בורקס שבלול עם בצק פילאס ובורקס גאורגי עם גבינה ותרד
והנה המתכון לבורקס תרד וגבינה בבצק שמרים...
1 ק"ג קמח
2 1/2 כוסות מים פושרים...
2 כפות שמן זית
חצי חבילת שמרית
1 כפית סוכר
1 כפית מלח או יותר לפי המליחות הרצויה עדיף לא להגזים במלח כי המרכיב של המלית הוא מלוח.....
ליצור בצק רך ולשמור להתפחה כשעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו...
המלית:
1 ק"ג תרד מטוגן כלות ב-50 גרם חמאה הולנדית או חמאה רגילה על מחבת חם
500 גרם גבינה בולגרית מפורר
200 גרם גבינה צהובה מגוררת על פומפייה גסה
או ק"ג סולוגוני (גבינת מוצרלה)חתוך לקוביות
קטנות או מגוררת על פומפייה גסה...
לאחר שהבצק יתפח להעביר לשולחן עבודה מקומח
לחלק את הבצק ל-4 חלקים ליצור עיגולים ולשמור בצד כ-5 דקות. לרדד מעט עם המערוך ולהעביר אליו את המלית.
לרדד שוב טיפה עם המערוך ולהעביר על תבנית מרופדת עם נייר אפייה. לשמור עוד כעשר דקות למרוח בביצה מהולה במעט מים ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפות כ-25 דקות או עד שהתחתית אפויה ....
תרשמו ובבלוג יש המון דברם נהדרים וזה להנאתכם יקירי...
השבמחק