חליה של בקר בקדרה מספרי מאכלים גאורגיאניים...
ק"ג בשר בקר עם עצם וטיפה שומן
לבשל בסיר עמוק לזרוק את המים ואז להמשיך את התהליך...
לרוטב:
3 בצלים קצוצים
5 שיני שום כתושים
1 כף גדושה כוסברה יבשה
1 כפית פלפל פפריקה מתוק
3 שיני פלפל שווקה (אפשר גם פחות אם יש בעיה של חריף)
1 כפית פלפל שחור
אפשר להוסיף בהרט גאורגי (ואפשר בלי בכלל)
1 כף גדושה של צ'ו (תמר הנדי)
2 כפות רסק עגבניות
לעשות את הבשר בקר היטב בתוך הרוטב הנ"ל ולהעביר לקדרה להוסיף 4 כוסות מים ולבשל בתוך התנור מהתחלה על טמפרטורה של 250 מעלות מרגע שירתח להוריד את הלהבה ל-200 מעלות ולהמשיך לבשל את החליה בתוך הקדרה לפחות 3 שעות או עד שהרוט יתחיל להצתמצם ויתחיל להיות סמיך....
ניתן להגיש עם חומי
לבשל בסיר עמוק לזרוק את המים ואז להמשיך את התהליך...
לרוטב:
3 בצלים קצוצים
5 שיני שום כתושים
1 כף גדושה כוסברה יבשה
1 כפית פלפל פפריקה מתוק
3 שיני פלפל שווקה (אפשר גם פחות אם יש בעיה של חריף)
1 כפית פלפל שחור
אפשר להוסיף בהרט גאורגי (ואפשר בלי בכלל)
1 כף גדושה של צ'ו (תמר הנדי)
2 כפות רסק עגבניות
לעשות את הבשר בקר היטב בתוך הרוטב הנ"ל ולהעביר לקדרה להוסיף 4 כוסות מים ולבשל בתוך התנור מהתחלה על טמפרטורה של 250 מעלות מרגע שירתח להוריד את הלהבה ל-200 מעלות ולהמשיך לבשל את החליה בתוך הקדרה לפחות 3 שעות או עד שהרוט יתחיל להצתמצם ויתחיל להיות סמיך....
ניתן להגיש עם חומי
חברים יקרים שלי המאכל הזה ועוד רבים אחרים שלא פרסמתי כאן תוכלו למצוא בספרי מאכלים גאורגיאניים שהינו רב גוון ואהוב על כולם וזוכה להצלחה אדירה החניות לא מספיקים לספק במדפים ושוב צריך להזמין אותם מהמו"ל שלי אז גשו והפתיעו במתנה יפה את האנשים שאתם הכי אוהבים...
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחק