הבצק מספרי מאכלים גאורגיאניים הכי קל והכי טעים שיש
1 ק"ג קמח
100 גרם מחמאה
4 כפות שמן חמניות/קנולה/זית
1 כף גדוש שמרים
1 אבקת אפייה
4 כפות סוכר (אם רוצים את הבצק לבורקס להוסיף רק 1 1/2 סוכר לא יותר!!!)
1 סוכר וניל (אם רוצים לבצק בורקס אפשר בלי סוכר וניל תלוי אם אתם לא אוהבים בצק מתקתק!!!)
2 כוסות מים פושרים
1 ביצה שלמה + 1 חלבון
ללוש בצק רך ולשמור בצד עד שיכפיל את נפחו
לפחות שעה כשהוא מכוסה בניילון מעל ומגבת...
להכין בצד 1 1/2 מחמאה (300 גרם)
לעבד מעט את הבצק לחלק ל-4 חלקים
ולמרוח כול פעם במעט מחמאה לקפל ולרדד
ושוב למרוח במחמאה... לשמור במקרר ל-שעה
ושוב לחזור על הפעולה עם כול חלקי הבצק.
לשמור את הבצק במקרר לעוד 5 שעות לפחות
ואז ניתן להתחיל לעבוד איתו להכנת עוגות, בורקסים וקורסונים
נשמר במקפיא תקופה אורכה....
נשמר במקפיא תקופה אורכה....
המעוניינים להרשם בבלוג יכולים לעשות זאת בקלי קלות אז שבוע מבורך לכולם יקירי וברוך בואכם לבלוג שלי...
השבמחק