יום חמישי, 30 במאי 2013

בורקס עלים גאורגי

בורק עלים גאורגי



המצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה
1 ביצה שלמה + חלמון של ביצה
2 1/2 כוסות מים פושרים
1 כפית חומץ 
2 כפות שמן קנולה 
1 כפית מלח.

לאחד את המצרכים לבצק רך ולשמור בצד לפחות 1/2 שעה
לאחר מכן לחלק ל--3 חלקים ולרדד כול עלה בנפרד, את
העלה להעביר על גב היד ולעט לעט להתחיל למתוח
להוריד את הקצבות העבים ולפזר מעל מעט שמן לסגור 
אותו בצורת ריבוע ואז להניח מעט מהמלית.
לסגור את הקצוות ולסמן מעל משולשים למרוח מעט ביצה
מהולה במים קרים או מעט שמן זית. להעביר על התבנית המרופדת
עם נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך 
25 דקות. או עד שהתחתית אפויה היטב ומעל מקבל גוון זהוב...
להגיש חם לצד סלט גאורגי.


 











בורקס שכבות עם בצק פילאס

בורקס שכבות עם בצק פילאס



המצרכים:
חב' בצק פילאס

מלוי: גבינה בולגרית או חמד 1 ק"ג
או 500 גרם גבינה בולגרית מעורבב עם 
500 גרם גבינת מוצרלה
1 ביצה
לערבב את כול המצרכים ולאחר ולשמור כ-15 דקות בצד.


אופן ההכנה:

לחלק את הבצק ל-4 שכבות ולרדד
להעביר על נייר אפייה בתבנית ולמרוח במעט חמאה מומסת
להוסיף מעט מהמילוי, שוב להעביר עלה מרודד ושוב למרוח
עם חמאה מומסת, להוסיף שוב תערובת כך לנהוג גם עם הבצק
השלישי . לכסות עם בצק הרביעי מעל ולמרוח אותו בביצה טרופה 
מהולה במעט מים קרים.


להעביר לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ולאפות עד שהתחתית
והחלק העליון יקבלו גוון זהוב.

לקרר מעט ולהגיש לצד סלטים או עגבניות שרי ומעט פלפל כבוש.


















ימרולי חצ'אפורי

ימרולי חצ'אפורי....



המצרכים הדרושים לימרולי חצ'אפורי


1 ק"ג קמח
2 כפות שמן זית או 50 גרם חמאה
2 1/2 כוסות מים פושרים 
1 1/2 שמרית 
1 כפית סוכר 
מלח כפית או יותר לפי הטעם.


מילוי: 500 גרם גבינה בולגרית או צפתית 
250 גרם גבינת כנען 
250 גרם  גבינת עמק מגוררת על פומפייה גסה
1 ביצה + 1/2 כפית מלח.


ללוש בצק רך ולשמור במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.

לחלק ל-3 כדורים גדולים ולהכניס בפנים שליש מהמלית המוכנה.

לשטח מעט ולהעביר לתבנית שעליו פרוס נייר אפייה. למרוח 
בחלמון המהול במעט מים קרים. לאפות בתנור שחומם על 180 מעלות
לפחות 30 דקות .
להגיש חם לצד סלט גאורגי.






לחמבעג'ון אם תפוחי אדמה פטריות וחמאה ...

לחמבעג'ון אם תפוחי אדמה פטריות וחמאה ...




מצרכים: 1 ק"ג קמח
2 כפות שמרית
1 כפית סוכר
2 1/2 כוסות מים פושרים
כף שמן זית
1 כפית מלח.

ללוש בצק רך ולשמור עד 
שיכפיל את נפחו.

מצרכים למילוי:
3 תפוחי אדמה גדולים, 1/4 כפית פלפל, 50 גרם חמאה.
20 גרם חמאה או כף שמן זית
1 בצל גדול קצוץ 
1 קופסה של פטריות שמפיניון 

3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים היטב
מעוכים בתוספת 1/4 כפית פלפל לבן + 50 גרם חמאה
את החמאה להוסיף כאשר תפוחי אדמה עדיין חם והוא ימס 
בתוכו להוסיף חצי כפית מלח ולערבב היטב.

בנפרד, לחמם מחבת להוסיף כ-20 גרם חמאה או כף שמן זית 
ולטגן בצל 1 גדול בהדרגה להוסיף 1 קופסה של פטריות שמפיניון.
לאחד עם מלית תפוחי האדמה.

הכנה :
להעביר את הבצק שתפח על שולחן עבודה לקמח את המשטח מעט
וליצור 8 כדורים לשטח מעט ולהעביר אליו את המילוי 
להוסיף מעל עגבניות שרי ופלפל ירוק חתוך או בצל ירוק
לסדר  על ניר אפייה במגש  ולהעביר לתנור שחומם מראש
על 180 מעלות כ-25 דקות.

לקרר מעט ולהגיש....





יום רביעי, 29 במאי 2013

רפאלו במרקם וטעם שונה בלעדי ללאה ספיר.

רפאלו במרקם וטעם שונה בלעדי ללאה ספיר.



המתכון:
4 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
1 סוכר וסוכר וניל 1
4 כפות דבש
להעביר את התערובת לסיר עמוק ולבשל על סיר באנמארי
4 כוסות קמח ועוד קצת ....מעורבב באבקת סודה לשתייה
לקרר ולהוסיף לתערובת קמח מהול באבקת סודה לשתייה
ליצור 2 עיגולים לקחת נייר אפייה ובעזרת מעט קמח ולרדד כול עלה בנפרד עם מערוך להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות .
להוציא את הבצק לאחר כ-6 דקות וכך לעשות גם עם השני. 


לקרר מעט ולפורר במעבד מזון כמו חול.

להוסיף קוקוס 1 1/2 כוסות , אגוזים טחונים כ-50 גרם, 100 גרם חמאה מומסת וקופסה אחת של חלב מרוכז.

לערבב היטב, וליצור כדורים קטנים ניתן לגלגל בקוקוס או באגוזים טחונים.
להעביר למנג'טים ולהכניס לקירור במקפיא לפחות שעתיים ...טעים ברמות...






יום חמישי, 23 במאי 2013

חינקלי כיסנים עם בשר מספרי מאכלים גאורגיאניים

חינקלי  כיסנים עם בשר מספרי מאכלים גאורגיאניים

המצרכים:
1 ק"ג קמח + 1 ביצה + 2 כוסות מים פושרים + 1 כפית מלח להכניס למעבד מזון
וליצור בצק קשה ניתן להוסיף 1 כפית שמן קנולה. לחלק ל-4 יח' ולהניח בצד  15 דקות, 
וללוש שוב ולהניח עוד 15 דקות בצד. לאחר מכן לרדד כול חלק וליצור עיגולים .

מילוי: 1 ק"ג בשר טחון מטובל עם 2 בצלים קצוצים דק, 3 שיני שום, כוסברה יבשה, ניתן
להוסיף גם כוסברה טרייה מוסיף ארומה, כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה
פלפל שווקה או סודני 3 יח' קצוצה לאלו שיש להם בעיית חריף לא מחייב! מלח 
1 כפית או יותר לפי המליחות הרצויה. לערבב ולשמור בצד כ-20 דקות.

להעביר מעט מהמילוי ולסגור את העגול בצורת חצי סהר ניתן גם לסגור בצורה של קונכייה ועוד ועוד...
ניתן לשמור במקפיא תקופה ארוכה לא מתקלקל.
להרתיח מים בסיר עמוק, להוסיף מעט שמן ומעט מלח ולהכניס בפנים כיסנים מוכנים.
כשהם יתחילו לצוף הם מוכנים לאכילה להעביר לצלחת ולהוסיף מעט פלפל שחור להגיש חם.











יום רביעי, 22 במאי 2013

רולדה עם תאנים...או קרם מוקה

רולדה עם תאנים...או קרם מוקה



רולדה שלי עם ריבת תאנים פשוט טעים ברמות...
שבת שלום לכול הקבוצה האהובה והנה לכם המתכון:
4 ביצים שלמות
1/4 כוס סוכר
3 כפות שמן קנולה
1 פודינג וניל
4 כפות קמח
1 אבקת אפייה

מילוי: ריבת תאנים או ריבת שזפים
לקישוט: אבקת סוכר כף 1.

אופן ההכנה:
להכניס לקערת מערבל את הביצים שלמות, ולהקציף במהירות גבוהה
להוסיף בהדרגה את השמן את הסוכר, פודינג וניל לאחר הקצפה של
3 דקות להפסיק את מהירות המערבל להעביר למהירות מאוד נמוכה ולהוסיף
אליו את הקמח ואבקת אפייה .

להעביר על תבנית מרופדת עם נייר אפייה

לאפות כ25 דקות או עד שיזהיב בטמפרטורה של 180 מעלות.

להמתין עוד שתי דקות ואז להוציא מהתנור לאחר כ-5 דקות
למרוח את הריבה על העוגה ולהתחיל לגלגל בעזרת נייר אפייה
בעדינות כדי לא לפרק אותו.

לבזוק מעל מעט אבקת סוכר לחתוך ולהגיש...






יום שני, 13 במאי 2013

חג שבועות שמח לכולם...

חג שבועות שמח ומיחד לכולם יקירי

ממני בהמון אהבה תודה רבה לכול מי שמבקר בבלוג שלי
לומד נהנה ומפרגן ...
יש לציין שמאכלים גאורגיאניים היא אהבה שמושרשת
בדמנו בלבנו לתרבות שלנו ולמה שאנחנו באמת 
תודה גם לאלו שאינם גאורגים אבל אוהבים לבקר 
בבלוג שלי...
לפני כמה זמן בני וכלתי היקרים שהם בונים אתרים
הציעו לי להקים אתר משלי אבל אני מסתפקת בבלוג
כי אני יודעת שהוא מספיק אהוב וגם אהוד על כול מי
 שמבקר בה ונהנה ממנה...


תודה לכם יקירי על שהנכם חברים נהדרים 
תודה לכולם על האהבה רבה שאתם מפגינים 
תמיד כלפי וחג שבועות שמח 
חג מתן תורה שמח לכול אהובינו
ולכול עם ישראל .....










יום רביעי, 8 במאי 2013

בייגלה עם גבינה וסלט....



בייגלה עם גבינה לצד סלט ירקות...
להכנת בצק:
חצי ק"ג קמח
1 ביצה
כפית סוכר
חצי כפית מלח
כף גדושה של שמרית
כוס וחצי מים פושרים
לעבד בצק רך ולעטוף בכף שמן זית
להניח בצד עד שיכפיל את נפחו כשע ...


מלית:
500 גרם גבינה בולגרית מפוררת או מגוררת על הפומפיה גסה
25 גרם חמאה חתוכה לקוביות וחלבון של ביצה 1.
לערבב את כול המצרכים היטב.

לחלק את הצבק ל-8 עיגולים לרדד כול אחד מהן עם מערוך למתוח מעט על גב היד ואז להכניס בפנים מעט מהמילוי, לגלגל להדק ואז ליצור צמה משתי יחידות של הגלגול ליצור עיגול מהצמה ולהדק ליצור עיגול למרוח עם ביצה מהולה במעט מים מהברז ולאפות בחום של 180 מעלות בתנור. עד שיזהיב....להגיש לצד סלט ירקות גם מרהיב וגם טעים מאוד....