יום ראשון, 25 במאי 2014

פשטידת מקארונים ברוטב בשמל

פשטידת מקארונים ברוטב בשמל





המצרכים הדרושים:
300 גרם מקרונים מבושלים במי מלח עם כף שמן (כדי שלא ידבקו)
150 גרם גבינה כחולה (גבינה עם עובש) מגוררת
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מעט מלח (כי תזכרו הגבינות הן מלוחות)
מעט פלפל שחור
1 ביצה טרופה
גבינה צהובה פרוסה כ-4 חתיכות

מצרכים לרוטב בשמל והכנתו:
כוס חלב
1/2 כף וטיפה יותר קמח
60 גרם חמאה
להמיס במחבת את החמאה ומיד להוסיף חלב מעורבב עם קמח לערבב עד שטיפה יתחיל יסמיך
את הבשמל יש להכין לאחר שהחומרים כבר מכנים ...

הרכבה: לערבב את המקורי עם המלח והפלפל להוסיף ביצה טרופה ומיד את רוטב בשמל וגם את הפרמזן וגבינה כחולה שוב לערבב ולהעביר את כול התערובת לתבנית קרמי כמו שכאן או בתבנית פיירקס מרוחה עם חמאה....מעל לפזר גבינת עמק את כול ה-4 החלקים לקרוע אותם קצת עם היד ולהכניס את התבנית עם התערובת בתנור שחומם מראש על 220 מעלות לאחר כ-5 דקות להוריד את הטמפרטורה בתנור ל-190 מעלות ולאפות עוד כ-15 דקות או עד שהקרום מעל יהיה זהוב כמו בתמונה...להגיש לצד סלט חיי גם בריא וגם מאוד טעים...ארוחה שלמה ומשביע לכול דבר...ובהחלט מתאים לשבועות...








יום שני, 12 במאי 2014

חלבה עם שוקולד...

חלבה עם שוקולד






יש שתי דרכים... או להכין חלבה בבית עם טחינה גולמית סירופ מים וסוכר ופיסטוקים או פשוט לרכוש 
חלבה בחנות ולהשתמש בה זה יותר מהיר והתוצאה נהדרת בשתי האופנים...
החמורים הדרושים להכנת חלבה עם שוקולד...

את החלבה ניתן להכין לפי המתכון של קארין גורן או כול הכנת חלבה ביתית...

וזה המתכון שלה להכנת חלבה ביתית:

1/2 קילו טחינה גולמית
1/2 קילו סוכר
1 כוס מים
1 כף תמצית וניל
1  כוס פיסטוקים קלופים וקלויים

שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה
בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים – הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק, בצמוד לדופן הקערה.
מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה.
מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת.
משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפ' החדר.
פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפ' החדר.

החומרים לשוקולד...
400 גרם שוקולד 
150 גרם חמאה
ממסים את החמאה בסיר ומוסיפים את שברי השוקולד המריר
מורידים את החמאה המומסת עם שוקולד מהאש תוך שתי דקות
ומערבבים היטב עד שכול השוקולד נמס
לוקחים תבנית סיליקון עם שקעים שקיררנו היטב בתוך המקפיא ומעבירים בפנים את השוקולד המומס...
דואגים שיגיע לכול פינה ואז שפכים אותו בחזרה מהתבנית בתוך הכלי שמשם מזגנו...מעבירים למקפיא שוב
ל-15 דקות ושוב חוזרים על הפעולה...מקררים עוד כ-10 דקות...מוצאים מהקירור וממלאים את התבנית 
 בחלבה המפוררת...מעל מכסים עם afc, שוקולד ngk  ומיישרים מכניסים שוב לקירור...לפחות לשעתיים...עד 4 שעות 
צריך שהשוקולד יתייצב יחד עם חלבה היטב...ואז לוקחים את התבנית ומחלצים משם את החלבה מצופה שוקולד...
ניתן להגיש לצד גלידת וניל גם יפה וגם מרשים...וקלוריות? מי סופר אותם כשזה טעים....




יום ראשון, 11 במאי 2014

פאי עם פרות יער

פאי עם פרות יער





מצרכים:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס אבקת סוכר
1 סוכר וניל
1 חלמון
1 1/2 כוסות או טיפה יותר קמח
למילוי:
1/2 כוס פרות יער לבשל עם חצי כוס סוכר
1/2 חב' שמנת מתוקה מוקצפת עם מעט סוכר


אופן ההכנה:
ליצור בצק פריך ולשמור עטוף בנייר נצמד במקרר במשך חצי שעה...
.לאפות ב-180 מעלות כ-15 דקות באפייה עיברת הכוונה לכסות עם נייר אפייה ולפזר מעל שעועית לבדוק את
הבצק מפעם לפעם... ברגע שיזהיב להוציא מהתנור ומעל לקשט עם חצי חבילת ג'ל ופרות ...לשמור בקירור
כשעה ואז לקשט עם קצפת משמנת מתוקה שוב לשמור בקירור כחצי שעה ולהגיש ...


טעים וגם מאוד אוורירי...




יום ראשון, 4 במאי 2014

פאי תפוחים עם בצק פריך

פאי תפוחים עם בצק פריך






המצרכים הדרושים

100 גרם חמאה, קרה   חתוכה לקוביות
3/4  כוס אבקת סוכר (100 גרם)   
1 ביצה
2 כוסות קמח
1 סוכר וניל קורט מלח

3 יח' תפוחים קלופים ומגולענים החתוכים לעיגולים
1/2 כוס סוכר
מעט קינמון
חצי וניל
100 גרם אגוזי לוז שבורים גס

אופן ההכנה:
להכניס למערבל מזון את את הקמח והסוכר ואבקת סוכר ולהוסיף בהדרגה את קוביות החמאה
ואת הביצה לערבב עם וו של גיטרה עד שמתקבל בצק פירורי מעט...


להעביר לניילון נצמד ולהכניס לשעה למקרר...


להוציא לחתוך לשניים לרדד כול אחד מהן בנפרד לאסוף עם מערוך ובעדנה להעביר על התבנית להדק לצדדים...


להכניס לתנור שחומם על 180 מעלות ולאפות את הבצק למחצה
מעל אפשר לשים נייר אפייה ולפזר שעועית לבנה לא אפויה
לאחר מכן להוציא להוסיף את המלית לפזר מעל את התפוח מגולען וחתוך לעיגולים ומעל לפזר סוכר המעורבב בסוכר וניל ומעט קינמון...:  ושוב להכניס לתנור לעוד כ-25 דקות או עד שהתחתית אפויה היטב 10 דקות לפני הסיום להוסיף גם את אגוזי הלוז...
אם רוצים מעט קרספי להשאיר בתנור במקום 25 דקות לפחות 35 דקות...


לצנן ולחתוך ולהגיש....