ברוקולי מוקפץ בחמאה ובצל
1 ק"ג ברוקולי
1/4 כפית זעפרן
2 כפות חמאה או מחמאה
2 בצלים חתוכים ל-4
1/4 כפית פלפל לבן
מעט שמיר ומעט פטרוזיליה (או מיכל שמנת מתוקה)
2 ליטר מים
1/4 כפית מלח
להרתיח את הברוקולי במים כ-5 דקות ולהוריד מהאש
לסנן ולשים בצד.
להוסיף למחבת חם את החמאה ואת הבצל
ואת הברוקולי להקפיץ כך כמה דקות ובהדרגה
להוסיף את התבלינים ואת המלח. לאחר כ-5 דקות להוסיף
את השמיר והפטרוזיליה, לערבב ולכבות את האש.
טיפ שלי
במקום הירק אפשר להוסיף לתערובת את השמנת מתוקה ולהרתיח
עד שהנוזל יצטמצם מעט.
טעים ורענן בשני האופנים...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה