יום שישי, 29 במרץ 2013

חזה עוף ברכז רימונים

חזה עוף ברכז רימונים







מצרכים:
חזה עוף 300 גרם חתוך לקוביות
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום כתוש
פטרוזיליה קצוצה או יבשה
כוסברה יבשה כפית
פלפל פפריקה מתוקה כפית
1/4 כפית פלפל שחור
רוצעות גמבה
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים קרים מהברז
רכז רימונים 2 כפות
פלפל שווקה 1 קצוצה או שלמה
מלח לפי הטעם או חצי כפית
מעט עלי נענע קצוצים לקישוט
2 כפות שמן קנולה.
הוראות הכנה:
לטגן את השום והבצל בסיר לוהט עם שמן ולהוסיף בהדרגה את החזה עוף ובהדרגה כול התבלינים לטגן כ-10 דקות ולהוסיף אליו את הרכז הרימונים והרסק עגבניות המים והפטרוזיליה ולאחר כ--5 דקות גם את המלח.
לצמצם את הנוזלים או להשאיר עם הנוזלים איך שאתם אוהבים ולאחר כ-8 דקות לכבות את האש. לקשט עם מעט עלי נענע או פטרוזיליה טעים וטעם רענן ומיוחד עד מאוד...

עוגת שוקולד מקמח טופח לפסח

עוגת שעוגת שוקולד מקמח טופח לפסח




המצרכים הדרושים:
5 ביצים 
3/4 כוס שמן
2 כפות שוקולית 
1 כוס סוכר
1 כפית רום

1 1/2 כוס קמח טופח לפסח


הכנה לזיגוג שוקולד:
1 שוקולד שלם להמיס בקערה עמוקה עם חצי מיכל שמנת מתוקה
לערבב  היטב ולהוריד מהאש.

אופן ההכנה:

להקציף את הביצים  עם סוכר
להוסיף שמן, שוקולית, רום
קמח תופח לפסח לערבב בעדנה רבה  ולהעביר לתבנית משומנת
לאפות בטמפרטורה של 180  מעלות....כ-20 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכזו
יוצא נקי.
לאחר האפייה לקרר את העוגה ולהרטיב בסירוף: (2 כפות סוכר עם כוס מים חמים שקיררנו)
לקשט עם שמנת מתוקה ופודינג וניל מוקצף.
ומעל למרוח  זיגוג שוקולד
אפשר לקשט עם אגוזים או להגיש רק עם זיגוג שוקולד.

יום רביעי, 27 במרץ 2013

לפתה פשטידה גאורגית ממצה לפסח

לפתה פשטידה גאורגית ממצה לפסח















לפתה לפסח

חב' מצה
3 כוסות מים רותחים
3 ביצים
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פלפל אדום פפריקה
בהרט גאורגי או ישראלי או מעט מרק עוף מהול במים
1 כפית מלח או קצת יותר

אופן ההכנה:

חב' מצה אחת מתוך חבילה הגדולה, לפורר
להרטיב ב-3 כוסות מים חמים ולהניח לו לפחות שעה שזה יהיה רך, לאחר מכן להוסיף 3 ביצים מלח ופלפל לפי הטעם יש כאלה מוסיפים גם תבלין של בהרט או מרק עוף כפית אחת, להוסיף כפית פלפל שחור וכפית פלפל פפריקה אדומה....לערבב היטב ולחמם שמן במחת ואז להתחיל לטגן משני צדדים או לקחת חצי מהכמות של העיסה להעביר למחבט החם עם השמן לטגן מצד אחד ואז מצד שני...חג שמח יקירתי...

כופתאות בשר ומרק אגוזים לפסח









מזאויאני צבני סגאראו עם כופתאות בשר בקר או עוף טחון.....


וכופתאות הבשר שצריך להוסיף....
המצרכים הדרושים:
2 בצלים טחונים דק,
4 שיני שום כתוש
1/2 ק"ג בשר טחון או בקר או עוף 
1 כפית פלפל פפריקה אדומה
1 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית אוצחו סונלי (בהרט גאורגי, לא להוסיף יותר כי התבלין מאוד דומיננטי, ניתן להשתמש גם בבהרט ישראל)
1 כפית אוצחו סונלי (כוסברה טחונה)
2 כפות קמח מצה....
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים פושרים
5 כוסות מים
1/2 כפית אבקת מרק (לא חובה)
1 שום כתוש
1/4 כפית מלח או פחות לפי המליחות הרצויה
ביצה 1

אופן ההכנה:

להעביר את הבשר הטחון ואת כול התבלינים, בקערה עמוקה
ולערבב היטב להוסיף את המלח ואת ה- 2 כפיות מצה הביצה והמים לערבב שוב ולהניח בצד לספיגת טעמים.

להרתיח את המים בסיר עמוק להוסיף את השום הכתוש ואת המלח,




מצרכים:
4 כרעי עוף
10 כוסות מים רותחים
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כוסברה יבשה
3 כוכות אגוזי מלך טחונים
1/4 כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
15 גבעולי כוסברה קצוצים
4 ביצים טרוות
1 כפית מלח.
להרתיח את העוף בסיר עם מי ברז ולאחר רתיחה ראשונה
להוציא אותו מהמים לשטוף היטב ולהעביר לסיר
עם המים שהיכננו מראש ושוב להביא לרתיחה.
להוסיף את כול הבצל השום האגוזים והתבלינים
לערבב להוסיף את האבקת מרק לבשל עוד כחמש
דקות להוסיף את הכופתאות להמשיך עוד כ-15 דקות
ולהוסיף את הביצים השלמות אם מוסיפים את הכופתאות
אפשר לבתר על הביצים...רק להוסיף ביצה אחת טרופה היטב
זה כול הסיפור....

יום ראשון, 24 במרץ 2013

ההגדה לפסח בביתי...

ההגדה לפסח בביתי...









סדר פסח בכול בית מתנהל בצורה טיפה שונה אתן לכם טיפים לקיום סדר פסח בביתי יקירי ואם אפילו אחד מהחברים קיים אותו אז בורכתי ותבורכו גם אתם כי חג החרות הנו חג הכי יפה והכי משמעותי עבור עם ישראל זהו יום שהעם ישראל יצא מהעבדות לחירות חג שיש לו חוקי ברזל ובכול משפחה הוא קיים בצורה שונה קצת...והנה הסדר בביתי וסידור שולחן לחג: מים מהול עם מלח שולחן, מצה, חסה, מרור כרפס וחרוסת, ביצה וכנף של עוף מטוגן/מבושל כפי שהנכם נוהגים. ספר אגדה לכול סועד לקריאת ההגדה כמובן 4 כוסיות יין ומה הכי חשוב לילדים הקטנים אפיקומן שתמורתו כמובן יקבלו מתנות מסבא וסבתא שבמקרה  במקרה ישמח עד מאוד את הילדים והנכדים.... בהמשך מגישה לשולחן ביצים ותפוחי אדמה ולאחר קריאת ההגדה כולה מברכים גם את החרוסת ומתחיל ההגשה של המאכלים לשולחן.....אז חג פסח שמח ומבורך לכול עם ישראל ממני בהמון אהבה יקירי הנפלאים....

עוגת תפוזים טעימה לפסח

עוגת תפוזים טעימה לפסח





עוגת תפוזים הכי קלה והכי טעימה שיש...
מצרכים:
1 כוס של קמח תפוחי אדמה
4 ביצים: מופרדים חלמון וחלבון
1 כוס סוכר
3 כפות שמן קנולה
1 סוכר וניל
1 כוס צימוקים
1 חב' סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים טרי סחוט!
אופן ההכנה:
להקציף את החלמון ולהוסיף אליו את הסוכר
סוכר וניל ולאחר מכן חלבונים ושמן, להפסיק את המערבל
ובעדנה להוסיף לתערובת את הצימוקים את המיץ תפוזים ואת
הקמח תפוחי האדמה להעביר על תבנית משומן ולאפות בתנור
על 200 מעלות כ-10 דקות ולאחר מכן להוריד את הטמפרטורה
ל-180 מעלות ולהמשיך לאפות עד שיתחיל לקבל מעל קרום זהוב
והקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי....טיפ אפשר לצפות מעל עם אבקת סוכר
אבל אצלי לא היה ניתן לעשות זאת נאכל לפני שהספקתי לעשות זאת...

