יום רביעי, 31 באוקטובר 2012

פיטה עם זעתר ובצל ועוד כמה מרכיבים ....

פיטה עם זעתר ובצל וכמה מרכיבים נוספים שעושה את היום...






קריספי טעים ומענג לערב מול הטלוויזיה בזמן הצפייה למאסטרשף..
פיתה עם בצל ומעט זעתר גבינה מעושנת חמאה 
וגבינה בולגרית פשוט תענוג 
והכי כייפי עם כוס קולה ליד טלוויזיה אז ערב מהנה לכולם...
מצרכים לבצק:
1/2 ק"ג קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
כף שמן קנולה או זית
כף דבש
כף סוכר
1 1/2 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
ליצור בצק רך ולהתפיח כשעה או עד שיתפיח את נפחו

למילוי
2 בצלים מטוגנים במעט שמן זית אוקנולה
חמאה 1 כף
1/2 כפית זעתר
גבינה בולגרית 3 כפות מפוררת
גבינה מעושנת שתי פרוסות לחתוך לחתיכות קטנות
לאחר מכן ללוש ולחלק ל- 3 חלקים
לשטיח מעט ולהוסיף את הבצל המטוגן
את החמאה
הגבינה המעושנת
גבינה בולגרית ומעט זעטר
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפות עד שהבצק יקבל גוון זהוב



יום חמישי, 25 באוקטובר 2012

חשי וחלדצי ליום שבת תענוג הכי גדול ליד לוואשי....

חשי וחלדצי בבוקר יום שבת הרי זה תענוג לצד לוואשי כמובן מי שבאמת אוהב את המאכל הזה....

לנקות היטב את רגלי הבקר מהשערות להוסיף 4 ליטר מים בסיר עמוק ולבשל את מי הבישול הראשונים לזרוק .

שוב להוסיף מים ולבשל כול הלילה כאשר אנו מוסיפים למרק , כפית פלפל חריף טחון, 1 כף שום כתוש וכף מלח. כאשר הרגלי בקר רכים מגישים לשולחן עם תוספת של 2 כפות מי מרק וכפית שום בפנים ולצידו מלח ... כול אחד יעביר ויתבל את המרק לפי רצונו....הכי טעים שיש בבוקר יום שבת חברים...

לחלדצי ...
לוקחים את מי המרק המבושל (ראה את המתכון של חשי ...) מוסיפים בפנים ביצים מבושלות חצויים ושומרים כול הלילה בקירור או במקפיא גם זה אחד המאכלים האהובים על גאורגים....




סופגניות ברמה אחרת


סופגניות ברמה אחרת טעימות לא פחות מסופגניות רגילות וההרכב הכי פשוט שיש....

1 כף שמרים
2 כוסות קמח

קורט מלח
3 כפיות סוכר
1 1/2 מים פושרים או קרים מהברז
לערבב ליצור בצק נוזלי להניח כ- 15 דקות

לחמם בסיר עמוק שמן
לקחת כף וליזלופ את הבלילה בתוך השמן עד שיזהיב משני צדדים להעביר לנייר סופג....


בסיר נוסף להרתיח 2 1/2 כוסות מים + 1 כוס סוכר
ולאחר מכן לכבות לטבול את הסופגניות בתוך הסירופ שייצרנו להעביר לצלחת ולפזר מעל אבקת סוכר....
זה כול הסיפור קל מהיר וטעים ברמות יקירי.....






יום ראשון, 21 באוקטובר 2012

עוגת קרם עדינה עם שוקולד....בטעם ומרקם עדין ונהדר....שבת שלום לכולם....והינה המתכון מהבלוג שלי....
הכנה לבצק:
200 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
3 כפות אבקת שקדים טחונים
2 כפות קמח
1 כפית קורנפלור
לאחד את כול החומרים לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר לשעה וחצי
לאחר מכן ליצור 3 עיגולים ולאפות על נייר אפייה מקומח מעט בטמפרטורה של 160 מעלות בתנור שחומם מראש כ-10 דקות או עד שהעלים טיפה יזהיבו

להוציא ולצנן

למלית:
להכין מ- 2 מיכלי שמנת מתוקה וחצי כוס סוכר קרם יציב (אפשר להוסיף במקום סוכר חצי מפונידנג וניל זה נהדר והמרקם עשיר)
ולמרוח על העלים ומעל העוגה

זיגוג שוקולד:
1/2 חב' שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר להמיס בסיר
לקרר מעט ולמזוג על העוגה מעל לשמור בקירור לפחות שעתיים ולהגיש..פשוט מעדן...

זיגוג שוקולד אפשרות נוספת:
3 כפות אבקץ קקאו + 50 גרם חמאה 5 כפות חלב חצי כפית סוכר להמיס ולבש על אש נמוכה עד שיתקבל מרקם אחיד ומעט עבה , לקרר מעט ןךצזןג צעךהעוגה לשמור בקירור לפחות שעתיים ולהגיש..פשוט מעדן...

יום שלישי, 16 באוקטובר 2012

קברצחיס חליה - חליה של ביצים


קברצחיס חליה - חליה של ביצים

(ביצים מבושלות בתמר הנדי עשבי תיבול...) 
6 עד 8 ביצים לבשל היטב ולקלף
בסיר עמוק לטגן 2 בצלים קצוצים
ב- 3 כפות שמן קנולה או שמן זית עד השקיפות,
להוסיף 3 שיני שום כתוש,
1 כית פלפל פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס או טחון
1/4 כפית אוצחו סונלי, (בהרט גאורגי, אם יש אם אין לא חייב!)
1 כפית חמלי סונלי (כוסברה יבשה)..
2 כפות רסק עגבניות,
1/2 כף של צ'ו או תמר הנדי
1 כף אגוזי מלך טחונים גס. (אלו שהם  אניני טעם לא מחייב!!!)
להוסיף את הביצים ,
לערבב ולהוסיף 2 1/2 כוסות מים רותחים.
לבשל עד שהרוטב מצטמצם..



לוואשי גאורגי פיטה גאורגית

פיטה גאורגית לוואשי...




לוואשי לחם גאורגי המזכיר פיטה או לחם ערקי...
הכי קל והכי טעים שיש...
ההרכב: 
1 ק"ג קמח מנופה
3 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים
1 כפית סוכר
1 כף שמן
1 כפית או יותר מלח תלוי במליחות הרצויה שאתם רוצים...
ללוש לבצק רך ולשמור כשעה עד שעה וחצי מכוסה בניילון נצמד במקום חם אפשר לעטוף במגבת כדי שישמור על החום שלו ויתפח מהר...

ליצור 4 כדורים או אפילו 6 תלוי באיזה גודל שאתם רוצים אותו.
לאפות על מחבת משומן עם תחתית עבה "TUGIS TAPAבתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 5 דקות להוריד את הטמפרטורה ל-170 מעלות ולהמשיך לאפות כ-15 דקות או עד שהלוואשי מקבל מעט גוון זהוב....
להעביר על מגבת ולכסות אותה עם מגבת נוספת לפחות כמה דקות ...
את הלוואשי הגאורגי בעיקר אופים בתאבון יוצא נהדר....

אטריות מוקפצים עם ירקות...

אטריות מוקפצים עם ירקות....


אטריות ביצים חב' 
4 ליטר מים רותחים כ 5 עד 7 דקות
לבשל לסנן ולהניח בצד.


ירקות:
1 בצל גדול קצוץ או 4 יח' של בצל ירוק קצוץ דק (אפשר במקום לשים לוף 1 קצוץ דק נהדר!)
גזר 2 יח לגרד על הפומפייה או על הכולפן ירקות לרצועות דקות
2 עגבניות חתוכות לקוביות

פלפל ירוק חריף חצי בלי גרעינים קצוץ דק
1 גמבה קצוצה 
1 פלפל ירוק קצוץ

תבלינים:
פלפל שחור
1/2 כפית או פחות מלח  לפי המליחות הרצויה.
שמן זית או קנולה 2 כפות לחמם במחבט ולהוסיף את הירקות בהדרגה לפי הסדר להוסיף לסיר עמוק ולטגן על אש נמוכה כ- 10 דקות ולהוסיף לתערובת פלפל ומלח להוסיף לתערובת את האטריות לערבב היטב להשאיר על האש עוד כ- 2 דקות ולכבות את האש להגיש חם...


טיפ שלי ניתן להוסיף לתערובת נתחי דג, נתחי חזה עוף או נתחי בשר בקר בזמן הטיגון אחרי הוספת הבצל ובהדרגה את שער הירקות והתבלינים...


ל

יום שני, 15 באוקטובר 2012

סומכורי קדה

סומכורי קדה עוגה שהיא פשוט מעדן....

התמונה להמחשה בלבד אעביר בהמשך תמונה ששיך לקישור....




  • 200 גרם מרגרינה בטעם חמאה (או מחמאה) חתוכה לקוביות
    1 כוס סוכר
    3 ביצים

    1 אשל
    1 שקית סוכר וניל
    3 כוסות קמח
    1 שקית אבקת אפייה
    1 חלמון מהול בשתי כוסות מים
    למלית:
    100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    1 סוכר 
    1 שקית סוכר וניל
    3 כפות קמח

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים מרגרינה, סוכר וביצים מוסיפים אשל וסוכר וניל ומערבבים. 
    2. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ולשי עד קבלת בצק רך ואחיד. משהים במקרר 30 דקות לפחות.
    3. מערבבי את כול חומרי המלית ומעבדי באצבעות לקבלת פירורים קטנים. משהים במקרר כ-30 דקות.
    4 מרדדים   את הבצק על משטח עבודה מקומח, מניחים במרכז את המלית ומגלגלים לרולדה.
    חותכים לפרוסות בסכין משוננת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    5. מברישים את העוגיות בחלמון מהול במים ואופים 3 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים כ-15 דקות עד הזהבה מצננים ומגישים...
  • לאה ספיר מאיה יקירתי אם גם סימון לא הציג את העבודה המוגמרת העשייה מדברת בעד עצמה כול הכבוד סימון על העשייה הברוכה יש לך ידי זהב ותהיה מאושרת האישה שתהיה לצידך שתבורך יקירי....

יום רביעי, 10 באוקטובר 2012

פשטידת תפוחי אדמה בנוסח קצת שונה....

פשטידת תפוחי אדמה 
עם סלט גאורגי אורגינל....
500 גרם בשר בקר טחון
1 כפית פלפל אדום פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט גאורגי
1/2 כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית מלח
לערבב ליצור כופתאות ולבשל בסיר עם מים רותחים כ-10 דקות להוריד את המים.

2 בצלים בינוניים קצוצים
4 יח' שיני שום קצוצים
1/2 צרור פטורזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית או קנולה
לטגן ולאחר שהקציצות תתקררנה מעט לערבב ביפנים היטב את התערובת.
4 - 5 תפוחי אדמה מבושלים היטב ומעוכים כפירה
1/2 כפית פלפל לבן או פחות
1/2 כפית או פחות מלח לפי הטעם!
1/4 כפית כרכום
2 ביצים
1 כף פירורי לחם לערבב את כול התערובת היטב
לקחת תבנית פירקס ולהעביר מעט מתפוחי האדמה במתובלים, מעל להוסיף את כול הבשר בקר שתיבלנו עם תבלינים בצל ופטורזילייה ומעל שוב להוסיף את תפוחי האדמה המתובלים. לאפות מתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 - 50 דקות להגיש חם לצד סלט גאורגי או כול סלט שתבחרו ארוחה מצוינת

יום שלישי, 9 באוקטובר 2012

עוגה ביזה עם קרם...


עוגת ביזה טעימה להפליא....חג מתוק שמח ומאושר לכולם יקירי מכול הלב...
ולהלן המתכון:עוגת ביזה רגיל
יחס: 6 חלבונים + 2 כוסות סוכר + חצי קפית נס קפה///יש כאלה סמים בפנים  קורנפלור ניתן להוסיף אם זה מאוד חשוב לכם 1 כף   ///...
לאפות בתנור על 150 מעלות שעתיים וחצי לאחר אפייה להשאיר בתנור לפחות 10 דקות....
עוגת ספוג עם פודינג וניל 1 יחס: 6 ביצים 1/2 כוס סוכר + פודינג וניל 1/2 2 כפות קורנפלור + 2 כפות שמן + כוס 1 קמח.
לאפות בתנור על 170 מעלות כ-20 דקות .
קרם כוס וחצי חלב+ 1/2 כפית סוכר + 50 גרם חמאה חוכה לקוביות ופודינג וניל 1. להקציף היטב.
להרטיב את העוגה עם סירופ של נס קפה 1/2 כפית + 2 כפיות סוכר + כוס מים רותחים.










ביזה צבעוני





ביזה צבעוני...
6 חלבונים
2 כוסות סוכר
קורט צבע מאכל שתבחרו
להקציף עדשהחלבון יתייצב ולהוסיף בהדרגה את הסוכר ואת הצבע מאכל להמשיך להקציף עד שסוכר יבלע בתוך החלבון המוקצף היטב...
לאפות בחום של 150 מעלות כ-2 1/2 שעות להשאיר בתנור לפחות 10 דקות לאחר שכיבינו את התור.
קל מרהיב וטעים ...















