מגרולי חצ'אפורי
אופן ההכנה לבצק:
4 כוסות קמח ויותר
2 כוסות חלב פושר
2 ביצים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
50 גרם חמאה מומסת מעט במיקרו
2 כפות גדושות שמרים
4-5 כוסות קמח או עד כמה שיספוג הנוזל
לאחד את כול החומרים ביחד
להוסיף קמח וללוש היטב.
להניח בצד לפחות 1/2 שעה.לא בקירור!!!
למריחה
1 חלמון מהול בחלב
למלית:
900 גרם גבינה גאורגית או גב' חמד
300 גרם גבינת סולוגוני מוצרלה מגורדת
2 ביצה
1/3 כפית מלח (אם לא אוהבים מלוח אפשר לוותר על המלח)
לאחד את כול החומרים ולשמור בצד.
לאחר חצי שעה, לחלק את הבצק ל-3 יח' גדולות
לרדד מעט עם מערוך ולמלא עם שליש מהמלית, לסגור היטב ולמרוח
מעל את החלמון המהול בחלב, לסמן עם סכין את הבורקס לחלקים שווים של משולשים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לאחר כ- 3 דקות
להוריד את הטמפרטורה ל-170 מעלות ולאפות כ- 20 דקות
כשהבורקx כמעט נאפה להוסיף שליש מהסולוגוני (גבינת מוצרלה) המגוררת
להוסיף כפית חמאה מעל ולאפות בתנור עוד כ- 5 דקות להגיש חם...
הטעם פשוט גן עדן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה