יום רביעי, 26 בדצמבר 2012

קורסונים גביניות ועוד עוגיות מבצק עלים מיוחד

בצק עלים שלי לעוגיות קורסונים וגביניות...



1 ק"ג קמח
100 גרם מחמאה
4 כפות שמן חמניות/קנולה/זית
1 כף גדוש שמרים
1 אבקת אפייה
4 כפות סוכר (אם רוצים את הבצק לבורקס להוסיף רק 1 1/2 סוכר לא יותר!!!)
1 סוכר וניל (אם רוצים לבצק בורקס אפשר בלי סוכר וניל תלוי אם אתם לא אוהבים בצק מתקתק!!!)
2 כוסות מים פושרים
1 ביצה שלמה + 1 חלבון
ללוש בצק רך ולשמור בצד עד שיכפיל את נפחו
לפחות שעה כשהוא מכוסה בניילון מעל ומגבת...

להכין בצד 1 1/2 מחמאה (300 גרם)
לעבד מעט את הבצק לחלק ל-4 חלקים
ולמרוח כול פעם במעט מחמאה לקפל ולרדד
ושוב למרוח במחמאה... לשמור במקרר ל-שעה
ושוב לחזור על הפעולה עם כול חלקי הבצק.

לשמור את הבצק במקרר לעוד 5 שעות לפחות
ואז ניתן להתחיל לעבוד איתו להכנת עוגות, בורקסים וקורסונים
נשמר במקפיא תקופה אורכה....






יום שני, 24 בדצמבר 2012

חצילונים ממולאים

חצילונים ממולאים 

מצרכים:

חצילונים חצויים מעט לא עד הסוף  ומבושלים מעט לא לבשל לגמרה !!!

200 גרם אגוזים 
2 בצלים 
1 צרור  כוסברה 
5 גבעולי כרפס
10 שיני  שום
מלח לפי הטעם
1 כוס חומץ
3 יח פלפל שבקה
גרגירי רימונים מירימון 1 

לטחון את כול המצרכים ולהעביר בקערה עמוקה

למלא את החצלונים ולפזר מעל מעט רימונים



אפשר גם לחתוך את החצילים ולתבל ללא אגוזים...




וזאת תוצאה הסופית של חצילונים הממולאים...

קבצרצחיס חליה



קברצחיס חליה..

מצרכים:
8 ביצים מבושלות וקלופות
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל פפריקה אדומה
1/2 כפית או פחות פפל שחור
1 כפית כוברה יבשה טוחונה -חמלי סונלי
1/4 כפית אוצלחו סונלי - בהרט גאורגי
1/2 כפית מלח
2 כפות רסק עגבניות
2 1/2 כוסות מים
חופן אגוזי מל טחונים גס
2 כפות שמן זית או קנולה
לטגן בצל ושום בשמן רותח להוסיף תבלינים רסק עגבניות ומלח.
להוסיף את הביצים
לצמם את רוטב ולהוסיף את האגוזים
לכבות לאחר 3 דקות
לקרר ולהגיש לצד מלפפונים כלוים בצל ירוק ולחם
שחור או לבן פרוס...






יום רביעי, 19 בדצמבר 2012

עוגת תפוחים

התמונה לעוגת תפוחים להמחשה בלבד....

 עוגת תפוחים.


המצרכים הדרושים:
עלי בצק צרפתי
50 גרם חמאה מומסת למריחה
3 כפות סוכר

מלית:
4 תפוחים חתוכים לקוביות
100 גרם שברי אגוזי מלך 
1/2 כפית כנמון
3 כפות סוכר
לערבב היטב ולהעביר לבצק צרפי מרודד לגלגל כמו רולדה
ולחתוך לחתיכות...לפזר סוכר מעל להעביר על המגש עם נייר אפייה
ולאפות בתנור שחומם ב-170 מעלות
 


עוגה לעצלנים (כמוני) אבל טעימה ברמות...


יום חמישי, 13 בדצמבר 2012

מרק אפונה...

מרק אפונה



המצרכים 
400 גרם אפונה מומלץ אפונה בשקיות ניילון יבשות הכי טובים למנה...
2 גזר 
1 תפוחי אדמה
1/2 כפית מלח 
מעט מרק עוף



אופן ההכנה:  בשתי אופנים...


א. לבשל אל כול המרכיבים לאחר מכן לטחון ולהוסיף מלח ומעט מרק עוף...

ב. לטגן בצל 2  להוסיף 3 שיני שום ואפונה בלבד לאחר 2  דקות להוסיף
לתבשיל 1  מים ולבשל היטב להוסיף מרק עוף ואת המלח. לקחת מעט אפונה לשים בצד 
ואת הכול לטחון עם מכשיר. להביא שוב לרתיחה להוסיף את האפונה ולאחר 5 דקות להגיש.

יום ראשון, 2 בדצמבר 2012

עוגת תפוחים עם קינמון בעלי פילו


עוגת תפוחים בעלי פילו ...
חב עלי פילו חתוך לקוביות לקחת 2 עלים בודדים כדי לעבוד כול פעם לפי הדוגמה כאן
8 תפוחים חתוכים לקוביות
1/2 כפית קינמון
1 1/2 כוסות סוכר סוכר
50 גרם חמאה או מחמאה מומסת....
2 כפיות אבקת סוכר