כרוב כבוש
בוקר יפה לכולם חברים,
בחורף כשהבית חם ובחוץ יורד גשם, אנחנו רוצים
לאכול משהו מעורר תאבון אז מחפשים במזווה
מה יכול הכי הרבה להנעים לנו את ימי החורף...
אז בכול בית כדאי תמיד שיהיה ירקות כבושים
שמתאימים גם כשאנו סתם חושקים בביצה
מקושקשת או להנאתנו מטגנים תפוחי אדמה ועוד....
שיכול להיות ערב לחך....
המתכון שאביא כאן קצת שונה מהמתכון בספרי
כאן לא השתמשתי בירק בכלל רק בירקות אז
ולמתכון עצמו...
החומרים לצנצנת ליטר 1
1/2 כרוב לבן בינוני
1 סלק בינוני חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חצוי ל-4 חלקים
5 שיני שום גדולים
3 עלי דפנה
1/2 כף מלח מהול ב1 ליטר מים
אופן ההכנה:
הכניסו את כול החומרים בשכבות
ומילאו את הצנצנת עם המים
המהולים במלח.
השאירו את הצנצנת בתוך הבית
כשהיא סגורה הרמטית.
(בקיץ מניחים בשמש)
להשאיר כך לפחות שבוע ימים....
fכך זה נירא לאחר 5 ימים ...
בוקר יפה לכולם חברים,
בחורף כשהבית חם ובחוץ יורד גשם, אנחנו רוצים
לאכול משהו מעורר תאבון אז מחפשים במזווה
מה יכול הכי הרבה להנעים לנו את ימי החורף...
אז בכול בית כדאי תמיד שיהיה ירקות כבושים
שמתאימים גם כשאנו סתם חושקים בביצה
מקושקשת או להנאתנו מטגנים תפוחי אדמה ועוד....
שיכול להיות ערב לחך....
המתכון שאביא כאן קצת שונה מהמתכון בספרי
כאן לא השתמשתי בירק בכלל רק בירקות אז
ולמתכון עצמו...
החומרים לצנצנת ליטר 1
1/2 כרוב לבן בינוני
1 סלק בינוני חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חצוי ל-4 חלקים
5 שיני שום גדולים
3 עלי דפנה
1/2 כף מלח מהול ב1 ליטר מים
אופן ההכנה:
הכניסו את כול החומרים בשכבות
ומילאו את הצנצנת עם המים
המהולים במלח.
השאירו את הצנצנת בתוך הבית
כשהיא סגורה הרמטית.
(בקיץ מניחים בשמש)
להשאיר כך לפחות שבוע ימים....
fכך זה נירא לאחר 5 ימים ...
תודה לכולם על הפרגון....
השבמחקלאה ממש נהדר שיש מקום..ספר..אתר שבו אפשר להכין את הניחוחות של בית ילדותינו
השבמחקיישר כוח
פשוט נפלא!!
ריקי חן
ריקי היקרה רב תודות לך על מילותיך החמות יקירה מעריכה זאת מאוד ואכן הניחוחות של המטבח הגאורגי לא תמיד ניתן לשכוח בקלות...המטבח שלנו עשיר ורב גוון, יום מהנה לך יקירה... בהערכה רבה אליך לאה ספיר מחברת הספר מאכלים גאורגיאניים...
השבמחק