עוגה גאורגית שפשוט מעדן....
קרלבסקי עוגת שכבות |
זו עוגה שכולם אוהבים....
העוגה היא עוגה מאוד עדינה ודורשת המון מיומנות הדפנות צריכים להיות דקים ולא עבים מדי.
החומרים:
200 גר' מרגרינה (מחמאה) או חמאה,
1 כוס סוכר,
3 ביצים,
1 שקית סוכר וניל,
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס וקלויים במחבת,
3 כפות דבש,
350 גר' (2 1/2 כוסות) קמח תופח.
למלית:
1 1/2 מכלים שמנת מתוקה,
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל.
אופן ההכנה:
ממסים בסיר מרגרינה וסוכר ומצננים מעט,
מוסיפים ביצים, סוכר וניל, אגוזים ודבש ומערבבים.
מוסיפים בהדרגה קמח ומערבבים עד קבלת תערובת סמיכה.
יוצקים 1/3 מהתערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח ובוזקים מעט קמח על הבצק
משטחים בעדינות את הבצק בתבנית בעזרת מערוך.
אופים 3 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות,
מנמיכים את הטמפרטורה ל-175 מעלות ואופים 10 דקות עד הזהבה.
חוזרים על הפעולה עם שארית הבצק פעמיים ומקררים.
מיישרים את שולי עלי הבצק בסכין חדה. שומרים את השאריות ומפוררים בצלחת נפרדת....
מלית: מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים פודינג וניל ומערבבים היטב.
מורחים את הקרם על העלים ומניחים אותם זה על גבי זה.
מפזרים מעל את v הפירורים
משהים במקרר יום אחד לפחות.
הערה אפשר להעשיר את העוגה בשוקולד מגורר
ומעט פלחי אננס...
הרבה כבר מצאו לנכון להרשם בבלוג ומה אתכם....
השבמחק