יום שני, 11 בנובמבר 2013

השאריות של שבת והכנת אורז עם תפוחי אדמה

השאריות של שבת עוף מטוגן עם אורז ותפוחי אדמה...

אז מה דעתכם על ארוחת המלכים הזו וזה 
משאריות של שבת ..
כמה נתחי עוף מטוגן לחתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
מעט פלפל ירוק קצוץ דק
פלפל גמבה 1 כתוך לקוביות או לרצועות
10 גבעולי פטרוזיליה 
3 עלי בזיליקום
קורט מלח


במחבט לוהט עם שמן זית מוסיפים את נתחי העוף
מערבבים ומוסיפים את הבצל הקצוץ שוב מערבבים ולאחר 2 דקות 
מוסיפים גם את הפלפל גמבה וגם את הפלפל הירוק...מערבבים היטב
מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים מיד את המלח וגם את הפטרוזיליה וגם את 
הבזיליקום...רענן ונהדר לחך...ואין מה לומר ארוחה עשירה בהחלט...

1 תפוחי אדמה גדול
אורז 2 כוסות
מעט בצל קצוף או בצל מטוגן עם שקדים מולבנים
4 כוסות מים
1/2  כפית מלח
כפית אבקת מרק לא חייב!!!
2 כפות שמן זית

הכנת אורז עם תפוחי אדמה...
בסיר עמוק מסדרים כמה פלחי תפחי אדמה עבים מטגנים משני צדדים
ומוסיפים מעל 2 כוסות אורז שטוף עם מעט בצל קצוץ...או קונים בחנות תבלינים 
בצל מטוגן עם שקדים מולבנים ומוסיפים לאורז בערך 2 כפות,אם אין מוסיפים בתוך 
האורז כפית אחת של מרק עוף וחצי כפית מלח...מוסיפים 4 כוסות מים קרים 
ומכסים את הסיר מעט שמים לב שהאורז לא יגלוש כשהאורז מבעבע מורידים 
את הלהבה בגז וממשיכים לבשל כשהמכסה סגור מעל הסיר עם אורז.
מבשלים כך לפחות 10 דקות או עד שהאורז מתחיל להיות מבושל היטב.
מכבים את האש ממתינים עוד 15 דקות משחררים בפינות בעדינות ואז הופכים את האורז על הצלחת 
האורז ומעל תפוחי אדמה גם יפה וגם מאוד אבל מאוד טעים ומתאים להגשה עם 
המון תבשילים מטוגנים וגם מבושלים....
 
אז אפשר לאכול זאת עם האורז או עם לחם חלה או פיתה או לחם כפרי לצד סלט טעים ועשיר
 טוב בכול מצב...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה