בורקס עם ירקות
המצרכים הדרושים:
בצק עלים צרפתי עם חמאה עדיף....חצי חב'
או בצק שמרים:
3 כוסות קמח + 1 כף שמרים + 1 1/2 מים פושרים +כפית סוכר + 1/2 גיל או אשל + ביצה 1 מעט מלח להתפיח כשעה כשהוא מכוסה ולאחר חצי שעה להתחיל למלא במילוי.
3 כוסות קמח + 1 כף שמרים + 1 1/2 מים פושרים +כפית סוכר + 1/2 גיל או אשל + ביצה 1 מעט מלח להתפיח כשעה כשהוא מכוסה ולאחר חצי שעה להתחיל למלא במילוי.
מילוי:
1 בצל קטן קצוץ
1/2 כרישה קצוצה
1/2 פלפל בולגרי קצוץ
1/2 פלפל צהוב קצוץ
חופן פטרוזיליה
1/2 גבינת כנען
100 גרם פרמזן מגורר
20 גרם קוביות חמאה
2 בצלים ירוקים
מעט פלפל צ'ילי
מעט מלח
להברשה:
2 כפות חלב חלמון וכף מים קרים...לערבב היטב .
לקישוט: חופן שומשום
לרדד את הבצק וליצור מלבנים.
אופן ההכנה:
במחבת עם כף שמן זית לטגן עד שקיפות בצל...להוסיף פלפל צהוב ואדום...צ'לי...כרישה ..ובצל ירוק ופטרוזיליה
לאחר כ-4 דקות לכבות את האש.
להוסיף לתערובת את שאר המצרכים: מחאה, פרמזן, כנען מפורר, מלח לערבב ואז להעביר את התערובת בבצק עלים שהוכן מראש. לסגור היטב למרוח בביצה טרופה ומהול בחלב ומים ולפזר מעל שומשום.
לאפות בתנור על 190 מעלות לפחות כ-15 דקות או עד שיזהיב היטב.
להגיש לצד מיץ תפוזים או קולה או תה ולצידו סלט חיי
טעים ומענג עד מאוד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה