות אפשר לשמור עטוף בנייר ניילון במקפיא...



חומרים למילוי:







צנצנת קטנה של נוגט למריחה (אפשר למצוא בסופרים)
50 גרם אגוזי מלך טחונים


אופן ההכנה:
לחלק את הבצק ל-3 חלקים ולרדד כול אחד מהם בנפרד
למרוח עם ממרח נוגט ולפזר מעל את האגוזים הטחונים.
לגלגל כמו רולדה ולחתוך לפרוסות הרצויות לכם
לסדר על נייר אפייה בתבנית.
למרוח עם הביצה המהולה במי ברז
 ולאפות בתנור שחומם מראש ל-250 דקות כ-3 דקות לאחר 3 דקות
להנמיך את  הלהבה ל- 170 מעלות ולאפות כ-25 דקות או עד שהתחתית
אופייה והעוגה מקבלת גוון זהוב מעל.....



יום ראשון, 5 בפברואר 2012

לבבות עוף עם כבדים ואורז ריזוטו




  
 
 
אורז ריזואו עם כבדי עוף ולבבות
 

 המצרכים הדרושים:
1/2 ק"ג כבדים ולבבות
2 בצלים פרוסים לעיגולים
4 שיני שום כתוש
1 כף חמלי סונלי (כוסברה יבשה טחונה)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס או רגיל
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית מלח
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית/קנולה
אפן ההכנה: לחמם שמן במחבת לטגן את הכבדים והלבבות ולהוסיף בהדrגה את הבצל את השום ואת כול התבלינים, רסק עגבניות, מים רותחים ולערבב... לתת לתבשיל להתבשל  לפחות 20 דקות על  אש נמוכה ולהוסיף את המלח ואת הפטרוזיליה הקצוצה להמשיך לבשל עוד כ-5 דקות ולכבות את הלהבה.


אור ריזוטו צהוב:
2 כוסות אורז פרסי או ריזוטו (הכוונה אורז עגול) על כול כוס אורז  2 כוסות מים כשהמים ירתח להוסיף כרכום.
להמשיך לבשל עד שהאורז הופך להיות מעט מימי, להוסיף עוד כוס מים, מלח לפי הטעם 1/2 כפית אבקת מרק
(לא חובה!!!) ולהמשיך לבשל עוד כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם...







פלפל בולגרי ממולא בגבינה ועטוף בבצק פילו.



המצרכים הדרושים:



3 פלפלים בכול הצבעים בלי גרעינים
עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פלפל פפריקה מתוקה
1 בצל קטן קצוץ דק
גבינה בולגרית
גבינה צהובה עמק
מלח
שמן זית 3 כפות
בצק פילו

אופן ההכנה:
מכניסים למחבת חם את הפלפלים עם תחתית ומטגנים מעט רק את התחתית
מוצאים מהמחבט ומניחים בצד בכלי כלשהו.
מטגנים את העגבניות ואת הבצל במחבט חם עם אותו השמן כ- 2 דקות
מוסיפים פלפל אדום ופלפל שחור ומלח ומכבים את האש
מעבירים את הפלפלים לכלי פיירקס עמוק, כשהוא עטוף בבצק פילו משומן בשמן זית,
ועטוף מסביב לפלפל.  
מכניסים לתוך הפלפלים  קצת גבינת עמק מגורד או  חתיכות קטנות של גבינה בולגרית,
מוסיפים להם את התערובת שטוגן מראש הבצל והעגבנייה, מוסיפים עוד קצת
עמק וגבינה צהובה מכסים את הפלפלים עם החלק העליון ושמים בתנור לטמפרטורה של
180 מעלות במשך כ- 30 דקות או עד שבצק פילו מעט יזהיב והפלפלים יקבלו  גוון מעט זהוב.