יום חמישי, 29 במרץ 2012

הכנת חרוסת ביתי מהמטבח שלי

חרוסת מהמטבח הפרטי שלי שמאוד מומלץ וגם מאוד טעים ....


הכנת חרוסת מהמטבח הפרטי שלי יקירי לפסח...
המצרכים הדרושים:
15 תפוחים קלופים
8 אגסים קלופים
20 תמרים מגולענים
2 כוסות סוכר
300 גרם אגוזי מלך טחונים
200 גרם אגוזי לוז טחונים
1 1/2 כוסות יין לבן
2 כוסות קמח מצות
2 כפות דבש (לא חובה)
100 גרם צימוקים לבנים
(ניתן להחליף: אם יש בבית ריבת ענבים מוכן ביתי במקום תמרים 4 כפות מלאות)
לטחון במעבד מזון את התפוחים והאגסים את התמרים ולערבב עם סוכר.
לערבב עם אגוזי מלך ואגוזי לוז, יין וקמח מצות, צימוקים דבש ולערבב עד שכול החומרים יתאחדו אם החרוסת לא מספיק רטובה להוסיף עוד קצת יין.
לשמור לפני ההגשה כ- 2 שעות במקרר, כדי שהטעמים יתערבבו.
פסח שמח לכולם יקירי...

יום רביעי, 28 במרץ 2012

עוגיות עם שמנת מתוקה וחמאה .....ועם שוקולד

המצרכים הדרושים:

4 כוסות קמח
4  חלמונים
1 1/2 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות שומשום
50 גרם חמאה או מחמאה חתוך לקוביות
1 1/2 כפות שמרים
2  סוכר וניל

למילוי 100 גרם צימוקים




לקישוט: ביצה מהולה במים,
3 כפות אגוזים טחונים


אופן ההכנה:
להכניס בתוך מערבל את הסוכר והביצים והחמאה להקציף להוסיף שמרים וסוכר וניל
ושומשום להוסיף שמנת מתוקה ולהאט את הפעולה של המערבל בפולס נמוך
להוסיף את הקמח וללוש לאחר מכן עוד בידיים...
להכין כדורי פנגפונג לשטח מעט ולהכניס בפנים צימוקים 4 עד 5 יח' לסגור
את הבצק מעל ולגלג כמו כדור להכניס בתוך תבנית סיליקון או בתבניות
נייר כפי שמצוין כאן. להכניס למקרר לשעה וחצי ולאחר מכן להוציא, לאחר שעה וחצי
להוציא מהמקרר ולמרוח בחלמון מהול במים ולפזר מעל שברי אגוזים.
לאפות בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כ-25 דקות או עד שהבצק יזהיב מעט...


לשושנים: לבשל על אש נמוכה מיכל 1 שמנת מתוקה ולהוסיף אליו שברי שוקולד מריר.
לאחר שהשוקולד נמס לקרר ולהוסיף מעט שברי אגוזים כ-50 גרם. לרדד את הבצק
למרוח את השוקולד לגלגל כרולדה ולאפות בתנור כפי שמכינים את העוגיות עם שמנת
מתוקה והחמאה....

יום שני, 19 במרץ 2012

עוגת סברינה לפסח...



זה הזמן להגיש מתנות ליקיריכם ומה יותר טוב מספר
מאכלים גאורגיאניים למתנה חברים יקירים שלי...
בפסח הכי טוב להביא ספר לאדם יקר שאתם מעריכים...


בהמשך אעביר לכם גם את התמונה של הסברינה...

המצרכים הדרושים לבסיס העוגה:
2 עד 3 חלמונים
50 גרם חמאה/מחמאה חתוך לקוביות
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כוס קמח מצות (עדיף קמח מצות!)

אופן ההכנה:
לערבב היטב במערבל את החלמונים וחמאה וסוכר
בהדרגה להוסיף את הסוכר וניל ואת הקמח מצה
לשטיח בתבנית עגולה ולאפות בטמפרטורה של 180
מעלות עד שטיפה יזהיב ...להוציא מהתנור ולקרר...

חומרים לסירופ:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1 כפית רום
אופן ההכנה לסירופ: לבשל עד שטיפה יסמיך ולקרר
להרטיב את העוגה עם הסירופ.

חומרים לציפוי העוגה:
2 מכלי שמנת מתוקה
1 כוס סוכר

 להקציף היטב ולמרוח על העוגה ....
לשמור במקרר לפחות 4 שעות עד שהטעמים
ייספגו היטב... עוגה פשוטה ומלאת תענוגות...

יום ראשון, 18 במרץ 2012

עוגת תפוחים עם אגסים ואגוזי מלך....





המצרכים:
6 ביצים
1 1/2 כוסות סוכר
3 כפות קורנפלור
3 כפות שמן חמניות
4 כפות קמח רגיל
1/2 כפית קנמון
1 סוכר וניל
קופסה של רסק תפוחים 500 גרם
2 אגסים חתוכים לקוביות

100 גרם אגוזים קצוצים

2 כפות אבקת סוכר לקישוט (לא חייב!)

אופן ההכנה:
להקציף את הביצים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר ואת השמן, קינמון וסוכר וניל ...
להפסיק את פעולת המערבל ובהדרגה הוסיף את הקורנפלור ואת הקמח...
להעביר את הבלילה לתבנית משומנת ולפזר מעל את האגסים ואת האגוזים...
לאפות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות ולהוריד את הטמפרטורה לאחר 5 דקות ל-180צ מעלות. להוציא מהתנור כאשר התחתית אפויה היטב והקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
לצנן ולהגיש (ניתן להגיש גם עם תוספת אבקת סוכר)

לענני טעם :
את העוגה ניתן לקשט עם פודינג וניל וקצפת מוסיף עד מאוד. או פשוט להגיש אותו עם גלידת וניל מקושט עם כמה שקדים קלופים...



יום ראשון, 4 במרץ 2012

עוגת גבינה אוורירית

עוגת גבינה


המצרכים:
5 ביצים
1 כוס סוכר
3 כוסות שמנת תנובה
1 אשל
3 1/2 כפות קונפלור
2 כפות פודינג וניל אינסטנט
גרידה של לימון 1 


אופן ההכנה:
מקציפים במקסר את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר ניל
מוסיפים את החלמונים את השמנת והאשל ואת הפודינג וניל.
מוסיפים גרידה של לימון.
מכבים את המקסר ובהדרגה בעדנה רבה מוסיפים
את הקונפלור לתערובת.

יוצקים בתוך תבנית בקורט 26 ומעבירים לתנור
שחומם מראש ל-180 מעלות לאחר 5 דקות מורידים
את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים לאפות
עד שהקיסם שננעץ במרכזו יוצא יבש...

בצד ליד התבנית ממלאים מים בקערה חסינה מאש
ומשאירים בתנור עד שהעוגה מוכנה...את העוגה משאירים
בתנור לאחר שכבינו אותו עוד כ- 10 דקות ומוצאים החוצה...

הטיפ שלי: אפשר לצפות את העוגה עם קרם מוקצף או גם
עם ריבת תות שאת המתכון תמצאו בבלוג שלי....

משלוח מנות ואוזני המן



3 ביצים
1 1/2 כוס סוכר
2 סוכר וניל
200 גרם חמאה / לאלו ששומרים כשרות אז מחמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 כפות קוקוס או 3 כפות אגוזים טחונים
3 כפות מיץ תפוזים
3 1/2 כוסות קמח או כמה שיספוג


מילוי:
פרג/ או תמרים או הכי טעים שיש תות שדה עם סוכר(ההכנה לקחת תות שדה להוסיף סוכר ולהשאיר כך במשך כחצי שעה)
אופן ההכנה:
לעבד את כול החומרים במיקסר וליצור בצק רך. לשמור ל-1/2 שעה במקרר.
לאחר מכן לעבד שוב מעט ולקרוץ עיגולים ולמלא במילוי שחשקתם...
ליצור צורה של אוזן המן ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-3 דקות ואז להעביר את התנור ל-170 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ-10 דקות או עד שאוזני המן יזהיבו מעט...
אפשר לפזר מעל אבקת סוכר ...




אז כול השנה כחג פורים יקירי לכול עם ישראל....

עוגת שוקולד אישי לילדים

עוגת שוקולד אישי לילדים לימי הולדת....


בימי הולדת יש שתי דברים שבעיקר משמח את הילדים:
א. שקית ההפתעות
ב. עוגת שוקולד שהם מעריצים...

ולשם כך חשבתי למה להגיש לילדים עוגת שוקולד גדולה כשאפשר להביא
לצלחת לכול ילד עוגת שוקולד אישית מיוחדת בטעם וגם בצורה ..


לשם כך השבתי להכין לנכדים שלי שבאו לבקר אצלי עוגת שוקולד אישי
שנכדי הקטן ממש אהב....


ולצורך כך אין צורך בהרבה דברים וניתן להכינו בקלי קלות...

המצרכים הדרושים:
10 ביצים
1 1/2 כוס סוכר
1 חב' מיכל שמנת מתוקה
3 כפות שמן
2 כפיות רום או סוכר וניל (עדיף רום יותר טעים...)
3 כוסות גדושות קמח טופח

אופן ההכנה:
להקציף את הביצים בשלמותם, להוסיף את הסוכר בהדרגה
השמן  ולאחר מכן את השמנת המתוקה, 2 כפות רום
ומפסיק פעילות המקסר.
מוסיפים את הקמח ומבליעים בתערובת בערבוב עדין.
מוזגים בתבנית סיליקון לעוגיות קטנות או בתוך תבניות שניתן לקנות בסופר מנייר.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות לפחות 40 דקות או
עד שהקיסם הננעף במרכז העוגיות יוצא יבש.
הכנת ציפוי שוקולד:

1 1/2 כוסות מיכל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב

אופן ההכנה:
להרתיח בסיר את השמנת מתוקה ולהוסיף אליו את השוקולד לערבב עד
שהשוקולד נמס ולכבות את האש... להניח בצד


 אחרי שהעוגיות מוכנות להוציא אותם מהתבנית לסדר במגש ולצפות
אותם עם קרם שוקולד.
ליופי ניתן להוסיף כדורי סוכריות שמאוד מוסיף גם ליופי וגם לטעם.
שילדים ממש אבל ממש מעריצים....


והנה קיבלתם עוגיות שוקולד אישיות לילדים הקטנים שמאוד
שמאוד ישמח אותם




אפשר גם ככה יקירי...