עוגת זחאפארי אגדה מספרי מאכלים גאורגיאניים...

עוגת זחאפראי אגדה....






כל הזכויות שמורות למחברת הספר מאכלים גאורגיאניים לאה ספיר....
זה לא צ'יטיס רזה ולא ג'ינג'ית זו עוגת אגדה "זחאפארי" מספרי מאכלים גאורגיאניים 
וההכנה שלו כדלקמן:
3/4 כוס שמן
3 ביצים
3 כפות גדושות דבש
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית חומץ
1 כפית מחוקה אבקת סודה
1 שקית אבקת אפייה
עד 4 כוסות קמח מוסיפים בהדרגה ....

למלית
1 שמנת מתוקה צמחית
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1 צינצנת ריבת פובידל
מקציפים את השמנת מתוקה עם הפודינג 
ושומרים בצד

1. מקפיצים שמן וביצים במיקסר אפשר גם ידני
מוסיפים דבש סוכר וחומץ ומניחים בסיר קטן מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי)
ומבשלים עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מסירים מהאש
2. מערבבים סודה לשתיה, אבקת אפייה וקמח ומוסיפים בהדרגה לתערובת ביצים
עד שמתקבל בצק עדין וקל לעיבוד
משהים 15 דקות .
3. לשים ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים.
מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח לעלה דק בעובי 1 ב1/2 מ"מ.
4. אופים כול עלה בנפרד כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מרכיבים את העלים זה על גבי זה עלה ריבה עלה קרם ועלה ריבה 
מיישרים את שולי העלים בסכין ובוזקים מעל אבקת סוכר 
טיפ שלי:מ ניתן למרוח את העלה העליון בקרם ולפורר את קצוות 

יום רביעי, 3 באוקטובר 2012

ביצה עם לחם ועשבי תיבול

ביצה עם לחם ועשבי תיבול






לחם עם ביצה ועשבי תיבול טעים.....מהמטבח שלי....
המצרכים:
לחם שחור או לבן פרוסות 
2 ביצים שלמות
פטרוזיליה
כוסברה
כוסברה יבשה קורט
פלפל שחור קורט
פלפל אדום קורט
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
קורט מלח
לטרוף את הביצים להוסיף את כול התבלינים והירק
לערבב ולטבול את הלחם.
להעביר למחבת לוהט עם 3 כפות שמן זית לטגן משתי צדדים.... להעביר לנייר סופר ולהגיש עם כול ארוחה שאתם חפצים טעים ברמות מתאים לארוחת ערב והבוקר גם יחד או לארוחת צהריים מפנקת גם כתוספת...







אז מה דעתכם על ארוחה כה מפנקת עם לחם ביצה ועשבי תיבול?
לא רע נכון?........













עוגת שוקולד בטעם קצת שונה

עוגת שוקולד בטעם קצת שונה



חומרים לעוגה:  6 ביצים שלמות להקציף להוסיף 1 כוס סוכר, 2 כפות גדושות שוקולית, 2 כפות שמן קנולה,
1 כוס קמח, 2 כפות קורנפלור, 1 כפית רום, 1 סוכר וניל, 1 אבקת אפייה....לקישוט אגוזי מלך 10 יח' שבורים גס.
להקציף את הביצים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר, סוכר וניל, השוקולית ושמן, לכבות את המערבל ולהוסיף בהדרגה 
את הקמח ואבקת אפייה המעורבבים אחד בשני . לאפות בחום של 180 מעלות בתבנית משומנת עם מעט מחמאה, או נייר אפייה.
החומרים לרוטב: 6 יח' של שזיפים שלמים 1/2 כוס סוכר 1 וניל, 2 כוסות מים קרים מהברז. לבשל את השזיפים כ-20 דקות ולקרר
 לשחרר ולהרטיב את העוגה עם מיץ השזפים שהוכן מראש.
לציפוי: 50 גרם חמאה קרה, 1/2 כוס סוכר, 2 כפות גדושות קקאו, 1/2 כוס חלב להעביר בתוך סיר ולבשל עד שיתחיל טיפה להסמיך. להוסיף את הציפוי שוקולד החם ולקשט עם אגוזים.
כול מי שטעם מהעוגה פשוט התמוגג מהטעם שלו מאוד טעים וגם מרשים כאחד....