יום שני, 25 בנובמבר 2013

הפבלובה שלי

הפבלובה שלי






הנה לכם המתכון שלי לפבלובה....

עוגת פבלובה שלי עם פרות טריים ואקזוטיים ועם כדורי רפאלו על וקרם פודינג וניל פשוט תענוג לחך וגם לעיניים...אתן את המתכון בערב בע"ה'.....
הכנתי כאן שתי סוגי ביזה ...

המתכון לביזה:
א. 4 חלבונים
2 כוסות סוכר
1 חב' סוכר וניל
2 כפות קמח תפוחי אדמה
להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר
וגם את הסוכר וניל כשאנו מקבלים מרקם של קצף לבן סמיך להפסיק את ההקצפה ולהוסיף את קמח תפוחי האדמה לערבב על הכי נמוך של מערבל....
לפרוס נייר אפייה בתבנית עגולה ולשטיח את הביזה
להכניס לתנור שחומם מראש על 120 מעלות ולאחר 5 דקות להוריד לטמפרטורה של 100 מעלות להשאיר בתנור לפחות שעתיים וחצי...לאחר אפייה להשאיר את הדלת של התנור פתוח ל-20 דקות...

ב. 4 חלבונים
2 כוסות סוכר לבן
כפית של סוכר וניל
להרתיח מים בסיר עמוק ומעל להניח קערה עם חלבונים וסוכר לצורך העניין להוריד את הלהבה וכול הזמן לערבב את החלבונים והסוכר שבקערה שבאן מארי...כשהסוכר נמס אפשר להשתמש במיקסר ידני כדי להקציף או להעביר את החלבונים עם הסוכר הנמס במיקסר על מהירות נמוכה ולאחר כדקה להעביר את המיקסר למהירות מקסימלית ..להקציף עד שנקבל מרקם לבן ותפוח להוסיף בהדרגה את הווניל...
לפרוס נייר אפייה על התבנית וליצור צורות יפות של נשיקות
להעביר לתנור שחומם מראש על 120 מעלות ולהוריד את הטמפרטורה בתנור ל-100 מעלות לאפות לפחות כ-שעתיים וחצי עד 3 שעות...להשאיר בתנור לאחר האפייה עוד כ-20 דקות עם דלת פתוחה...

כדורי רפאלו:
150 גרם קוקוס
100 גרם בוטנים או אגוזים טחונים
חצי קופסה של חלב מרוכז או קצת יותר
20 גרם חמאה מומסת
לערבב את הכול היטב ואם בא לכם להוסיף צבע מאכל שתבחרו ...
לגלגל במעט קוקוס לשמור בקירור (לא במקפיא!!!)
קרם:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 פודינג וניל


פירות טרופיים ופרות טריים הוספתי כאן מישמשים מסוכרים קלות מהקופסה...

הרכבה:
להפריד את הביזה השטוח ולהוסיף אליו את הקרם...מהצדדרים להוסיף את הנשיקות הקטנות שהכננו...מעל להוסיף את הפרות הטרופיים ואת הנשיקות הנותרים וגם את כדורי הרפאלו ...
זה כול הסיפור ....





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה