יום שישי, 16 בינואר 2015

השקשוקה שלי

שקשוקה שלי...




המצרכים:
3 עגבניות חלוטות (להכניס אותם למים רותחים ולהעביר למים קרים ולקלף מהקליפה)
ניתן גם לא לקלף את הקליפה גם יוצא טעים מאוד...
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצים דק
3 כפות שמן זית או שמן קנולה 
1/2 כף פפריקה מתוקה
מעט פלפל ירוק חריף (תלוי כמה חריף אוהבים בבית)
חצי גמבה אדומה קצוצה דק...מוסיף מאוד טעם אם אין לא נורא
מעט מלח לפי הטעם...
פטרוזיליה ה או כוסברה כמה עלים קצוצים

3-4 ביצים .

לטגן שמן במחבת חם עם שמן להוסיף את העגבניות החלוטות וחתוכות לקוביות...ולטגן ,להוסיף פלפל חריף, גמבה ושום, לערבב, להוסיף פלפל פפריקה,  כשיתחיל להיות מעט מימי להוסיף גם את הפטרוזיליה או הכוסברה וגם את המלח...לערבב שוב ואז לעשות ערובות בתוך הבלילה ולהוסיף בפנים את הביצים...כול זה על אש נמוכה כמובן...לכסות את השקשוקה מעל עם מכסה כשהקרום של הביצה תראה כפי שבתמונה ולא תהיה מימית להוריד מהאש ולהגיש מיד...

הכי טעים להגיש ליד סלט חי ועם לחם פרוס שחור או לבן ואו לצד לחם גאורגי....


יום רביעי, 14 בינואר 2015

בורקס מהיר גאורגי

בורקס מהיר גאורגי 




מצרכים לבצק :"

1/2 ק"ג קמח
1 1/2 כוסות  מים
1 כף שמרים
1/4 כפית  סוכר
1/4 כפית מלח 

מלית:
1 חב' גבינת כנען 
200 גרם גבינה צהובה 
1 ביצה 
50 גרם חמאה רכה
לערבב את כול החומרים ולשמור בצד...


אופן ההכנה:
לערבב את המים עם שמרים וסוכר להוסיף קמח להוסיף גם את המלח וללוש בצק רך....להשאיר בצד מכוסה עם ניילון נצמד כ-15 דקות ואז להעביר על משטח העבודה מקומח .לחתוך.. 10 יח'  וללוש עד לקבלת כדורי פינגפונג....להניח לבצק כ-5 דקות ואז לרדד...להוסיף בפנים מלית ואז לאחד את כול הקצוות מעל המלית ולסגור אותו לצבוט מעל ולהוריד את הבצק המיותר שמעל הסגירה.......להעביר למחבת חמה עם כף שמן לאפות מצד אחד ואז לקחת צלחת לשים על המחבת החמה ולסובב את הבורקס...לאפות גם מצד השני עד שיקבל גוון זהוב על להבה נמוכה ....לשים לב אם חסר שמן להוסיף עוד כף שמן בזמן הטיגון של הבצק....

להעביר על נייר סופג להגיש חם....


ניתן להגיש לצד סלט חיי או סלט חסה מתאים בהחלט לכול עת....








יום שני, 5 בינואר 2015

עוגת גבינה עם בישקוטים ותות שדה

עוגת גבינה עם בישקוטים ותות שדה





כול הזכויות שמורות ללאה ספיר...

חבילת בישקוטים
להכין מ-2   כפיות  נס קפה + 2 כוסות מים חמים  נס קפה (אפשר להוסיף בפנים מעט חלב מוסיף טעם)
להתחיל להרטיב ולסדר על התבנית העגולה או מרובעת 


מצרכים ואופן ההכנה למלית קרם גבינה
2 כפיות ג'לטין ורבע כוס מים קרים לערבב היטב עד שהג'לטין ימאס 
ואת התערובת לשים בצד
250 גרם גבינה לבנה
1/2   שקית פודינג וניל
1/4  כוס חלב קר
1 1/2 מיכל שמנת מתוקה 

לקישוט:
10 יח' תות שדה 

אופן ההכנה:
להקציף את השמנת מתוקה עם פודינג וניל וגם חלב להוסיף את הפודינג וניל תוך כדי כך..
להפסיק פעולת מערבל ... ואז עם כף עץ או לקקן להוסיף בעדינות את הגבינה וגם את הג'לטין המוכן. 
לערבב עד שנקבל תערובת אחידה והומוגנית.

למרוח את הקרם על הבשקוטים ואז להכין עוד שכבה של בשוקטים רטובים בנס קפה 
שוב למרוח את הקרם וכך גם את השכבה השלישית...
לאחר מכן לקשט עם תות שדה או דובדבנים מסוכרים או עם שוקולד מגורר או גם
שוקולד רושה...אפשרי כול דבר שמוסיף אפילו עם משמשים מקופסת שימורים.