מוגש בשתי הצורות...
אצ'ארולי חצ'אפורי בעוד צורה הפעם עם ביצה
גבינה ביתית, ניתן לישתמש גם בגבינה שהכננו בבית
המצרכים למלית:
גבינה בולגרית או גבינת כנען 1 ק"ג
1 ביצה
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות....
לאחד את כול החומרים
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח,
2 1/2 כוסות מים פושרים,
2 כפות שמרים יבישhם,
1 כפית מלח,
1 כף שמן קנולה או חמניות.
לאחד את כול הנוזלים (פרט לשמן) בתוך קערה עמוקה ולהוסיף את הקמח.
ליצור בצק רך במקצת ולעטוף בכפית שמן .
לשמור בצד כשהוא מכוסה בניילון בתוך קערה כשעה וחצי עד כשעה (עד שיכפיל את נפחו).
1. להוציא מהקערה וללוש על משטח מקומח,
2. ליצור כ-10 -12 כדורים.... להניח בצד עוד כ-10 דקות
3. לרדד קצת במערוך וליצור צורה של סירה
4. באמצע למלות עם מלית גבינה...
5. לחמם את התנור כ-5 דקות ל-270 מעלות ולהכניס את הסירות המוכנות המונחות על תבנית עם נייר אפייה.
6. להנמיך את הטמפרטורה ל-160 מעלות ולאפות כ- 10 עד 15 דקות או עד להזהבה.
7. דקה לפני שמוצאים מהתנור לשלוף את הביצה בפנים...
טעים ברמות...
ואני מודה לה' שיש לי אישה כמו לאה.
השבמחקתודה לכולם על הפרגון מהלב.....וגם לאליה בעלי היקר שתמיד שם לצידי....
השבמחק