יום חמישי, 25 בדצמבר 2014

פיצה מרגריטה

פיצה מרגריטה

פיצה מהירה...
מצרכים: 
3 כוסות קמח
חצי כוס מים פושרים
1 אשל או 2 כפות גבינה לבנה למריחה
1 אבקת אפיה
1/2 כפית מלח או פחות
30 גרם חמאה מומסת או כף שמן זית
ליצור בצק ולשמור בקירור ל-20 דקות

למלית: 
כף שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית תבלין לפיצה / אורגנו
מעט מלח
2 כפות מים
לערבב ולשמור בצד

150 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם זיתים שחורים

אופן ההכנה:

לקחת תבנית חד פעמית עגולה לשמן עם מעט שמן זית ולשטיח עליו את הבצק של הפיצה בעזרת אצבעות
למרוח עליו את המלית לא להוסיף עדיין את הגבינה


להכניס לתנור מראש על 190 מעלות  במשך 10 דקות על החלק התחתון של התנור...




לאחר 10 דקות להוסיף את הגבינה לאפות עד שהגבינה מבעבעת.

להגיש חם...




יום ראשון, 14 בדצמבר 2014

לחם שאור מקמח מלא.

לחם שאור מקמח מלא.




המצרכים הדרושים להכנת לחם אחד:

1 כף גדושה מחמצת
כפית סוכר 
2 כוסות קמח 
כוס ורבע מים פושרים
רבע כפית מלח


אופן ההכנה
ללוש בצק רך ביד או במיקסר ולשמור  ל- 7 שעות לפחות במקרר לא במקפיא!!!
ניתן לאחסן כול הלילה ואז בבוקר להוציא ללוש מעט ולעביר על תבנית עם נייר אפייה 
להשאיר עוד כשעה בחוץ ולחרוץ מעל עם סכין לסמן בעדינות להעביר מעט מים מהברז על 
הלחם ולמעל לפזר קצת גרעיני חמניות או צנוברים אפשר גם אחרת להוסיף בתוך הבצק את כול המרכיבים הנ"ל
מעל לפזר גם מעט קמח ...אפשר להוסיף גם חמוציות  להכניס לתנור שחומם על 190 מעלות ולאפות כ- 20 דקות או עד שהקרום של הלחם מעל ומתחת נעשה לגמרה שחום...יוצא לחם ממש קריספי וטעים שתענוג לאכילה...