יום שני, 25 בנובמבר 2013

הפבלובה שלי

הפבלובה שלי






הנה לכם המתכון שלי לפבלובה....

עוגת פבלובה שלי עם פרות טריים ואקזוטיים ועם כדורי רפאלו על וקרם פודינג וניל פשוט תענוג לחך וגם לעיניים...אתן את המתכון בערב בע"ה'.....
הכנתי כאן שתי סוגי ביזה ...

המתכון לביזה:
א. 4 חלבונים
2 כוסות סוכר
1 חב' סוכר וניל
2 כפות קמח תפוחי אדמה
להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר
וגם את הסוכר וניל כשאנו מקבלים מרקם של קצף לבן סמיך להפסיק את ההקצפה ולהוסיף את קמח תפוחי האדמה לערבב על הכי נמוך של מערבל....
לפרוס נייר אפייה בתבנית עגולה ולשטיח את הביזה
להכניס לתנור שחומם מראש על 120 מעלות ולאחר 5 דקות להוריד לטמפרטורה של 100 מעלות להשאיר בתנור לפחות שעתיים וחצי...לאחר אפייה להשאיר את הדלת של התנור פתוח ל-20 דקות...

ב. 4 חלבונים
2 כוסות סוכר לבן
כפית של סוכר וניל
להרתיח מים בסיר עמוק ומעל להניח קערה עם חלבונים וסוכר לצורך העניין להוריד את הלהבה וכול הזמן לערבב את החלבונים והסוכר שבקערה שבאן מארי...כשהסוכר נמס אפשר להשתמש במיקסר ידני כדי להקציף או להעביר את החלבונים עם הסוכר הנמס במיקסר על מהירות נמוכה ולאחר כדקה להעביר את המיקסר למהירות מקסימלית ..להקציף עד שנקבל מרקם לבן ותפוח להוסיף בהדרגה את הווניל...
לפרוס נייר אפייה על התבנית וליצור צורות יפות של נשיקות
להעביר לתנור שחומם מראש על 120 מעלות ולהוריד את הטמפרטורה בתנור ל-100 מעלות לאפות לפחות כ-שעתיים וחצי עד 3 שעות...להשאיר בתנור לאחר האפייה עוד כ-20 דקות עם דלת פתוחה...

כדורי רפאלו:
150 גרם קוקוס
100 גרם בוטנים או אגוזים טחונים
חצי קופסה של חלב מרוכז או קצת יותר
20 גרם חמאה מומסת
לערבב את הכול היטב ואם בא לכם להוסיף צבע מאכל שתבחרו ...
לגלגל במעט קוקוס לשמור בקירור (לא במקפיא!!!)
קרם:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 פודינג וניל


פירות טרופיים ופרות טריים הוספתי כאן מישמשים מסוכרים קלות מהקופסה...

הרכבה:
להפריד את הביזה השטוח ולהוסיף אליו את הקרם...מהצדדרים להוסיף את הנשיקות הקטנות שהכננו...מעל להוסיף את הפרות הטרופיים ואת הנשיקות הנותרים וגם את כדורי הרפאלו ...
זה כול הסיפור ....





יום שני, 11 בנובמבר 2013

השאריות של שבת והכנת אורז עם תפוחי אדמה

השאריות של שבת עוף מטוגן עם אורז ותפוחי אדמה...

אז מה דעתכם על ארוחת המלכים הזו וזה 
משאריות של שבת ..
כמה נתחי עוף מטוגן לחתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
מעט פלפל ירוק קצוץ דק
פלפל גמבה 1 כתוך לקוביות או לרצועות
10 גבעולי פטרוזיליה 
3 עלי בזיליקום
קורט מלח


במחבט לוהט עם שמן זית מוסיפים את נתחי העוף
מערבבים ומוסיפים את הבצל הקצוץ שוב מערבבים ולאחר 2 דקות 
מוסיפים גם את הפלפל גמבה וגם את הפלפל הירוק...מערבבים היטב
מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים מיד את המלח וגם את הפטרוזיליה וגם את 
הבזיליקום...רענן ונהדר לחך...ואין מה לומר ארוחה עשירה בהחלט...

1 תפוחי אדמה גדול
אורז 2 כוסות
מעט בצל קצוף או בצל מטוגן עם שקדים מולבנים
4 כוסות מים
1/2  כפית מלח
כפית אבקת מרק לא חייב!!!
2 כפות שמן זית

הכנת אורז עם תפוחי אדמה...
בסיר עמוק מסדרים כמה פלחי תפחי אדמה עבים מטגנים משני צדדים
ומוסיפים מעל 2 כוסות אורז שטוף עם מעט בצל קצוץ...או קונים בחנות תבלינים 
בצל מטוגן עם שקדים מולבנים ומוסיפים לאורז בערך 2 כפות,אם אין מוסיפים בתוך 
האורז כפית אחת של מרק עוף וחצי כפית מלח...מוסיפים 4 כוסות מים קרים 
ומכסים את הסיר מעט שמים לב שהאורז לא יגלוש כשהאורז מבעבע מורידים 
את הלהבה בגז וממשיכים לבשל כשהמכסה סגור מעל הסיר עם אורז.
מבשלים כך לפחות 10 דקות או עד שהאורז מתחיל להיות מבושל היטב.
מכבים את האש ממתינים עוד 15 דקות משחררים בפינות בעדינות ואז הופכים את האורז על הצלחת 
האורז ומעל תפוחי אדמה גם יפה וגם מאוד אבל מאוד טעים ומתאים להגשה עם 
המון תבשילים מטוגנים וגם מבושלים....
 
אז אפשר לאכול זאת עם האורז או עם לחם חלה או פיתה או לחם כפרי לצד סלט טעים ועשיר
 טוב בכול מצב...