יום שלישי, 10 בינואר 2012

ציטלי מזווה לוביו

תבשיל משעועית אדומה...




ובנוסף סוג נוסף שעועית בקדרה יקירי....
קצת שונה בעשייה וכול המתכונים בספרי
מאכלים גאורגיאניים...







המצרכים הדרושים:
1/2 ק"ג שעועית אדומה מושרית במים פושרים במשך הלילה
8 שיני שום כתושים,
פלפל ירוק 1 או 3 יח' פלפל שבקה
1  צרור כוסברה
15 עלים של פטרוזיליה
4   גבעולי של עלי  נענע
10 גבעולי שמיר
1   שורש סלרי קצוץ דק דק.
1/4 כפית מלח לימון או כף צ'ו (או כף תמר הינדי)
ניתן להוסיף קובייה קטנה של ג'יג'ר משפר מאוד את הטעם
1 כף מלח או לפי הטעם....


אופן ההכנה:
לבשל את השעועית היטב,
להוסיף שום כתוש,
לקצוץ את הקובייה של ג'ינג'ר או פשוט להוסיף
את מלח הלימון, אם רוצים במקום שני הדברים
הללו פשוט להוסיף כף צ'ו.
לקצוץ את הירק ולהוסיף לתבשיל שהתבשל היטב
לאחר כ-2 דקות להוסיף את המלח
למעוך את השעועית היטב ולהמשיך לבשל
את התבשיל עוד כ-3 דקות ולהוריד מהאש.




רצוי להגיש בתוספת בצל ירוק וצנון
ארוחה נפלאה לאמצע השבוע ....



אם לא רוצים לעבוד קשה עם השעועית יש היום
אפשרות לקנות בסופרים שעועית אדומה של סנפרוסט מבושל
או בקופסאות שכבר מבושל ומוכן לעבודה...אז בהצלחה לכם...


























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה