יום חמישי, 21 ביולי 2016

קציצות מדג טונה

קציצות מדג טונה

של לאה ספיר.

המתכון.
2 קופסאות טונה סטרטינג......
1 בצל קצוץ דק..
.2 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים על פומפייה גסה...
חופן עלי נענע חופן כוסברה וחופן פטרוזיליה קצוצים דק..
פלפל חריף מעט קצוץ לארומת...
כוסברה יבשה..יש תבלין שנקרא אוצחו סונלי (תבלין גאורגי)שאני מוסיפה במקום..אבל כוסברה יבשה מתאימה גם...
פלפל שחור
מעט פלפל פפריקה אדום רבע כפית...
קורט כורכום..
1 ביצה ...
מלח רבע כפית או לפי המליחות הרצויה....
1 כף פירורי לחם 
1 כף קמח...
4  כפות שמן לטיגון
לאפייה כף שמן זית בתוך הבלילה המוכנה


אופן ההכנה:

לערבב כל התערובת ולטגן ב-4 כפות שמן...או אפשרות שנייה ליצור כדורים להניח בתבנית מכוסה בנייר אפיה ולאפות בתנור על 190 מעלות כ-10 דקות...או עד שמזהיב משני צדדים...





ניתן להגיש  עם לאפה או לחם גאורגי וסלט חי  או כל סלט שתבחרו מאוד מאוד טעים...






יום רביעי, 6 ביולי 2016

דג מרוקאי חריף








דג מרוקאי חריף




המצרכים:

1 ק"ג  דג אמנון או דג בורי גם מאוד יתאים
5 שיני שום מקולף וחתוך לשניים
4 יח' פלפל חריף יבש (להשרות במים קרים כ- 5 דקות)
2 פלפל חריף ירוק חתוך גס
3 גזרים חתוכים לחתיכות לקוביות
חצי חב' של חומוס של סנפרוסט או לקחת 3 כוסות עד 4 כוסות חומוס ולהשרות כל הליל ואז לבשל  בתוספת של כפית סודה.
3 כוסות מים קרים אפשר גם 4 אם רוצים יותר עם רוטב ...
1 חב'  כוסברה
2 כפות גדושות פפריקה אדומה
מעט פלפל שחור
2 כפות גדושות של רסק עגבניות מרוכז
מעט כרכום
מעט כמון
מלח פחות מחצי כמות או לפי הטעם תלוי מה המליחות שהנכם אוהבים
חצי כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

לחמם בסיר עמוק שמן ואז להוסיף את השום ובהדרגה את הפלפלים  והגזר את הפלפל פפריקה את הפלפל שחור את הכרכום את וכמון ...לערבב ולהוסיף את הרסק עגבניות....ובהדרגה את החומוס להוסיף מים קרים מהברז....להוסיף את הדגים החתוכים ולתת לו להתבשל כ- 5 דקות להוסיף את כוסברה לערבב ולכסות עם המכסה....לבשל על אש גבוהה עד שירתח אחרי שהוספנו מים להנמיך לאש נמוכה ולבשל עד חצי שעה ממש עד שטיפה יסמיך להקפיד על אש נמוכה....