יום שלישי, 10 בנובמבר 2015

בורקס עם ירקות

בורקס עם ירקות




המצרכים הדרושים:
בצק עלים צרפתי עם חמאה עדיף....חצי חב'
או בצק שמרים:
3 כוסות קמח +  1 כף שמרים + 1 1/2 מים פושרים +כפית סוכר +  1/2 גיל או אשל + ביצה 1 מעט מלח  להתפיח כשעה כשהוא מכוסה  ולאחר חצי שעה להתחיל למלא במילוי.


מילוי:
1 בצל קטן קצוץ
1/2 כרישה קצוצה 
1/2 פלפל בולגרי קצוץ
1/2 פלפל צהוב קצוץ
חופן פטרוזיליה
1/2 גבינת כנען
100 גרם פרמזן מגורר
20 גרם  קוביות חמאה
2 בצלים ירוקים
מעט פלפל צ'ילי
מעט מלח

להברשה:
 2 כפות חלב חלמון וכף מים קרים...לערבב היטב .

לקישוט: חופן שומשום

לרדד את הבצק וליצור מלבנים.







אופן ההכנה:
במחבת עם כף שמן זית לטגן עד שקיפות בצל...להוסיף פלפל צהוב ואדום...צ'לי...כרישה ..ובצל ירוק ופטרוזיליה
לאחר כ-4 דקות לכבות את האש.
להוסיף לתערובת את שאר המצרכים: מחאה, פרמזן, כנען מפורר, מלח  לערבב ואז להעביר את התערובת בבצק עלים שהוכן מראש. לסגור היטב למרוח בביצה טרופה ומהול בחלב ומים ולפזר מעל שומשום.

לאפות בתנור על 190 מעלות לפחות כ-15 דקות או עד שיזהיב היטב.

להגיש לצד מיץ תפוזים או קולה או תה ולצידו סלט חיי
טעים ומענג עד מאוד.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה