יום שישי, 25 בספטמבר 2015

עוגת תפוחים בקלי קלות

עוגת תפוחים בקלי קלות

זה המצב של הבלוג שלי היום חברים כמות איכותית של  חברים והמון חשיפה...
תרשים צפיות בדף 67788 תצוגות דף - 268 פוסטים, פורסם לאחרונה בתאריך 04/06/2015 - 66 עוקבים


מצרכים הדרושים:
4 ביצים
100 גרם חמאה מומסת במיקרו
2 כפות שמן קנולה
3 1/2  כפות סוכר דמררה
1 גביע אשל
1 כפית תמצית וניל
חופן שבבי שקדים מולבנים
מעט  קינמון
1 1/2  כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה

למילוי...תפוחי גרנד ....סמיט ...חתוך לפלחים

אופן ההכנה:
לערבב ביחד את הקמח ואבקת אפייה ולהניח בצד

בקערה נוספת להקציף את החלבונים ושתי כפות סוכר  ולהניח בצד

בקערה נפרדת לערבב את החלמונים חמאה שמן  תמצית וניל ואשל
להוסיף לתערובת את הקמח עם אבקת אפייה לערבב שוב ולהוסיף בהדרגה
את החלבונים המוקצפים בעדנה רבה כדי לא לשבור את הקצף.

לפרוס נייר אפייה בתבנית עגולה או מלבנית ולהעביר אליו חצי מכמות הבלילה המוכנה
לפזר מעל את התפוחים ומעל מעט סוכר...שוב להוסיף את הבלילה שנותרה ומעל
לפזר פלחי תפוחים הנותרים חופן השקדים המולבנים ומעל לפזר את הסוכר.

לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ-30 דקות ...העוגה מוכנה כאשר
התחתית אפויה ומעל יש צבע חום זהוב.

ליופי ניתן לפזר מעל מעט אבקת סוכר (לפי דעתי אין צורך כי העוגה מספיק מתוקה)
ניתן להגיש עם כוס תה או כוס קפה נהדר לפינוקי בוקר יום שבת או יום רגיל נפלא
לחגים להגשה לאורחים לצד גלידת וניל.