יום שני, 29 באפריל 2013

ספגטי לצד סלט ירקות וטונה...

ספגטי לצד סלט ירקות וטונה..



מה שאני אוהבת הכי הרבה באוכל אסתטיקה ואוכל טוב וביתי 
וזה ההתמחות שלי בעיקר....כמובן כשאני רוצה לקשט 
מקשטת הכי יפה שיש את השולחן שלי כשאני מזמינה אורחים
ילדים ומשפחה...

ועכשיו להכנת הספגטי:

מרתיחים מים מוסיפים מעט שמן קנולה 
וכפית מלח ומבשלים את הספגטי 
מסננים ומניחים בצד.
בינתיים מחממים את הסיר עם מעט שמן 
זית מוסיפים בצל 1 בינוני קצוץ ומערבבים,
מוסיפים לבצל 1/4 כפית פלפל שחור
וחצי כפית אבקת מרק, מערבבים היטב ומעבירים
בתוך התערובת את הספגטי המסונן, מערבבים
ומוסיפים כוס מים קרים. משהים על אש נמוכה כ-10 דקות
ומכבים.



בקערה גדולה קוצצים 
4 עגבניות 
4 מלפפונים 
4 יח' בצל ירוק
1/2 פלפל חריף ירוק (אפשר גם בלי)
1/2 כפית מלח
1 חב טונה במים או בשמן מסונן מהנוזלים
1/2 לימון סחוט
מערבבים את הסלט היטב ומגישים לשולחן, לצד הספגטי ארוחה טעימה 
קלה ומהנה גם לבוקר וגם לערב...







סצבלה...רוטב עגבניות חריף...

סצבלה...רוטב עגבניות חריף....







מה אנחנו עושים בעיקר כשעגבניות לא בדיוק מתאים לסלט
מנסים לעשות שקשוקה או מטבוחה או סצבלה ...
השבוע ניסיתי לעשות את הסצבלה טיפה שונה וזה יצאה 
נהדר קל ומאוד פשוט ואפשר לשמור בקירור
במשך שבועיים ויותר ולשים אותו כמטבל ליד 
תפוחי אדמה או עוף או דגים או סתם ביצה מקושקשת ליד זה
תמיד נהדר אפילו כשאוכלים בורקס גאורגי גם לידו זה נהדר...

אז ככה....

לוקחים את העגבניות כמה שיש בבית למשל 1 ק"ג 
טוחנים במעבד מזון היטב
ומעבירים לסיר עמוק מרתיחים,
מוסיפים בהדרגה:
כף שום כתוש
3 עד 4 יח'. פלפל צ'ילי גרוס
ממש מעט סוכר כחצי עד כפית
ומלח כפית אחד או יותר לפי הטעם הרצוי .

לתשומת לבכם בבקשה לא לכסות את הסיר
בו אתם מבשלים את הרוטב כי העגבניות 
יש להם תכונה לקבל קצף ויכול לגלוש
לבשל על אש נמוכה כחצי שעה או עד שיסמיך 
טיפה כמפעם לפעם מורידים בעדינות מהרוטב 
את הקצף הלבנבן שמצטבר.

לאחר ההכנה תעבירו לצנצנת מעוכרת 
ולשמור במקום קר....











יום ראשון, 21 באפריל 2013

ברוקולי מוקרם

ברוקולי מוקרם







המצרכים:

1 ק"ג ברוקולי
300 גרם גבינה מגוררת (אפשר עמק או גלבוע או פרמזן)
1 מיכל שמנת מתוקה 
1/4 כפית מלח או לפי הרצון שלכם...

לבשל את הברוקולי במים רותחים כ-7 דקות  ולסננן את המים
להעביר בסיר פיירקס
להוסיף את השמנת המתוקה 
ואת המלח ולפזר מעל את הגבינה 
להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות 
ולבשל כ-20 דקות להוציא ולהגיש חם
לצד סלט ירקות עשיר
ארוחה נהדרת לערב...





ושליאני עוגת תפוחים.

ושליאני עוגת תפוחים....








כול הזכויות שמורות ללאה ספיר מחברת הספר מאכלים גאורגיאניים.
המתכון לבצק:

1/2 כוס סוכר,
2 עד3 ביצים (במקרה הזה פחות מים!)
1/2 כוס שמן
1 שקית אבקת אפייה
2 כוסות מים או במיקרה של 3 ביצים 1 1/2 כוסות....
1 ק"ג קמח

ללוש היטב , משהים כ-10 דקות ולשים שוב....ומחלקים
ל-6 כדורים....

המלית: 35 תפוחים מגוררים גס
1 כוס סוכר על כול 4 תפוחים ומעט קנמון.
מרדדים כול כדור לעיגול דק ומניחים עליו את המלית
מגלגלים כרולדה וחותכים ל-6 פרוסות.
מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה
ואופים 3 דקות על 220 מעלות ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות כ-25 עד 30 דקת..

לתשומת לבכם ניתן להעביר עליהם מעט סירוף של התפוחים שנזל (במקרה הזה הוא יותר קריספי והבצק קצת קשה אבל למחרת העוגה רכה ונעימה או בוזקים מעל מעט אבקת סוכר....העוגה הזו היא כמו יין שמשתביח עם הזמן כול יום הוא יותר טעים ומטריף את כול החושים ....

יום ראשון, 14 באפריל 2013

מדוקי שלי

מדוקי שלי



המתכון:
4 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
1 סוכר וסוכר וניל 1
4 כפות דבש

1 כפית סודה לשתייה
להעביר את התערובת לסיר עמוק ולבשל על סיר באנמארי
4 כוסות קמח ועוד קצת ....מעורבב באבקת סודה לשתייה
לקרר ולהוסיף לתערובת קמח מהול באבקת סודה לשתייה
ליצור 6 עיגולים מתוכם 5 עיגולים יותר גדולים ואחד קטן יותר לפירורים מעל.
לקחת נייר אפייה ובעזרת מעט קמח ולרדד כול עלה בנפרד עם מערוך להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות .
להוציא את הבצק לאחר כ-6 דקות וכך לעשות גם עם שער העלים.

