יום רביעי, 22 בינואר 2014

דג אמנון בנגיעות טחינה ועגבנייה נענע וכוסברה

דג אמנון בנגיעות טחינה ועגבנייה נענע וכוסברה



המצרכים הדרושים
5 יח' אמנון מפולט וחתוך 
1 לימון
מעט מלח
לטגן את הדג עם מעט שמן זית משני צדדים ומעל בזמן הטיגון להוסיף לימון סחוט.

לרוטב:
6 יח' עגבניות אפויות בתנור עם קליפה 
פלפל שלם אפוי בתנור
לאחר אפייה יש להוציא לקלף את הפלפל וגם את העגבנייה ולקצוץ דק
2 שיני שום כתוש 
6-7 גבעולים של נענע להפריד מהעלים ולקצוץ את העלים דק
חצי צרור של כוסברה קצוצה דק
1 כף כמון
מעט מלח
כף שמן זית
להעביר את כול החמרים לקערה עמוקה ולערבב היטב


5 כפות של טחינה גולמית: מעורבב עם רבע כוס מים שום כתוש 2 מעט מלח ופלפל פפריקה אדומה כף
יש לערבב את כול החמרים ולהניח בצד.

הרכבה של המנה:
לקחת תבנית פיירקס ולהניח עליו את הרוטב ומעל את הדג ולהוסיף את הטחינה המוכנה להכניס לתנור 
כ-20 דקות על טמפרטורה של 200 מעלות במצב של גריל כשהמנה מכוסה עם נייר כסף.

להגיש בצלחות אישיות לכול אחד לצד לחם גאורגי...
טעים ברמות...





יום שני, 20 בינואר 2014

פרושקי מעט אחרת...

פרושקי מעט אחרת..




המצרכים:

חב' בצק מלאווח
שמן קנולה לטיגון חצי כוס


מלית:
1/2 ק"ג: בשר עגל טחון או בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום
כפית כוסברה 
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פלפל אדום
50 גרם צנוברים (אפשר גם לוותר)
מלח לפי הטעם או עד רבע כפית
מעט כוסברה קצוצה או פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית


לאחר את כול החומרים ולטגן ב-3 כפות שמן זית מעט (לא לכרוך!!!)

למלא את הבצק מלאווח  עם המלית ואז לחתוך מסביב עם גלגל משונן
או לקחת מזלג ולעשות קצת סימנים על בצק הסגור גם כך יצא יפה ומיוחד...
לטגן בחצי כוס שמן קנולה...

לאחר טיגון להעביר על נייר סופג כמה דקות שוב להחליף לנייר סופג
ולהגיש לאחר כ-5 דקות לצד סלט כול סוג שתבחרו אני בחרתי בסלט גאורגי...



יום שלישי, 14 בינואר 2014

סלט מחציל ביבי....

סלט מחציל ביבי...



לקחת 1 ק"ג חציל ביבי לחצות ולהשרות במלח גס לפחות שעה כדי שהמרירות תצא מהחציל
לשטוף ולייבש עם נייר סופג
לטגן בשמן רותח משני הצדדים..

מילוי:
200 גרם אגוזי מלך
צרור כוסברה (להשאיר כמה מהעלים בצד לקישוט)
פלפל שווקה 2
מלח 1 כפית
לטחון את הכול ביחד במעבד מזון היטב...
להוסיף לתערובת 2 כפות חומץ ולערבב היטב
לקחת כול חציל ולמרוח מעט מהמלואי עליו
להוסיף להניח על הצלחת או תבנית ולפזר מעל מעט רימונים
לפזר מעל מעט מעלי כוסברה הקצוצים ...להגיש לאחר שעה ..











פיצה משפחתית מכול הלב...

פיצה משפחתית מכול הלב...



המצרכים הדרושים:

1/2 ק"ג קמח
2 כוסות מים פושרים
1 1/4 כפות שמרים
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח או פחות לפי המליחות הרצויה...
להתפיח במשך שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו

חומרים למילוי:
200 גרם זיתים שחורים וירוקים
2 עגבניות פרוסות דק 
1/2 בצל סגול פרוס דק
4 גבעולי נענע  (להשתמש רק בעלים)
1 פלפל סודאני ומי שלא אוהב פיקנטי אפשר גמבה פרוסה
200 גרם גבינה צהובה פרוסה דק
50 גרם שומשום 


חומרים לרוטב:
2 כפות גדושות של רסק עגבניות 
1 שום כתוש
1 כפית תבלין לפיצה
3/4 כפית מלח


הרכבה: 
לקחת את הבצק לחלק לשתי חלקים אחד יותר גדול והשני יותר קטן כדי ליצור ממנו שת מקלות ארוכות
ללוש את שתי הבצקים  ולהשאיר כך עוד 10 דקות ואז לרדד וליצור צורה של לב מהבצק הגדול יותר ולהניח 
על התבנית שעליו פרסנו  נייר אפייה ...מהבצק השני ליצור שתי מקלות ארוכות ולקלוע אותם לצמה...
את הצמא שהכנו להניח בצד ובינתיים: לפזר את הרוטב על הבצק ולהוסיף את הגבינה הפרוסה ככה בשלמותה ומסביב לסדר את הצמה המוכנה ואז להתחיל לסדר את הזיתים העגבניות, בצל את הנענע ולפזר מעט מהשומשום מעל...להשאיר את הבצק להתפחה עוד כ-10 דקות ואז להכניס לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות...לאפות עד שהפיצה מתחילה לבעבע...הערות אפשר להוסיף קישוטם כאוות נפשכם זה רק מוסיף...