יום שני, 4 ביוני 2012

בצק עלים ביתי מסיפרי לקורסונים לבורקסים ועוגות

 

הבצק מספרי מאכלים גאורגיאניים הכי קל והכי טעים שיש

 1 ק"ג קמח
100 גרם מחמאה
4 כפות שמן חמניות/קנולה/זית
1 כף גדוש שמרים
1 אבקת אפייה
4 כפות סוכר   (אם רוצים את הבצק לבורקס להוסיף רק 1 1/2 סוכר לא יותר!!!)
1 סוכר וניל (אם רוצים לבצק בורקס אפשר בלי סוכר וניל תלוי אם אתם לא אוהבים בצק מתקתק!!!)
2  כוסות מים פושרים
1 ביצה שלמה + 1 חלבון
ללוש בצק רך ולשמור בצד עד שיכפיל את נפחו
לפחות שעה כשהוא מכוסה בניילון מעל ומגבת...

להכין בצד 1 1/2 מחמאה (300 גרם) 
לעבד מעט את הבצק לחלק ל-4 חלקים
ולמרוח כול פעם במעט מחמאה לקפל ולרדד
ושוב למרוח במחמאה... לשמור במקרר ל-שעה 
ושוב לחזור על הפעולה עם כול חלקי הבצק.

לשמור את הבצק במקרר לעוד 5 שעות לפחות
ואז ניתן להתחיל לעבוד איתו להכנת עוגות,  בורקסים וקורסונים
נשמר במקפיא  תקופה אורכה....

 

 

 

 

 

 

 

 



תגובה 1:

  1. המעוניינים להרשם בבלוג יכולים לעשות זאת בקלי קלות אז שבוע מבורך לכולם יקירי וברוך בואכם לבלוג שלי...

    השבמחק