יום ראשון, 18 באוקטובר 2015

פירושקי עם כרוב

פירושקי עם כרוב

פירושקי עם כרוב...והטעם מדהים...

בצק לפירושקי:
4 כוסות קמח
2 כפות שמרים
1 כף וודקה
2 כפיות סוכר
כפית מלח
2 כוסות מים פושרים
לאחד קודם את כול הנוזלים עם השמרים והסוכר ואז להוסיף את הקמח
לערבב ליצור בצק רך ולשמור בצד עד שיכפיל את נפחו בערך 35 דקות
1 1/2 שמן לטיגון
מילוי:
1/2 כרוב לפרוס דק
3 כפות שמן קנולה
1/4 כפית פלפל שחור
3 יח' של בצל ירוק קצוץ דק
2 בצלים קצוצים דק
100 גרם של שבבי שקד מולבן
לחמם מחבת ולטגן את הכרוב להוסיף פלפל שחור בצל ובצל ירוק ואת כול שער המרכיבים לקראת הסוף להוסיף שבבי שקדים מולבנים...לערבב היטב ואז לכבות את האש.
לפתוח את הבצק ולהכין ממנו כ-15 כדורים להניח להם כ-5 דקות ואז למלא עם המלית.
לסגור ולהניח על הכדורים הממולאים עם הכרוב מגבת לחה להמתין כ-10 דקות ואז לטגן בשמן עמוק.
להעביר לנייר סופג....ולהגיש לשולחן חם.



יום שישי, 9 באוקטובר 2015

פשטידת כרוב...

פשטידת כרוב





המצרכים הדרושים:
כרוב חצי ק"ג פרוס דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מעט נענע קצוץ (אפשר לוותר)
1 כרישה קצוצה דק
1 אשל 
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם גבינה צהובה
חצי גביע של קוטג'
3 ביצים
מעט מלח
מעט אורגנו
מעט פלפל שחור
גרעיני חמניות קלופות 
2 כפות שמן זית
אבקת אפייה
כשתי כוסות קמח לבן

אופן ההכנה
לחמם מחבת ולהוסיף אליו שמן זית ואת הכרוב לערבב כול הזמן עם כפית עץ לאחר כשתי דקות להעביר לקערה עמוקה
לטרוף את הביצים ידנית ולהוסיף וכך כול חומרי הגלם.
מתקבל עיסה בוצית לא לדאוג
לשמן את התבנית או תבניות קטנות ולהעביר מעט מהנוזל לא למלא לגמרה את התבניות או את התבנית הגדולה
לאפות בתנור כ-45 דקות על 170 מעלות.

ניתן להגיש לצד סלט חי
או לצד רוטב כול שהוא...
אני אכלתי אותו לצד סולוגוני (גבינה מותחת גאורגית) וסלט 
אפשר להגיש לצד גבינה גם...
הוא מזין וגם טעים עד מאוד.







יום שלישי, 6 באוקטובר 2015

מעדן עם פורטובלו ואנטריקות

מעדן עם
פורטובלו ואנטריקות 






מצרכים:
700 גרם  בצק עלים

מלית:
3 כפות שמן קנולה
פטריות פורטובלו ושמפניון טריים
2 בצלים קצוצים דק
מעט כוסברה או פטרוזיליה
1/2 כפית פלפל שחור
מעט כוסברה יבשה טחונה
300 גרם אנטריקות קצץ דק
1 כפית מלח
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה
לרוקן את הפטריות שמפניון ופטריות פורטובלו  לקצוץ ולהוסיף לבצל ...לחמם מחבת ולהעביר את הבצל וחלק מהפטריות הקצוצות למחבת. לערבב להוסיף בשר אנטריקות קצוץ דק ...את התבלינים ואת הירק...לערבב כשתי דקות ולכבות
אנטריקות זהו  נתח מאוד עדין ומשובח ואין צורך ליותר מדי שהותו על המחבת..



לקרוץ עיגולים בגודל של הפטריות המרוקנות ואז לפני הכול למלא את הפטריות עם המלית שהוכן מראש ומעל לצור רשת שתי וערב..עם מכשיר או ידנית .

להניח את הבצק על הפטרייה הממולא ו  להדק מעט בצדדים בעדינות ואז לסובב ומעל להוסיף את הרשת שהוכן מראש.
לאפות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ-20 דקות...להוציא מהתנור  להגיש לשולחן חם.
כתוספת להגיש עם רוטב עגבניות חריף סצבלה או טחמלי. סלט גאורגי חיי יתאים גם מאוד ....






עוגת תפוחים עם אגוזים קינמון

עוגת תפוחים עם אגוזים קינמון



המצרכים הדרושים:

קילו בצק עלים צרפתי

למלית: 
4 תפוחי גרנד חתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס סוכר
כפית קינמון
חצי כוס אגוזי מלך שבורים גס


למריחה: 
100 גרם חמאה מומסת

מעט אבקת סוכר לקישוט.


אופן ההכנה:

לחלק את הבצק לשניים...לרדד כול חלק בנפרד ולמרוח עם חמאה מומסת
ולפזר עליו את המלית .... לגלגל ולחתוך בגודל שמתאים לכם.
למרוח מעל עם ביצה  טרופה להעביר על התבנית המרופד עם נייר אפייה
ולאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות  
כ-30 דקות.

לקרר מעט ולפזר מעל מעט אבקת סוכר