לציפוי:
יש שתי אפשרויות:
לקחת שמנת צמחית 2 ופודינג וניל 1 ולהקציף

או אפשרות שנייה:
לקחת חלב מרוכז 1 חב'
200 גרם חמאה טיפה רכה
ולהקציף היטב
למרוח את העוגה ולפורר עליו את העלה השישי שאפינו...יש לפורר את העלה במעבד מזון כדי שיהיה כמו חול...




יום חמישי, 11 באפריל 2013

פרושקי עם בשר בקר וראות .

פרושקי עם בשר בקר וראות .



להכנת הבצק:
1 ק"ג קמח
1 בקבוק סודה לשתייה (בבקבוק)
1 כף שמרים
חצי כוס מים פושרים
מעט מלח

להכין בצק רך ולהניח בצד עד שיעלה מעט. להניח לבצק כ-חצי שעה לא יותר.
לאחר מכן לחתוך ולגלגל כמו כדורי פינג פונג גדולים כמו בתמונה.
החמורים למלית:
500 גרם בשר טחון
500 גרם ראות מבושלים קודם ואז טחונים
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום
1 כפית פלפל פפריקה אדומה
1 פלפל שווקה 
1/2 כפית או פחות פלפל שחור
1 כפית כוסברה יבשה 
ומעט בהרט ישראלי או גאורגי (לא חובה!)
מעט מלח



לבשל חצי ק"ג ראות ולאחר מכן לטחון לטגן בצל ולהוסיף את הראות הטחונים 
ובשר בקר טחון להוסיף תבלינים ומלח ולהניח בצד על עד שיתקרר , לשטח מעט
את הבצק עם הידיים ולהכניס בפנים את המלית המתובל לסגור ולהכניס לתנור שחומם על 180 מעלות לאפות עד שיזהיב מעט אפשרות שנייה אפשר לטגן בשמן עמוק במקרה שלי טיגנתי בשמן עמוק.טעים עד מאוד  בשני הווריאציות. 
טעים עד מאוד לא לוותר על הראות!!! 






דג סולמון אפוי.

דג סולמון אפוי.




מצרכים הדרושים:

ק"ג דג סולומון פרוס ונקי 
2 כפות שמן זית
1/2 כפית שום כתוש
מעט מלח
מעט מים קרים מהברז

לקישוט:
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוץ או עלי חסה .
לימון פרוס 
נייר אפייה 
נייר כסף

אופן ההכנה:
לערבב את השמן זית עם מלח ופלפל אדום פפריקה
לעשות את הדג ולאחר מכן להעביר על נייר אפייה
לבזוק מעל מעט מים.
לכסות את הדג עם נייר כסף מחורר.

להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות 
ולאחר 20 דקות להוריד את נייר הכסף ולהמשיך לאפות
עד כ-20 דקות או עד שהדג יקבל גוון זהוב.

להעביר על צלחת הגשה (ניתן לפרוס מתחת עלי חסה)
לסדר מתחת לדג לימון פרוס ומעל לקשט 
עם עלי פטרוזיליה או עלי כוסברה.
מרהיב להגשה וטעים להפליא....

יום רביעי, 10 באפריל 2013

עוגיות עם שקדים ותפוחים

עוגיות עם שקדים ותפוחים




מצרכים הדרושים:
5 ביצים 
1 כוס סוכר
3 כפות שמן קנולה
1 פודינג וניל
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
2 כפות קמח
50 גרם אגוזי מלך חתוכים לחצי
2 עד 3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
50 גרם קוקוס
מעל:
חלב מרוכז
50 גרם שקדים כלופים פרוסים (נמכר בחנויות )


אופן ההכנה: 
להקציף את הביצים במערבל להוסיף את הסוכר שמן, סוכר וניל וגם את הפודינג וניל
להפסיק את פעולת המערבל כעבור 3 דקות ולהוסיף בעדנה את הקוקוס והקמח ואבקת אפייה
מעורבבים. מעבירים בתוך מנג'טים ואופים בתנור כאשר באמצע נעוצים כמה קוביות 
תפוחים ובמרכז כול עוגייה חצי אגוז מלך

השתמשתי במנג'טים אישיים שקניתי מסיליקון מקרין גורן



קל מאוד להפרדה וגם מאוד נעים לעבודה.

לאחר שאפיתי את העוגה מרחתי עם כפית חלב מרוכז
ומעל קישטתי עם שקדים פרוסים.








העוגה פשוט מעדן..

יום ראשון, 7 באפריל 2013

ממתקי רפאלו שלי

ממתקי רפאלו שלי

למדתי ממיה קוסשוילי
ושיניתי כמה דברים
למיטב הבנתי....



הלהיט שלמעשה ניתן לעשות 
ולגוון בכמה צורות..


המצרכים:
300 גרם קוקוס
80 קרם חמאה או מחמאה
1 קופסא של חלב מרוכז
אם רוצים  צבע מאכל
שקדים קלופים מטוגנים קלות
ניתן לצבוע בכמה צבעים...



לערבב את כול החומרים פרט לצבע מאכל
להוסיף בתוכו את השקד ולגלגל כמו כדורי פנגפונג
ולשמור בקירור לפחות שעתיים
לחלק ולצבוע גם בצבעי מאכל שונים (לא חובה)
לגלגל במעט קוקוס...לשמור בקירור לא במקפיא.