יום שבת, 26 באפריל 2014

סלט בצל פיקנטי

סלט בצל פיקנטי









על קילו בצל קחו חב' כרפס וחב' כוסברה טרייה מעט שמיר...לאחר שתקצצו אותם העבירו לסיר עמוק הוסיפו 3 יח' פלפל צ'לי חריף או שתי יח' פלפל ירוק קצוץ...3/4 כף מלח...וכוס חומץ...הוסיפו ליטר מים קרים מהברז והרתיחי את כול המצרכים...ברגע שיתחיל לרתוח הנמיכו את הלהבה בגז ובישלו על אש קטנה כ-30 דקות הוסיפו לקראת הסוף מעט פלפל פפריקה ככפית וחופן אגוזים שבורים גס ... הרתיחו עוד 5 דקות תצננו והגישו ליד עוף...קציצות ועוד.......














יום שבת, 5 באפריל 2014

עוגת גבינה עם פירורי לחם או מצה

עוגת גבינה עם פירורי לחם  או מצה





המצרכים לתחתית:

100 גרם פירורי לחם
או קמח מצה
100 גרם חמאה מומסת עם 3 כפות אבקת סוכר + כפית רום
לאחד עם פירורי לחם או המצה ולהדק לתחתית של תבנית
שעליו נפרוס נייר אפייה..להכניס למקרר ל-10 עד 20 דקות.

למלית:
200 גרם גבינה לבנה 5 %
1 כף אגר אגר מהול בכוס  מים חמים
גרידת לימון מלימון אחד
2 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
להכנה:
להקציף את השמנת מתוקה ולהוסיף את הפודינג וניל
להוסיף את המים המהולים עם אגר אגר לגבינה
ולאחד עם גרדת לימון והקצפת עם פודינג וניל,
לערבב בעדינות ...להעביר על התבנית עם
פירורי הלחם ומעל לפזר מעט גרידת שוקולד
להכניס למקפיא כול הלילה...
למחרת להוציא ולחתוך ולהגיש...







יום חמישי, 3 באפריל 2014

סדנאות אצל לאה ספיר

סדנאות אצל לאה ספיר

חברים יקירים אני מקיימת סדנאות אצלי בבית
אלו שמעוניינים מחוץ לעיר בסדנאות שלי אם יהיה 6 משתתפים
לפחות ותארחו אותי בביתכם המארח יקבל את הסדנה בחינם
עלות הסדנה לכול משתתף 200 ש"ח בלבד...

אצלי עוברים רבים וטובים ולומדים  את רזי
המטבח הגאורגי שמלמדת אנוכי בהמון אהבה
כדי להעביר לדור הצעיר. את אשר אני יודעת..
להזמנות טל:052-2377397

ואלו אנשים נפלאים שעברו אצלי סדנה...
מקבלת גם בסדנא אישית המעוניינים ללמוד עלות 300 ש"ח...





יום רביעי, 2 באפריל 2014

עוגיות קוקוס עם שוקולד

עוגיות קוקוס עם שוקולד



מצרכים:
3 ביצים 
1/2 כוס סוכר 
100 גרם קוקוס
2 כפות ליקר ריבת חלב
1 אבקת אפייה

מצרכים לגאנש שוקולד
250 גרם שוקולד חלב + 2 כפות אבקת קקאו  + 100  גרם חמאה חתוכה לקוביות  + 1 שמנת מתוקה
להכניס את השמנת מתוקה וחמאה בסיר ולהעביר על אש ולבשל עד שיתחיל 
לרתוח מיד להוריד מהאש ולהוסיף לשוקולד..לערבב היטב ולהוסיף  אבקת קקאו.


אופן ההכנה לעוגה:
להקציף את החלבונים ולאחר שהוא מתייצב 
להוסיף סוכר ולאחר כשתי דקות את החלמונים...להקציף 
שוב ולאחר כמה שניות להפסיק עבודת המערבל ולהתחיל 
להוסיף את  הקוסקוס עם כף או מרית...
להעביר לתבנית סיליקון עם שקע ולהכניס לתנור 
שחומם מראש על טמפרטורה של 200 מעלות 
כ-10 עד 15 דקות...
לקרר מעט להפוך ולקשט עם גנאש שוקולד...
וזה התבנית סיליקון לעבודה...











כאן הוספתי מעט שוקולד לבן מומס בטיפה חלב שעוד מרקם מצוין...מתאים בהחלט לפסח...