יום חמישי, 21 באפריל 2016

טורט קוקוס, שוקולד, צימוקים ואגוזים עוגת טורט שמתאימה לפסח

עוגת טורט שמתאימה לפסח








200 גרם חמאה (או מרגרינה דמוי חמאה לפרווה)
150 גרם שוקולד מריר שבור
לקוביות
3 כפות ברנדי
6 ביצים מופרדות חלבונים וחלמונים
1 1/2 כוסות סוכר
150 גרם קוקוס
100 גרם צימוקים או חמוציות
100 גרם אגוזים קצוצים או אגוזי לוז קצוצים או אגוזי בונדוק קצוצים
תבנית קפיצית בקוטר26 ס"מ משומנת


1 מחממים תנור ל-160 מעלות. שמים בסיר את החמאה והשוקולד,
מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה עד שהשוקולד נמס, מסירים מהאש,
מוסיפים את הברנדי והחלמונים ובוחשים היטב,

2 מקפיצים את החלמונים עם הסוכר לקצף  יציב. מקפלים את הקצף עם תערובת שוקולד
לבלילה אחידה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.


3. יוצקים לתבנית ואופים כשעה, עד שהקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש מצננים.



ואפשר לקשט עם 2 מכלי שמנת למתוקה או שמנת צמחית ועם 2 כפות פודינג וניל
לאניני טעם ניתן לקשט עם פרות יער או עם תות שדה.



יום שישי, 15 באפריל 2016

צ'אדי אפוי

צ'אדי אפוי






מצרכים הדרושים:
3 כוסות קמח תירס מאוד דק
2 ביצים
2 כוסות מים
2 כפות שמן זית
כפית מלח


אופן ההכנה
לערבב היטב אם חסר מים להוסיף
להכין לחמניות תירס להניח על תבנית מעט משומנת
בשמן זית ולהכניס בתנור בטמפרטורה של 190 מעלות כ-10 דקות
לאחר שצד אחד קיבל טיפה גוון זהוב לסובב לצד הלא אפוי
ושוב לאפות עוד כ-10 דקות או עד שהיא מקבלת גוון זהוב.

זה כול הסיפור...אין בו הרבה שמן הוא לא מתוטגן ומאוד מאוד טעים
וגם מאוד בריא...וזו ההמצאה החדש שלי וכפי שציינתי הוא יכנס
גם במאכלים גאורגיאניים חלק ב' בעה'....





יום שלישי, 12 באפריל 2016

פיצה מקמח תירס




פיצה מקמח תירס

מתכון של לאה ספיר
לבצק:
2 כוסות קמח תירס
כפית מלח
2 ביצים
1 1/2 כוסות מים פושרים
להכין בצק רך
למריחה מעל:
2 כפות רסק עגבניות
מעט פלפל שחור
קורט מלח
כפית תבלין אורגנו
לערבב היטב
למלית:
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות או לרצועות
חצי פלפל שחור או פלפל צ'ילי קצוץ דק
1/2 בצל פרוס לעיגולים
150 גרם גבינה צהובה עמק או גלבוע פרוס או מגורר
100 גרם זיתים שחורים
אופן ההכנה:
לשטיח את הבצק בתבנית מרוחה במעט שמן זית ומעל למרוח את התערובת למריחה שהוכן מראש, להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לתחתית של תנור אפייה כי חשוב שהתחתית תהיה מעט אפויה, כי כך הוא יהיה יותר כריספי.
להוציא מהתנור לאחר אפייה של כ-8 דקות ולהוסיף את הירקות הזיתים ואת הגבינה...להכניס שוב לתנור ל-25 דקות לטורבו.
מתאים מאוד עם מיץ אשקוליות ליצ'י לימונענה או כול משקה שתבחרו. מתכון נהדר לפסח לאלו שאוהבים קמח טירס ולא רוצים לסבול מטיגון.




יום ראשון, 10 באפריל 2016

עוגת גבינת מסקרפונה עם תפוחים ופרות יער לפסח

עוגת גבינת מסקרפונה עם תפוחים ופרות יער לפסח




המצרכים הדרושים:
קמח מצה לעוגות חצי כוס
3 ביצים
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
קורט קינמון
3 כפות מחית תפוחים
1 תפוח חתוך לקוביות קטנות

לקישוט:
1 חב' שמנת מתוקה
200 גרם גבינת מסקרפונה  (ניתן גם גבינה לבנה 5 %) 
2 כפיות סוכר 
3 כפות של פודינג וניל
3 כפות חלב
להקציף היטב ולשמור בקירור



אופן ההנה לבצק:
להקציף את החלבונים ולהוסיף סוכר
חלבונים ובהדרגה להוסיף את הסוכר וניל וגם את הקינמון
להפסיק פעולת המיקסר ולהוסיף מחית תפוחי עץ,
את הקמח מצה ולערבב בעדינות עם כף
להעביר לתבניות  להוסיף את תפוחי העץ  החתוכים 
ולאפות בתנור שחומם מראש על טמפרטורה 
של 180 מעלות כ-25 דקות.  

אחרי שהעוגה נאפתה והתקררה לקשט ולהוסיף פרות יער