עוגת קרלבסקי עם פרות טרופיים וקצפת
זו עוגה שכולם אוהבים....
העוגה היא עוגה מאוד עדינה ודורשת המון מיומנות הדפנות צריכים להיות דקים ולא עבים מדי.
החומרים:
200 גר' מרגרינה (מחמאה) או חמאה,
1 כוס סוכר,
3 ביצים,
1 שקית סוכר וניל,
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס וקלויים במחבת,
3 כפות דבש,
350 גר' (2 1/2
כוסות) קמח תופח.
למלית:
1 1/2 מכלים שמנת מתוקה,
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל.
אופן ההכנה:
ממסים בסיר מרגרינה וסוכר ומצננים מעט,
מוסיפים ביצים, סוכר
וניל, אגוזים ודבש ומערבבים.
מוסיפים בהדרגה קמח ומערבבים עד קבלת תערובת
סמיכה.
יוצקים 1/3 מהתערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח ובוזקים מעט
קמח על הבצק
משטחים בעדינות את הבצק בתבנית בעזרת מערוך.
אופים 3 דקות
בתנור שחומם ל-200 מעלות,
מנמיכים את הטמפרטורה ל-175 מעלות ואופים 10
דקות עד הזהבה.
חוזרים על הפעולה עם שארית הבצק פעמיים ומקררים.
מיישרים את
שולי עלי הבצק בסכין חדה. שומרים את השאריות ומפוררים בצלחת נפרדת....
מלית: מקציפים 2שמנת מתוקה, מוסיפים פודינג וניל 1 ומערבבים היטב.
והקישוט יכול להיות בשתי אופנים או פודינג וניל וקצפת ומעל הפירורים או
מורחים את הקרם על העלים ומניחים אותם זה על גבי זה. מעל מורחים קרם ומקשטים עם פרות טרופיים לפי רצונכם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה