יום שלישי, 23 בספטמבר 2014

קדרה בכלי חרס

קדרה בכלי חרס...


המצרכים הדרושים:
1/2 ג""ג בשר בקר חזה או בשר שווארמה יתאים מאוד
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתוש
1/2 כפית פלפל פפריקה אדומה
מעט כרכום
1 כפית כוסברה יבשה
מעט פלפל שחור
1 פלפל צ'ילי קצוץ
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
מלח לפי הטעם...
2 עד 3  כוסות מים מהברז

לקישוט מעט כוסברה ...פטרוזיליה ושמיר קצוצים דק וגם מעט בצל סגול ורגיל חתוך לעיגולים קטנים...


אופן ההכנה:
לחמם שמן זית בסיר עמוק ולהוסיף אליו נתחי הבשר בקר או הודו...
בהדרגה להוסיף את הבצל והשום ואת התבלינים ...לטגן מעט ואז להוסיף מים לבשל לפחות כ-15 דקות לקראת הסוף להוסיף את תפוחי האדמה וגם את המלח...לבשל עוד כ-3 דקות ואז להעביר לסיר חרס ...להעביר לתנור שחומם מראש על 200 מעלות על גריל ולאפות את התבשיל בתנור לפחות כ-5 עד 10 דקות  להוציא מהתנור ולהגיש בכלי החרס הזה כאשר הוא מקושט מעל עם פטרוזיליה, שמיר וכוסברה ומעט בצל סגול או בצל רגיל....

טעים עד מאוד לצד לחם הגאורגי פשוט תענוג של תבשיל...



קובדרי והכנתו

קובדרי והכנתו מחבל סוואנטי שבגאורגיה...


לשתי בורקסים גדולים על מחוות של מתכת...
המצרכים הדרושים:
בצק לחם:
1 כף שמן זית
1 כף שמן רגיל
1 1/2 כפיות  שמרית
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/2 ק"ג קמח מנופה
2 כוסות מים פושרים (שימו לב! הכוס הוא כוס חד פעמי) 
ללוש בצק רך ולהמתין עד שיכפיל את נפחו...
לחלק ל-2 חלקים ושוב להניח לו כעשר דקות...

המצרכים למלית:
ניתן לבחור כמה אפשרויות...
400 גרם בשר בקר...בשר שווארמה (הודו)...קצת שומן כבס...בשר צאן עזים...קצוץ מאוד 
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום כתושים
1/2 כפית של כוסברה יבשה
1/2 כפית של סוונורי מרילי...הכוונה למלח מסוואנטי המתובל בתבלינים מיוחדים הנותן טעם מיוחד ושונה למאפה הנ"ל...אם אין לכם אז תסתפקו בבהרט ישראלי ...אומנם הטעמים הם שונים אבל לא נורא...
1/4 כפית מלח ואפילו פחות כי המלח של סוואנטי כבר מכיל מלח.(להיזהר מאוד!!!)..
פלפל צ'ילי גרוס
פלפל שחור

לאחד את כול החומרים ולשמור בצד עד שהבצק יכפיל את נפחו...

להרכבה:
להעביר את המלית לכדורים שתפחו ואז לסגור אליו היטב...להעביר למחבט של מתכת או על התבנית 
המרופדת עם נייר אפייה...(רצוי אם יש לכם מחוות של פלדה זה טעם שונה ומיוחד וזה כול הסוד שלו...)...
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ-10 דקות מכול צד בערך או עד שהבצק יקבל גוון טיפה זהוב כמו בתמונה שיש כאן....טעים וגם מאוד מומלץ לכול אירוע חגיגי....







יום רביעי, 3 בספטמבר 2014

עוגת מדוקי






עוגת מדוקי שלי


המדוקי שלי של 8 שכבות ....
ההכנה של מדוקי דומה לעוגת זחאפרי מספרי מאכלים גאורגיאניים וזה בלעדי ללאה ספיר ...

שימו לב כול הכמויות ל-4 שכבות... מי שרוצה ל-8 שכבות יש להכפיל כמויות...

ו3/4 כוס שמן
3 ביצים
3 כפות גדושות דבש
1 כוס סוכר
1 כפית חומץ
1 כפית מחוקה אבקת סודה
1 שקית אבקת אפייה
עד 4 כוסות קמח מוסיפים בהדרגה ....

למלית
1 חלב מרוכז
200 גרם חמאה
להקציף את החלב מרוכז ולהוסיף חמאה רכה
לערבב היטב עד שמתקבלת מסה של קרם אחיד
לא לעצור עד שלא יתקבל קרם ....

1. מקפיצים שמן וביצים במיקסר אפשר גם ידני
מוסיפים דבש סוכר וחומץ ומניחים בסיר קטן מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי)
ומבשלים עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מסירים מהאש
2. מערבבים סודה לשתייה, אבקת אפייה וקמח ומוסיפים בהדרגה לתערובת ביצים
עד שמתקבל בצק עדין וקל לעיבוד
משהים 15 דקות .
3. לשים ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים.
מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח לעלה דק בעובי 1 ב1/2 מ"מ.
4. אופים כול עלה בנפרד כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מרכיבים את העלים עם קרם חלב מרוכז ...
הטעם פשוט חלומי...