קרטולי חצ'אפורי בתוספת חלב (במקום מים) ומחאה מעל |
קרטולי חצ'פורי (בורקס גאורגי)
החומרים הדרושים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 1/2 כוסות מים פושרים / או חלב פושר.
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כפית שמן./
1 חלמון מהול בכף מים מהברז.
החומרים הדרושים למלית:
500 גרם גבינה בולגרית מגורר
300 גרם גבינת עמק או גלבוע מגורר
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
במקום גבינה בולגרית וגבינת עמק
ניתן להשתמש ב- 1 ק"ג גבינת סולוגוני (גבינת מוצרלה גאורגית)
אופן ההכנה:
מאחדים את כול הנוזלים יחד עם שמרים
ומוסיפים קמח. יוצרים בצק מעט רך
מרטיבים את הידיים עם השמן
ועוטפים את הבצק עם השמן.
משאירים לפחות 1 1/2 שעות
במקום חמים.
_(אם אתם יוצאים מהבית ורוצים להכין את הבצק מראש
רצוי לשמור את הבצק המוכן בתוך מקרר, כך הבצק לא יחמיץ...)
לאחר שהבצק טפח לשים היטב ומחלקים אותו ל-20 כדורים
משהים כ-10 דקות, כשהבצק מכוסה במגבת לחה.
לאחר 10 דקות מרדדים מעט את הכדורים
ומניחים במרכזו את המלית, מוסיפים קוביית חמאה וסוגרים את
הבצק על המלית ומשטחים מעט עם מערוך. מורחים מעל
הבצק חלמון מהול במים עם מברשת מסדרים על תבנית מרופדת
בנייר אפייה' ורק אז מוסיפים גבינה צהובה מגוררת מעל .... או במקום גבינה למרוח רק עם חמאה מומסת
וחלמון מהול במים....
אופים בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות ולאחר כ-5 דקות
מנמיכים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות אופים בתנור כ- 15 דקות
או עד שהבורקס יזהיב...
אני אישית אוהבת את הבורקס שלי יותר זהוב אבל אפשר גם אחרת
ניתן ליראות כאן את שתי האפשרויות.
ועד סוג שלבורקס גאורגי עם חלב, במקום גבינה מעל עם חמאה
ועם חלב פושר במקום מים פושרים בבצק.
user name – sapirgfood@gmail.com
ממש נפלא..אימי היתה לשה עם חלב,ולמעלה,אחרי האפיה מורחת חמאה..שהיה מרכך את החאצפורי
השבמחקנהדר לאה-מתכון מנצח
ריקי חן
ערב טוב ריקי היקרה חצ'פורי הגאורגי יש לו אלף ואחת גירסאות, את אשר אמרת מכינה דודה של בעלי וזה גם מאוד טעים, תמיד ניתן לגוון...
השבמחקמודה לך מכול הלב על המילים היפות ועל הפרגון יקירתי, המשך שבוע מהנה לכם .... בברכה לאה ספיר.
תודה לכולם...
השבמחקקרטולי חצ'פורי, מצוין הכנתי יצא אחלה
השבמחקתודה רבה, אחלה
השבמחקברוכים הנמצאים יקירי וברוכים המצטרפים לבלוג שלי יקירי...
השבמחק