יום חמישי, 27 ביוני 2013

עוף עם תפוחי אדמה פיטריות וגזר

עוף עם תפוחי אדמה פטריות וגזר




את התבשיל הזה אני מכינה בעיקר גם עם בשר בקר
והטעם שלו כול פעם רק משתבח...


המצרכים ל-2 סועדים
2 כרעים מחולקים ל-4 יח'
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום כתושים 
1/2 כפית פלפל פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
1/2 כפית בהרט גאורגי חמליסונלי אם אין 1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית אבקת מרק עוף (לא חייב) במקום תוסיפו 1/2 גמבה אדומה 
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 
6-7 יח' פטריות שמפיניון טריות  
3 תפוחי אדמה חתוך לקוביות 
מעט כרכום....
15 גבעולי כוסברה קצוצים דק
1/2 כוס מים מהברז
1/2 כפית מלח או לפי המליחות הרצויה....
2 כפות שמן זית או קנולה

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר עמוק ומוסיפים אליו את העוף סוגרים קלות בשמן חם ומוסיפים מיד בצל
ושום מערבבים מביאים את הבצל בשקיפות קלה ומוסיפים מיד את הפלפל אדום פפריקה וגם את 
הפלפל השחור, מוסיפים בהדרגה את הפלפל הירוק את תפוחי האדמה גזר ומערבבים היטב לאחר כדקה
מוסיפים את הכרכום מערבים מוסיפים מים ונותנים לתבשיל להתבשל עד שהנוזלים טיפה מצטמצמים 
מוסיפים את המרק עוף מלח וכוסברה קצוצה...
ניתן להגיש עם פיטה חמה או לוואשי גאורגי לשבת או לחם גאורגי ולצד זה גם מלפפונים כלופים,
יתאים עד מאוד גם בצל ירוק...טעמים נהדרים וערבים לכך עד מאוד...






עוגת שזיפים ותפוחים עם קינמון...

עוגת שזיפים ותפוחים עם קינמון.



מצרכים לעוגה:
לבצק: 
5 ביצים מופרדים חלמונים וחלבונים
50 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות 
1 1/4 סוכר
1 סוכר וניל  
מעט רום
1 אבקת אפייה 
1 1/2 קמח

מצרכים לפרות:
1 תפוח פרוס לפרוסות 
3  שזיפים חתוכים לפרוסות
2 כפות סוכר 
מעט קינמון

  
אופן ההכנה:
להקציף את החלמונים ולהוסיף 1/2 כוס סוכר
להוסיף את החמאה 
סוכר וניל ורום
להוסיף בהדרגה אבקת אפייה ואת הקמח
לשמן תבנית ולהעביר עליו את הבלילה המוכנה 


לסדר מעל הבלילה את הפרות ולפזר את הסוכר 
לאפות בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות כ-10 דקות
להוציא מהתנור ולהוסיף מעל את הקצף ושוב להכניס
לתנור ...



לאפות לפחות 25 דקות  בטמפרטורה של 140 מעלות 
לכבות את התנור להמתין עוד כ-10  דקות להוציא מהתנור
לחתוך ולהגיש. טעים ומיוחד עד מאוד....זו עוגה שמשתבחת 
עם הזמן למחר הוא יהיה יותר טעים אפילו...








עוגת פרות עם קרם לוטוס וקרם חלב מרוכז

עוגת פרות עם קרם לוטוס וקרם חלב מרוכז




לפעמים בא לי עוגות אבל לא סתם עוגות אלא עוגות שכיף לי אתם ואז אני 
מתחילה להרכיב אותם לפי הכיף שלי והתענוג הוא כפליים כשאני מרוצה
ממה שיצרתי....

מצרכים:
5 ביצים
מעט תמצית וניל
מעט רום
3 כפות קמח אסם או רגיל במקרה הזה הוסיפו אבקת אפייה 1
3/4 כוס סוכר

פרות והכנה:
שזיפים מקורמלים ביין + 4  כפות סוכר

לציפוי: 
6 כפיות לוטוס מופשר במקרו
חלב מרוכז 3/4  מוקצף עם 50 גרם חמאה 

אופן ההכנה לעוגה:
להקציף את הביצים ולהוסיף את הסוכר והשמן ובהדרגה את הרום והתמצית וניל
לאחר מכן להוריד את המהירות ולהוסיף את הקמח אסם .





להוסיף לעוגה את השזיפים המקורמלים ביין בכול שורה 4 יח'
לאפות בטמפרטורה של 160 מעלות עד שהקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי..

רכבה של העוגה:
לקרר את העוגה ולהוסיף את הממרח לוטוס המופשר
באמצע להוסיף את הקרם מחלב מרוכז .

להכניס לקירור לשעה לפחות כדי שהקרם לוטוס יתייצב.
טעים ונעים בכול עת...


יום רביעי, 26 ביוני 2013

כבד עוף עם פטריות שמפיניון ויין...

כבד עוף או כבד אווז עם פטריות שמפיניון ויין...




המצרכים:
500 גרם כבד עוף
2 בצלים פרוסים לעיגולים
12 יח' פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
3 יח' שום כתוש
1 פלפל ירוק
1/2  כפית פפריקה אדומה
מעט פלפל שחור
גרגרי כוסברה יבשים טחונים
10 גבעולי כוסברה קצוצים 
2 כפות של עגבניות או כף רסק עגבניות
1/2 גמבה חתוכה לקוביות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין לבן
1/3  כוס מים
1/4 כפית מלח או לפי המליחות הרצויה

אופן ההכנה:
מטגנים במחבט עם שמן זית את הכבד (שהכשרנו קודם!!!) 
מוסיפים את רצועות הבצל והשום ומערבבים היטב, ממשיכים
להוסיף את הגמבה והפלפל ירוק, כוסברה יבשה טחונה, פלפל פפריקה 
ופלפל שחור מערבבים היטב ומוסיפים את הרסק עגבניות או עגבנייה מגוררת ואת היין, 
מערבבים ומוסיפים מים ומלח...מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה 
מוסיפים את הכוסברה הטרייה הקצוצה  מבשלים עוד כ-3 דקות ומכבים
את האש. מגישים לצד אורז מבושל.... 


שקשוקה בנוסך שונה וסלט חי

שקשוקה בנוסך שונה וסלט חי עם פטריות שמפיניון




הכנת שקשוקה
המצרכים:
5-6 עגבניות חתוכות לרבועים קטנים
6 שיני שום קצוץ
גמבה 1 חתוכה לקוביות קטנות
1 1/2 כפיות  פלפל פפריקה אדומה
1 פלפל ירוק חריף
1/4 כפית מלח או לפי הטעם
3 כפות שמן זית או קנולה 
3/4 כוס מים מהברז

אופן ההכנה:
מחממים מחבט ומוסיפים את השמן, מוסיפים את העגבניות,
 מנמיכים את האש ומוסיפים שום, מערבבים עד שהעגבנייה  
מתחילה להגיר נוזלים, מוסיפים את הגמבה ושוב מערבבים
מוסיפים את הפלפל הירוק ושוב מערבבים מוסיפים בהדרגה 
גם את הפלפל פפריקה, מערבבים שוב ולאחר שתי דקות מוסיפים
את המים ואת המלח. מבשלים עוד כ-5 דקות ומכבים את האש.


הכנת סלט עם פטריות שמפיניון:
4 מלפפונים 
2 עגבניות 
6-7 פטריות שמפיניון טריים 
עיגולי בצל 1
מעט מלח ופלפל ירוק.
מיץ מחצי לימון 
1 כף שמן זית.

אופן ההכנה: 
בקערה עמוקה מעבירים מלפפונים ועגבניות 
חתוכות ומוסיפים פטריות שמפיניון בצל
מיץ לימון  שמן זית ומלח מערבבים ומגישים.




יום חמישי, 20 ביוני 2013

הכנת טורטייה ביתית

הכנה טורטייה ביתית


הכנת טורטייה
הכנת טורטייה דומה להכנת הבצק למופלטה...
ל- 15 עד 12 טורטיות
3 1/2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח או טיפה יותר
כף שמן
מעט אבקת אפייה בערך כפית 1
1 1/2 מים חמים
ליצור בצק אחיד במערבל או במעבד מזון
לעטוף את הבצק במעט שמן ולשמור בצד
כ-20 דקות ..לשטיח כול כדור מעט עם היד או עם מערוך
לחמם מחבת ולטגן במעט שמן משתי הצדדים כדקה...
אפשר לשמור במקפיא משך תקופה של חודשיים לפחות.
ולעצלנים ניתן לרכוש טורטיות בסופרים.






יום רביעי, 19 ביוני 2013

קבאב בטורטייה בתוספת רוטב פלפל עם שום ועם בצל חריף אש.

קבאב בטורטייה בתוספת רוטב פלפל עם שום ועם בצל חריף אש.


מצרכים לקבאב
500 גרם בשר עגל או בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק + 4 שיני שום כתושים 
1 כף בהרט ישראלי או כוסברה יבשה טחונה
1/2/ כפית פלפל שחור 
1 כפית פלפל פפריקה אדומה
15 גבעולי כוסברה קצוצים דק
15 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
1/2 כפית מלח או לפי המליחות הרצוי לכם
2 כפות שמן זית
1חלבון ביצה 
לערבב כול המצרכים ולהניח במקרר כ- 20 דקות מכוסה כדי שהטעמים יתערבבו.
לאחר מכן להכין על מנגל או לפרוס נייר אפייה על התבנית להכניס לתנור שחומם
מראש על 200 מעלות על מצב של גריל ולטגן משתי הצדדים.









מצרכים לרוטב פלפל:

1/2 ק"ג פלפל חריף להוציא את החרצנים כשידיכם עטופים בכפפות חד פעמיות 
(כי הפלפלים ממש חריפים והם שורפים מאוד!!!) להרחיק מהפלפל את כול החרצנים
אם בא לכם למרות הכול יותר חריף תשאירו פלפל 1 או 2 עם החרצן...
1/2 חב' של ראש שום 
1 חב' של כוסברה טרייה 

לטחון את כול המצרכים בתוך מעבד מזון להוסיף חצי כפית מלח
ולשמור בצנצנת אטומה .

הכנת טורטייה
הכנת טורטייה דומה להכנת הבצק ל... 
ל-15 טורטיות 
3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח או טיפה יותר
כף שמן
מעט אבקת אפייה בערך כפית 1 
1 1/2 מים חמים
ליצור בצק אחיד במערבל או במעבד מזון 
לעטוף את הבצק במעט שמן ולשמור בצד
כ-20 דקות ..לשטיח כול כדור מעט עם היד או עם מערוך
לחמם מחבת ולטגן במעט שמן משתי הצדדים כדקה...
אפשר לשמור במקפיא משך תקופה של חודשיים לפחות.
ולעצלנים ניתן לרכוש טורטיות בסופרים.



הרכבה של הטורטייה עם קבאב :
למרוח את הטורטייה המוכנה במעט רוטב פלפלים,להוסיף 
את הקבאב לפזר מעט בצל ופטרוזיליה ולגלגל כמו נקניק
כשאנו סוגרים גם מהצדדים את הבצק על הקבאב.
לחתוך לחצי ולהגיש לצד בצל וגם צלוחית רוטב פלפל
או לצד סלט ממש טעים ..
הגשתי אותו לצד קומפוט קר אתמול וזה היה ממש תענוג...







יום ראשון, 16 ביוני 2013

בורקס שבלול עם בצק פילאס ובורקס גאורגי עם גבינה ותרד

בורקס שבלול עם בצק פילאס ובורקס גאורגי עם גבינה ותרד






והנה המתכון לבורקס תרד וגבינה בבצק שמרים...
1 ק"ג קמח
2 1/2 כוסות מים פושרים...
2 כפות שמן זית
חצי חבילת שמרית
1 כפית סוכר
1 כפית מלח או יותר לפי המליחות הרצויה עדיף לא להגזים במלח כי המרכיב של המלית הוא מלוח.....
ליצור בצק רך ולשמור להתפחה כשעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו...

המלית:
1 ק"ג תרד מטוגן כלות ב-50 גרם חמאה הולנדית או חמאה רגילה על מחבת חם
500 גרם גבינה בולגרית מפורר
200 גרם גבינה צהובה מגוררת על פומפייה גסה
או ק"ג סולוגוני (גבינת מוצרלה)חתוך לקוביות
קטנות או מגוררת על פומפייה גסה...
לאחר שהבצק יתפח להעביר לשולחן עבודה מקומח
לחלק את הבצק ל-4 חלקים ליצור עיגולים ולשמור בצד כ-5 דקות. לרדד מעט עם המערוך ולהעביר אליו את המלית.
לרדד שוב טיפה עם המערוך ולהעביר על תבנית מרופדת עם נייר אפייה. לשמור עוד כעשר דקות למרוח בביצה מהולה במעט מים ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפות כ-25 דקות או עד שהתחתית אפויה ....






קאפקייק עם קרם גבינה ומעדן סוכר

קאפקייק עם קרם גבינה ומעדן סוכר




לפעמים כשאני מקבלת השראה מתחילה ליצור דברים מיוחדים 
וזה ההשראה שלי חברים כול הזכויות שמורות ללאה ספיר....

החומרים לקאפקייק:

3 ביצים שלמות 
3/4 כוסות סוכר
כף שמן 
חצי כפית רום
3/4 כוסות קמח
1 אבקת אפייה

אופן ההכנה:
להקציף את הביצים ולהוסיף את הסוכר, בהדרגה להוסיף גם את 
הרום ולהקטין את המהירות של המערבל להוסיף את הקמח מהול
באבקת אפייה. ולהעביר למנג'טים ולאפות על טמפרטורה של 180
מעלות כ-15 דקות עד 20 דקות לבדוק שהקיסם הננעץ במרכזו יוצא
נקי ולא רטוב..


חומרים למעדן סוכר לקישוט:
1 כוס סוכר
1 נייר אפייה 
על מחבת לוהט ולהוסיף סוכר.. להמתין עד שהסוכר נמס
ולהעביר על נייר אפייה  להזליף בצורה שאתם מעוניינים קטנים גדולים
לא משנה לאחר מכן להכניס את הקישוט המעדן הפרוס על נייר האפייה
לקירור לחצי שעה . 
ניתן להוסיף בתוך סוכר מעט צבע מאכל אדום זה נותן צבע משגע...לא חובה!!!
לא להיבהל קל מאוד להפריד מנייר האפייה את המעדן סוכר.

קרם גבינה לציפוי:
250 גרם גבינה לבנה למריחה אפשר 5% או  % 9 
1 מיכל שמנת מתוקה 
3 כפות  פודינג וניל
להקציף את השמנת מתוקה ולהוסיף אליו את הפודינג וניל מיד
להפסיק את הפעילות של המערבל ובתנועות עדינות להוסיף את הגבינה
הלבנה לתערובת. אפשר להוסיף מעט גרידת לימון מוסיף עד מאוד
למרקם הוא יותר ארומטי.

להרכבה:
למרוח מעל קאפקייק המוכן את הקרם ולהוסיף במרכזו את 
הקישוט מעדן סוכר.....

קל טעים וגם מרשים עד מאוד...


טיפ שלי למי שאינו מעוניין להוסיף גבינה בתערובת 
ניתן להקציף רק את השמנת מתוקה להוסיף 1 כף 
של פודינג וניל וזה כול הסיפור...


יום חמישי, 13 ביוני 2013

פרגיות עם חומוס

פרגיות עם חומוס



500 גרם פרגיות חתוכות לרצועות קטנות או לקוביות
1/2 ק"ג חומוס מושרה ומבושל או קופסאות של חומוס 500 גרם
פלפל שחור 
פלפל שווקה 
מעט בהרט ישראלי 
מעט כרכום
1/4 כפית פלפל אדום
2 בצלים פרוסים או קצוצים
3 שיני שום כתוש
1 פלפל אדום חריף (אפשר במקום פלפל חריף ירוק)
1 כוס מים קרים מהברז
3 כפות שמן קנולה או שמן זית 
אופן ההכנה:
לחמם מחבת ולטגן את הבצל בשמן זית, להוסיף שום ואת הפרגיות ,
לערבב ולהוסיף את החומוס המבושל, לערבב שוב ולהוסיף את התבלינים,
והפלפל ולאחר 3 דקות להוסיף את המים ולהמשיך לבשל עד שהרוטב יתחיל טיפה 
להצטמצם קל וטעים מאוד....
ניתן להגיש לצד קוסקוס מוכן קומפוט קר מפרות  וסלט.

ארוחה נהדר לכול עת...











קציצות עם פטריות ותפוחי אדמה מזין ובריא כאחד...

קציצות עם פטריות ותפוחי אדמה מזין ובריא כאחד...


המצרכים לקציצה:
300 גרם בשר טחון
2 גזרים מגוררים על פומפייה גסה 
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום כתושים
1 כפית פלפל פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור 
1 כפית כוסברה יבשה
מלח 1/3 כפית או לפי המליחות הרצויה
חלבון 1 מוקצף עם מזלג
לערבב את כול החומרים ולהניח בצד כדי שהטעמים יספגו

לבסיס:
3 כפות שמן זית
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים 
1 חב' שמפיניון או 200 גרם פטריות טריות או של סנפרוסט
1/2 כפית פלפל פפריקה אדומה
1/2 כפית מרק עוף
3/4 כוס מים מהברז
קורט מלח


אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בסיר עמוק עם שמן זית ולהוסיף בהדרגה  את השום
פטריות ותפוחי אדמה  לערבב ולהוסיף את הפלפל פפריקה וגם את
המרק עוף, לערבב ולהתחיל לשים בפנים את הקציצות המגולגלים
לגלגל לעט ובעדינות עד שיתחיל להסגר הבשר מכול צד רק בעדינות 
שהקציצה לא תתפרק. לאחר כ3 דקות להוסיף מים ולבשל כ-20 דקות
עד שהרוטב יתחיל להצטמצם..
הצבע מדהים והקציצות נהדרים וגם בריאים ומומלצים לילדים ולכול
המשפחה.... 




יום רביעי, 12 ביוני 2013

מתכון לרוטב שזיפים מספרי מאכלים גאורגיאניים

מתכון לרוטב שזיפים מספרי מאכלים גאורגיאניים


1 ק"ג שזיפים,2 כוסות מים,חצי כפית מלח,4 פלפלי שווקה חריפה,4 גבעולי נענע, 10 גבעולי שמיר, 1 צרור כוסברה טרייה אם יש עם פרחים מעולה,שיניים מ-1 ראש שום.אופן ההכנה: מניחים יחד בסיר שזיפים, מים וחצי מכמות המלח, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש, מצננים מעט, מסננים היטב ונפטרים מהקליפות. טוחנים יחד במעבד מזון פלפלים, עשבי תיבול ושום . מוסיפים את התערובת ושארית המלח לשזיפים ומערבבים. משהים כ-30 דקות לספיגת טעמים.....המתכון מספרי מאכלים גאורגיאניים...







יום שלישי, 11 ביוני 2013

חצילים קלויים מוקרמים...

חצילים קלויים ומוקרמים מתאים גם לצמחונים עד מאוד








המצרכים:

4 חצילים חצויים
1 פלפל ירוק חריף אפשר גם בלי..
מעט מלח רגיל או גס
קוטג' 1/2 קופסה
גבינת עמק פרוס 5-6 יח' 
פלפל גמבה 1
3  כפות שמן זית

אופן ההכנה :

להעביר את החצילים החצויים על נייר פרגמט בתבנית פיירקס 
ולפזר מעל מעט מלח גס או רגיל
לפזר מעל גם את פלפלים הפרוסיםומסביב את הפלפל גמבה הפרוס  
ולהעביר לתנור שחומם מראש על 250 מעלות
לאחר  10 דקות להוריד לחם של 200 מעלות 
ולצלות אותן עוד 10 דקות...



להוציא בשלב הזה מהתנור להעביר על מגבת עבה 
 זהירות לא לשרוף את הידיים ולהוסיף את הקוטג'
מעל ולהוסיף את הגבינה הפרוסה על כול החצילים ומעל
לסדר את הפלפל גמבה ..להכניס לתנור לעוד כ-10 דקות 
נוספות להוציא ולהגיש חם...

טיפ: אם יש לכם אפשרות לפזר מעט
תבלין פיצה מוכנה זה יכפיל את טעמו הנפלא ...

טעמתי בפיצה האט וניסיתי ואז גם אלתרתי עוד לפי הרצון שלי
וזה יצא לי מעדן לצד זה להגיש סלט יסדר לכם את הצהריים 
או את הערב ...


עלי גפן ממולאים באורז

עלי גפן ממולאים באורז







20 עלי גפן מושרים במים רותחים כדי להוציא מהם את המרירות.
1 1/2 כוסות אורז
1 כפית מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם...
4 כפות שמן זית
1/2 ליטר מים כדי לכסות את עלי גפן הממולאים.
3 כפות מיץ מלימון טרי
1 לימון פרוס 
 
אופן ההכנה:

לקחת על עשרים חתיכות של עלי הגפן 1 1/2 כוסות אורז כפית מרק עוף וכף שמן זית חצי כפית מלח לערבב ולהביא לחצי בישול עם כוס 1 מים זכרו אסור שהאורז יהיה מבושל לגמרה... לאחר מכן תתחילו למלא את עלי הגפן כשהצד המבריק כלפי מטה כשאתם מגלגלת שיראו את הצד המבריק. תעבירו את עלי הגפן לסיר עמוק תוסיפו חצי ליטר  מים מהולים במעט   מרק עוף ושליש כפית מלח, או ציר עוף 3 כפות שמן זית ושימו על האש תוסיפו לעלי גפן 3 כפות של מיץ לימון וכמה פרוסות של  לימון זה כל הסיפור בשלו במשך 15 דקות ותורידו מהאש... 


טיפ כסו את עלי הגפן בצלחת למשקל כדי שהעלים לא יתחילו לצוף....





יום חמישי, 6 ביוני 2013

בורקס בשר טחון לצד רוטב שזיפים...

בורקס בשר טחון לצד רוטב שזיפים...




בורקס בשר טחון לצד רוטב שזיפים...

מצרכים:
קילו קמח מנופה
כפית דבש
2 כפות מחוקות של שמרית
כפית או יותר מלח
2 1/2 כוסות מים פושרים
שמן זית 2 כפות
ליצור בצק רך לכסות את הקערה ולהמתין כשעה או
עד שהבצק יכפיל את נפחו.
המלית:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום כתוש
חצי כפית מלח
כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל פפריקה
1/4 כפית אוצחו סונלי או בהרט ישראלי
לערבב היטב ולשמור בצד.

אופן ההכנה: ליצור כדורי פנגפונג בגודל כף היד
לשטיח ולמלא עם המלית לסגור בצורת חצי סהר
לתת צורה יפה לקצוות בעזרת המזלג להעביר
לתבנית אפייה למרוח מעט מים קרים מהול במעט שמן
זית או קנולה ולאפות בתנור שחומם מראש על -170 מעלות
עד שיזהיב מעט. להגיש לצד רוטב טחמלי...






יום ראשון, 2 ביוני 2013

עוגת קרלבסקי עם פרות טרופיים וקצפת

עוגת קרלבסקי עם פרות טרופיים וקצפת


זו עוגה שכולם אוהבים....
העוגה היא עוגה מאוד עדינה ודורשת המון מיומנות הדפנות צריכים להיות דקים ולא עבים מדי.


החומרים:
200 גר' מרגרינה (מחמאה) או חמאה,
1 כוס סוכר,
3 ביצים,
1 שקית סוכר וניל,
 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס וקלויים במחבת,
3 כפות דבש,
350 גר' (2 1/2 כוסות) קמח תופח.


למלית:
1 1/2 מכלים שמנת מתוקה,
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל.


אופן ההכנה:
ממסים בסיר מרגרינה וסוכר ומצננים מעט,
מוסיפים ביצים, סוכר וניל, אגוזים ודבש ומערבבים.
מוסיפים בהדרגה קמח ומערבבים עד קבלת תערובת סמיכה.
יוצקים 1/3 מהתערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח ובוזקים מעט קמח על הבצק
משטחים בעדינות את הבצק בתבנית בעזרת מערוך.
אופים 3 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות,
מנמיכים את הטמפרטורה ל-175 מעלות ואופים 10 דקות עד הזהבה.
חוזרים על הפעולה עם שארית הבצק פעמיים ומקררים.
מיישרים את שולי עלי הבצק בסכין חדה. שומרים את השאריות ומפוררים בצלחת נפרדת.... 

מלית: מקציפים 2שמנת מתוקה, מוסיפים פודינג וניל 1  ומערבבים היטב.

והקישוט יכול להיות בשתי אופנים או פודינג וניל וקצפת ומעל הפירורים או 

מורחים את הקרם על העלים ומניחים אותם זה על גבי זה.  מעל מורחים קרם ומקשטים עם פרות טרופיים לפי רצונכם 

אני השתמשתי בקווי וגם בתות שדה מעל קרם פיזרתי קצת קוקוס מטוגן

וזה חידוש נפלא...