יום חמישי, 21 במרץ 2013

שעועית לבנה עם בשר בקר

שעועית לבנה עם בשר בקר

שבת שלום לכולם יקירי והנה לכם שעועית עם בשר עגל או בשר בקר...

וזה מבטיחה מעדן...אז שבת של אושר לכול בית ישראל ולכול החברים היקרים...

 מצרכים הדרושים:

שעועת לבנה 300 גרם מבושלת היטב בנפרד או לקחת קופסה של שעועית 

בשר בקר חצי קילוגרם אזור החזה הכי טעים או בשר עגל

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום כתוש, 

מעט בהרט ישראלי או גאורגי 

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה אדומה

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח 

פטרוזיליה ומעט שמיר 

כוס מים רותחים 

מעט אורגנו יבש או בזיליקום כמה עלים

2 כפות שמן קנולה או זית. 


אופן ההכנה: לטגן  בסיר עמוק הבשר בקר בשמן  להוסיף את הבצל את השום ואת התבלינים לערבב להוסיף את הרסק עגבניות והמים ולבשל עד שהבשר יתרכך ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים אם הוא עדיין לא מבושל מספיק לצמצם מעט ולהוסיף לתערובת מלח פטרוזיליה ושמיר להמתין עוד כמה דקות ולכבות את האש להגיש חם לשולחן כשמעט פטרוזיליה פזורה מעל גם טעים וגם נאה למראה..









יום שני, 18 במרץ 2013

לחמניות לפסח ...

לחמניות לפסח ואופן ההכנה...



ל- 15 לחמניות....
1 1/2 כוסות קמח מצה
1/2 כפית פלפל שחור
4 ביצים
1 1/2 כוסות מים 
3/4  כוס שמן קנולה או רגיל
כפית מלח או קצת פחות
אופן ההכנה:
להרתיח את המים ולהוסיף את השמן, פלפל שחור והמלח, לערבב היטב עד שיתחיל להתגבש לגוש אחד להוריד מהאש ולאחר כ- דקות להתחיל להוסיף את הביצים אחד אחד ולערבב היטב ובמהירות עם כף עץ.
לחמם את התנור ל-180 מעלות להרטיב ידיים עם שמן ולהוסיף לתבנית עם נייר אפייה עיגולים  קטנים של התערובת כאשר הידיים שלנו רטובים במעט שמן. להכניס לתנור ולאפות כ-20 דקות להוריד את הטמפרטורה  ל-160 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ-15 דקות לכבות את התנור ולהשאיר את הלחמניות בפנים לפחות 8-10 דקות.
טיפ שלי לתערובת אפשר להוסיף 3 שיני שום כתושים וזה יהיה לחמניות שום וזה גם מעדן יקירי..

טיפ נוסף שלי: יש אפשרות להוסיף לתערובת גבינה מגוררת על פומפייה עמק  100 גרם + 100 גרם גבינה בולגרית. ולהשתח.
להגיש עם סלט חיי גאורגי וחמאה לצידו...

שוק אווז לשולחן חגיגי לחג הפסח



שוק אווז לשולחן חגיגי לחג הפסח




המצרכים הדרושים:
שוקיים של אווז 
פפריקה מתוקה
1/4 כפית מלח
200 גרם משמשים
200 גרם שזיפים
50 גרם שיברי שקדים קלופים



שוקיים של אווז עם שזיפים משמשים שברי שקדים קלופים,
לנקות את שוקי האווז היטב ולהוריד את העור וגם את השומן כמה שניתן
להעביר על התבנית עם נייר אפייה לפזר מעט פלפל פפריקה אדומה,
מעט מלח ולפזר עם היד מעט מים קרים מהברז.. לאפות בתנור שחומם מראש
ל-200 מעלות כ-חצי שעה משני צדדים .
להשרות במים קרים את השזף המגולען ואת משמש כשעתיים.
לאחר חצי שעה של טיגון להוסיף לשוקיים את המשמשים והשזפים ושיברי
שקדים להשאיר בתנור עוד כ- 10 דקות ולהגיש חם...ארוחה חגיגית וגם מאוד טעימה.

צ'אדי לפסח (לחמנייה מתירס)

ל- 20 יח.
6 כוסות קמח תירס+ 2 כוסות מים פושרים + 3 ביצים קורט מלח.
לערבב היטב ולטגן בשתי כוסות שמן קנולה.



חרוסת לפסח


חרוסת לפסח מבית אמי ז"ל


לתשומת לבכם ניתן להכפיל כמויות.
המצרכים:
10 תפוחים קלופים בלי גלעינים
5  אגסים קלופים ללא גלעינים
2 כוסות  קמח מצה
200 גרם תמרים
200 גרם צימוקים
כוס יין לבן
1 1/2 סוכר או יותר לפי המתיקות הרצויה
2 כפות דבש אם יש אפשרות להחליף את הדבש בריבת ענבים  ממש טעים
300 גרם אגוזי מלך
200 גרם אגוזי לוז
אופן ההכנה:
לטחון את האגוזים ואת התפוחים ואגסים במעבד מזון
להוציא מהמעבד מזון ולהוסיף בהדרגה כול שער
המרכיבים לערבב היטב לשמור במקרר לפחות 4 שעות
כדי שהטעמים יתערבבו היטב...


עוגת שוקולד ללא קמח מצה




המצרכים הדרושים:
5 ביצים מופרדות,
200 גרם חמאה או מחמאה
200 גרם שוקולד
1 1/4 כוסות סוכר
2 כוסות קוקוס
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים קצוצים גס
3 כפות ברנדי או 2 כפיות רום
....
אופן ההכנה:
להפריד ביצים ולהקציף את החלבונים עם סוכר לשמור בצד
לערבב מקערה נוספת את כול חומרי הגלם עם החלמונים
ולאחר מכן להוסיף לחלבונים המוקצפים עם סוכר
לערבב בעדנה רבה ולהעביר לתבנית משומנת
לאפות במשך 45 דקות עד שעה בטמפרטורה של 180  מעלות....
לענייני הטעם את העוגה ניתן לקשט גם עם קצפת ופודינג וניל
יוצא בטעם גן עדן אמתי.... 

מאכלי עדה לפסח

מאכלי עדה לפסח

פשטידת תפוחי אדמה 
עם סלט גאורגי אורגינל....
500 גרם בשר בקר טחון
1 כפית פלפל אדום פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט גאורגי
1/2 כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית מלח
לערבב ליצור כופתאות ולבשל בסיר עם מים רותחים כ-10 דקות להוריד את המים.
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 יח' שיני שום קצוצים
1/2 צרור פטורזיליה קצוצה
1 כף קמח מצה
2 כפות שמן זית או קנולה
לטגן ולאחר שהקציצות תתקררנה מעט לערבב ביפנים היטב את התערובת.
4 - 5 תפוחי אדמה מבושלים היטב ומעוכים כפירה
1/2 כפית פלפל לבן או פחות
1/2 כפית או פחות מלח לפי הטעם!
1/4 כפית כרכום
2 ביצים
1 כף קמח מצה לערבב את כול התערובת היטב
לקחת תבנית פירקס ולהעביר מעט מתפוחי האדמה במתובלים, מעל להוסיף את כול הבשר בקר שתיבלנו עם תבלינים בצל ופטורזילייה ומעל שוב להוסיף את תפוחי האדמה המתובלים. לאפות מתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 - 50 דקות להגיש חם לצד סלט גאורגי או כול סלט שתבחרו ארוחה מצוינת

פשטידה עם בשר בקר או גבינה או פטריות....


המצרכים הדרושים:
15  יח' של מצה חצויה  לשניים
פרוסים על המגבת ורטובים במים קרים.


המצריכם לקציצה:
1/2 ק"ג בשר בקר
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
5 שיני שום כתוש
1 כפית גדושה של כוסברה יבשה
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה אודמה
2 יח' פלפל שבקה קצוץ דק
1/2 כפית בהרט ישראלי...

לציפוי:  2 ביצים טרופות...


לטיגון: 1/2 כוס שמן זית/קנולה


אופן ההכנה: מערבבים את כול התבלינים יחד
עם שום והבצל עם בשר טחון ומטגנים במחבט
לוהט עם 2 כפות שמן, לכמה שניות (לא מייבשים לגמרה!),
מוצאים  מהמחבט ומקררים...
מעבירים מעט מהמלית למצה ומגלגלים...מעבירים
לבלילת ביצה ומטגנים במחבט חם עם שמן.
כך נוהגים עם שאר המצות והמלית ...
מגישים לשולחן חם...





יום שלישי, 12 במרץ 2013

ברוקולי מוקפץ

ברוקולי מוקפץ בחמאה ובצל





1 ק"ג ברוקולי
1/4 כפית זעפרן
2 כפות חמאה או מחמאה
2 בצלים חתוכים ל-4 
1/4 כפית פלפל לבן
מעט שמיר ומעט פטרוזיליה (או מיכל שמנת מתוקה)
2 ליטר מים
1/4 כפית מלח
להרתיח את הברוקולי במים כ-5 דקות ולהוריד מהאש
לסנן ולשים בצד.
להוסיף למחבת חם את החמאה ואת הבצל
ואת הברוקולי להקפיץ כך כמה דקות ובהדרגה
להוסיף את התבלינים ואת המלח. לאחר כ-5 דקות להוסיף
את השמיר והפטרוזיליה, לערבב ולכבות את האש.

טיפ שלי 
במקום הירק אפשר להוסיף לתערובת את השמנת מתוקה ולהרתיח
עד שהנוזל יצטמצם מעט.

טעים ורענן בשני האופנים...






יום שני, 11 במרץ 2013

משקה אשקוליות ותות שדה

משקה אשקוליות ותות שדה


משקה אשקוליות ותותים מספרי מאכלים גאורגיאניים...
המצרכים:
2 אשקוליות ללא קרום
150 גרם תות שדה חתוך לשתיים2 ליטר מים רותחים עם 1 1/2 כוסות סוכר.
אופן ההכנה:
להרתיח בסיר עמוק 2 ליטר מים + 1 1/2 כוסות סוכר
להעביר את האשקוליות ואת התותים לצנצנת זכוכית
ולהוסיף לצינצנת את הסירופ שייצרנו...
לשמור במקרר כמה שעות ולהגיש עם קוביות קרח...




יום חמישי, 7 במרץ 2013

ריבה מתפוז סיני

ריבה מתפוז סיני






1 ק"ג תפוז סיני
1 ק"ג סוכר
1/4 כוסמים
מעט תמצית וניל

להעביר את התפוז הסיני השטוף לסיר עמוק ולהוסיף אליו סוקר להשאיר כך במשך כול הלילה.
למחרת להוסיף לסיר את המים
ולהתחיל לבשל על להבה גבוהה.
כשיתחיל לרתוח להוריד ללהבה הכי נמוכה ולבשל לפחות 4 שעות ואפילו יותר עד שהגוון יתחיל להיות זהוב והמרקם מעט מקורמל.
לקראת הסוף להוסיף את התמצית וניל לבשל עוד כ-5 דקות ולכבות את האש לשמור בצנצנות מעוקרות.








אפשר להוסיף גם קצת תפוז רגיל יצא טעים כפליים...