יום ראשון, 31 באוגוסט 2014

קדרה עם בשר בקר וחומוס

קדרה עם בשר בקר וחומוס...


המצרכים הדרושים:
1 1/2 בשר בקר צלי או חזה עם עצם
200 גרם חומוס מושרה במים כול הלילה או מהקופסאות מוכן ומבושל
2 בצל ...1 קצוץ + 1 חתוך לריבועים
5 שיני שום קצוץ
1 פלפל גמבה אדומה לחלק ל-4 חלקים
1 גזר מגורר
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כפית מלח
1 כפית כרכום
1 כפית פלפל אדום פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל אדום חריפה מעט לפי החריפות הרצויה
1/4 כפית פלפל שחור
4 עלים של בזיליקום
1 עלה של טימין
4 כפות שמן זית
קורט זעפרן
1/2 כפית אוצחו סונלי ...הבהרט הגאורגי
או 1/2 כפית חמלי סונלי ...כוסברה יבשה
ליטר או קצת יותר מים קרים

אופן ההכנה:

להעביר את הבצל ואת הבשר החתוך לקוביות למחבת עם שמן רותח ולערבב כול הזמן להוסיף בהדרגה את הגזר את תפוחי האדמה ואת השום והתבלינים...לאחר כמה דקות כשסגירת בשר הושלמה להוריד מהאש...להעביר לסיר הקדרה את כול התערובת ולהוסיף את הפלפל האדום גמבה את הבצל השני עלי טימין וגם רוזמרין ...
בהדרגה להוסיף גם את המלח והמים ...להכניס לתנור ולבשל במשך שלוש שעות על טמפרטורה נמוכה בתנור.

להגיש חם לצד לחם גאורגי או לחם שחור בצל ירוק וגם מלפפונים קלופים ארוחה מאוד עשירה מאוד מתאים לארוחה נפלא לשבת ולחגים....






יום שבת, 30 באוגוסט 2014

עוגת פרג לראש השנה

עוגת פרג לראש השנה מהמטבח שלי...



המצרכים הדרושים:
5 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
1 כף דבש
מעט אגוזי מלך
1 מיכל שמנת חמוצה
3 כפות שמן קנולה
קורט  קינמון
50 גרם פרג טחון
כפית  תמצית וניל
2 כוסות קמח תופח
פרות: תפוח חתוך לפלחים או לקוביות או אגס (שמתי תפוח 1 + אגס 1)

אופן ההכנה:

להקציף את החלבונים ולהוסיף סוכר חום...

בקערה נפרדת לערבב את החלמונים היטב ולהוסיף לתערובת דבש, תמצית וניל,
שמנת חמוצה, פרג, שמן קנולה...לערבב את הכול היטב ואז להוסיף את הקמח.
לאחד את כול החומרים עם חלבון מוקצף והסוכר....
להעביר לתבנית משומנת עם מרגרינה או חמאה.....לפזר  מעל את הפרות
ולפזר מעל גם מעט סוכר חום...
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפות כ-3 דקות
ואז להוסיף את שברי האגוזים להכניס שוב לתנור ולאפות כ- 20 דקות
או עד שהעוגה תקבל גוון חום יפה ....כמו בתמונה....

להגיש את העוגה קרה ...למחרת העוגה עוד יותר טעימה....
מתאים עד מאוד לראש השנה...










יום חמישי, 28 באוגוסט 2014

תפוח מקורמל עם קרם פטיסייאר

תפוח מקורמל עם קרם פטיסייאר




החומרים הדרושים:

בצק עלים צרפתי 
תפוח פרוס לפלחים
אבקת אפייה
מעט קינמון
חלמון מעורבב ב-2 כפות מים להברשה


החומרים לקרם פטיסייאר:
3  חלמונים + 5 כפות של סוכר לבן להכין גוגל מוגל
3 כוסות חלב מורתח
2 כפות קורנפלור
1 סוכר וניל או מקל וניל להוציא את הליבה 
50 גרם חמאה

להוסיף לגוגל מוגל המוקצף את הקורנפלור ומעט חלב חם להשוואת טמפרטורות
ולהוסיף לחלב חם על האש כול הזמן לערבב...(כדי שלא יבצרו גושים)..להוסיף גם את הסוכר 
וניל והחמאה לערבב עד שיסמיך ולכבות את האש...


להרכבה: לחתוך קוביות של מלבן מהבצק להכין עוד 4 רצועות דקות מהבצק ולהדביק לבצק מסביב
ובאמצע המלבן למרוח  בקרם פטיסייאר המוכן
להוסיף מעל את התפוחים ומעט קינמון ולהבריש עם חלמון אחד מעל
להעביר על נייר אפייה בתבנית ולאפות במשך כ-20 עד 25 דקות בתנור 
שחומם מראש על 180 מעלות ...להמתין עד שהבצק יהיה אפוי היטב ויקבל 
גוון זהוב ולהוציא מהתנור..
לבזוק מסביב עם אבקת סוכר ולהגיש...

וזו התוצאה והטעם פשוט גן עדן...









יום שני, 25 באוגוסט 2014

הסושי הנפלא מהמטח שלי...

הסושי הנפלא מהמטח שלי...




להכין סושי יש הרבה דרכים והרבה אפשרויות 
וזה אפשרות נפלא להכנת הסושי ...
אגב אם יש לכם בעיה עם דג חיי ניתן לחלוט אותו או 
להשתמש בדג בס או דניס מפולט ומעודה...או גם ניתן 
להשתמש בטונה במים או בשמן אבל לפני כן יש לסנן אותו היטב...

המצרכים הדרושים להכנת סושי ...
מחצלת שטוחה נימכר בכול הסופרים שם מוכרים חומרים להכנת הסושי...
עצות ים הנמכרים גם  הסופרים
אורז להכנת סושי (בעיקר זה אורז עגול)
מחצלת שטוחה כדי לגלגל את העצות ים אורז המתובל ירקות ודג ...מעל המחצלת השטוחה 
ניתן להניח ניילון שקוף כדי שתוכלו להשתמש בו שוב...
מגוון סוגים של ירקות כגון: גזר, מלפפון, אבוקדו, פלפל אדום עוד...
את הרוטב ניתן להכין עם רוטב סויה וחומץ של אורז...הוא יכול לשמש לכם גם 
לרוטב לאורז וגם לתיבול הסושי המוכן..
אופן ההכנה לאורז..
2 כוסות אורז לסושי שטוף היטב על רשת 
3 כוסות מים 
לבשל בסיר עמוק עד שהמים ירתח ולבשל עוד כ-10 דקות כול הזמן 
להשגיח שהמים לא יתייבשו...ברגע שתרגישו שהמים התאדו לכבות את 
הלהבה ולהמתין עד שיתקרר לאחר מכן לתבל עם סויה וחומץ אורז אין צורך במלח
כי בסויה יש מספיק מלח וגם סוכר...

אופן ההכנה לסושי:
להניח כמה כפות  אורז מתובל (2 עד 3) על העצות ים שפרסנו על מחצלת שטוחה ..
מעט מהירק ומהדג ולהתחיל לגלגל בעזרת מחצלת שטוחה הזו ותוך כדי להדק היטב...
לאחר שסיימנו לגלגל שוב להדק עם המכשיר ופרוס  ל - 4 חלקים..ניתן לפרוס מעט באלכסון..
להפוך ולהגיש לצד רוב שהוכן מראש


והנה לכם התוצאה הנפלא ותאמינו לי שזה טעים ברמות...


יום שישי, 22 באוגוסט 2014

דג מוקרם ברוטב ערמונים ופטריות

דג מוקרם ערמונים ופטריות 



המצרכים הדרושים:
1 ק"ג  דג מפולט אמנון או בס או דניס
לטגן במחבט עם שמן או לאדות בתוך 
התנור עם מעט מלח ומעט שום כתוש...

לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ דק
200 גרם פטריות שמפיניון
200 גרם ערמונים מוכנים נימכר בכול סופר
100  גרם חמאה
1 חב' שמנת לבישול
1/2  כפית מלח או אפילו פחות
מעט פלפל שחור
מעט עלי טימין
מעט מלח
מעט גבינת קשקבל להגשה מגוררת

אופן ההכנה לרוטב:

לטגן את הבצל בחמאה ומיד להוסיף את הפטריות והערמונים ...לערבב כשתי דקות ולהוסיף לתערובת 
את הטימין את הפלפל שחור ולערבב במשך כמה שניות בהדרגה להוסיף את השמנת מתוקה ולהתחיל לצמצם
מעט ולהוסיף לתערובת את המלח..כאשר הנוזל יצטמצם מעט יש להקרים אתו את הדג המוכן 
מעל לפזר מעט  גבינת הקשקבל ולהגיש ...טעים בטירוף

במקום הערמונים והפטריות ניתן להגיש את הדג ברוזטו מקרם בשמנת מתוקה...

טעים בשתי האופנים בהחלט...וערב לחך עד מאוד...



יום רביעי, 20 באוגוסט 2014

פאי עם קצפת

פאי עם קצפת








מצרכים  לבצק::
200 גרם חמאה בטמפרטורה של החדר (רכה)
100 גרם.אבקת סוכר
2 ביצים...
1חב' סוכר וניל.
2 1/2 כוסות קמח
ליצור בצק לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר למשך חצי שעה עד 40 דקות

אופן ההכנה:
.לאפות בתנור שחומם מראש על 175 מעלות, בתבניות קטנות של פאי באופן הבא: לשטח היטב על תבנית משומנת עם חמאה ...את הבצק יש לכסות עם נייר אפייה ומעל לפזר שעועית (הכוונה לאפייה עיוורת)...לאחר אפייה של 15 עד 20 דקות בטמפרטורה של 175 מעלות להוציא לקרר ולמרוח בקרם...

קרם למילוי:

1 חב' פודינג וניל
2 חב'  מיכל שמנת מתוקה..

להקציף היטב ולמרוח על הבצק שאפינו...


.לקשט בדובדבנים מסוכרים או בדובדבנים של העונה...

עוד אפשרות לקשט עם פרות יער או פרות העונה ומעל לכסות בגלי
לקשט עם קצפת...










יום שבת, 16 באוגוסט 2014

קובה ברוטב פטריות פורצ'יני ושמפניון

קובה ברוטב פטריות פורצ'יני ושמפיניון



המצרכים לבצק קובה: 
1 1/2   כוס סולת
1 כוס פירורי לחם
1/2 2 כוסות מים פושרים או יותר עד שיתגבש בצק עיסתי טיפה עבה
להניח בצד כ-20 דקות


הצרכים למלית:
200 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושים
1 כף כוסברה יבשה
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה או פטרוזיליה 
1/4 כפית מלח או טיפה יותר לפי המליחות הרצויה
לערבב ולהוסיף חלבון אחד של ביצה להניח בצד כ-20 דקות
הכנה של קובה:
לוקחים כדורים קטנים של קובה ומשטיחים מעבירים בהן מעט מהמלית וסוגרים עליו
מניחים בצד ..

המצרכים  לרוטב:
פטריות פורצ'יני ושמפיניון בערך 300 גרם 
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושים
מעט פלפל שחור
1 כפית מרק עוף 
3 כפות שמן קנולה
1 כף שמן זית
1/4  כפית (לא להמליח מדי כי מרק עוף בעצמו נותן טעם דומיננטי)

אופן ההכנה לרוטב
מעדים  בסיר עמוק עם שמן חם את הבצל והשום ומיד מוסיפים את הפטריות החתוכות לפרוסות
לאחר ערבוב קל מוסיפים פלפל שחור ואת המרק עוף וממשיכים לערבב ...מוסיפים גם את המים 
ומביאים לרתיחה ...ברגע זה מתחילים להעביר בעדנה רבה את הקובה המוכנים מוסיפים עוד כוס מים
ומבשלים עוד 15 דקות...

מגישים חם...לצד בצל ירוק ....טעים מאוד 


יום חמישי, 14 באוגוסט 2014

האפנאדוס שלי

האפנאדוס שלי



מצרכים: 

1 ק"ג קמח חיטה לבן
2 כפות שמרית 
3 כוסות מים פושרים או קצת פחות 
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
1 כף שמן קנולה

ליצור בצק רך ולהניח בצד כחצי שעה או עד שיכפיל את נפחו...

מלית: 
500 גרם גבינת כנען
100 גרם גבינה צהובה
200 גרם גבינה בולגרית
1/4 כפית מלח
1 ביצה
50 גרם חמאה


להברשה: חלמון ביצה 1 + 3  כפות חלב
לערבב היטב  


ליצור מהבצק 20 עיגולים ולהניח בצד עוד 10 דקות לאחר מכן למלא כול אחד מהן במלית  הגבינה 
לסגור עליו ולמרוח בבלילה של חלמון וחלב...
להעביר על נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות בשמך 20 דקות או עד שיקבל מלמעלה 
גוון זהוב והתחתית אפויה...