יום ראשון, 20 בנובמבר 2011


 צ'יבורקי


צ'יבורקי מוכן


בוקר ניפלא חברים שלי
היום אנו נדבר קצת על צ'בורקי אשר הוצג  במאסטרשף לפני כשבועיים.
צ'בורקי היינו מאכל מאוד מקובל אצל הגאורגיאניים בעיקר במסיבות
ולפעמים בבית כשיש המון רצון טוב להכין אותו....
הצ'בורקי בדרך כלל מכינים עם בשר בקר או ניתן גם עם בשר עגל
לאחר הוספת המרכיבים עוטפים את המלית המוכנה והמטובלת בבצק.
לוקחים סכין משוננת ומתחילים לחתוך את הבצק הממולא במלית
מסביב ויוצרים צורת חצי סהר.
את הצ'בוקרי יש לטגן בשמן עמוק על אש בינונית (כדי לא לשרוף את הבצק וכדי
לאפשר למלית להתבשל בתוך הבצק העוטף אותו היטב.
הצ'בורקי חייב להיות  שזוף מעט וכשנוגסים ממנו ניגר מיץ  זו תערובת של המלית

עם המים שהוספנו כאשר הכנו את המלית מראש...   אחרי ההכנה מעבירים את הצ'יבורקי
על נייר סופג.. אם אנו רוצים להגיש אותו יותר מאוחר לאורחים יש לחמם אותו בתוך מקרו
לדקה או שניים ואז צ'בורקי חוזר להיות כפי שהוא היה קודם רך ומלא מיץ אבל עדיף להכין
את הצ'בורקי לפחות חצי שעה שעה לפני ההגשה. אז בהצלחה לכם והמשך יום נעים לכולם....


טוב אז עכשיו למתכון עצמו ......


כיסנים עם בשר בקר "צ'יבורקי"
המצרכים הדרושים לבצק:
1 ק"ג קמח,
1 ביצה
2.5 כוסות מים פושרים או מי סודה מוגזים,
1/4 כפית מלח,
 1/2 כפית וודקה (לא חובה!).

למלית:
1 ק"ג בשר טחון,
1/2 כפית כוסברה יבשה,
1/2 כפית פפריקה חריפה,
1/2 כפית פפריקה מתוקה,
1-2  שום קצוץ טחון  (לא חובה !)
2 עד 3 כוסות מים 2 בצלים קצוצים דק + 1 בצל טחון, 1/2 כפית מלח.
מערבבים כול החומרי המלית, מוסיפים את המים בהדרגה עד לספיגה מלאה.
(כדי לשבח את הטעם של המלית ניתן, להוסיף רבע כפית אוצחו סונלי בהרט גרוזיני וחצי כפית פלפל שחור במקום פפריקה חריפה.)

מכניסים במיקסר את כול החומרים הדרושים לבצק ויוצרים בצק קשה.

מחלקים את הבצק ל- 20 חלקים ומרדדים לעובי של 1 סנטים כל עלה סוגרים את הבצק סביב המלית ויוצרים חצי סהר. כפי שהסברתי מהתחלה, אפשר לעבוד עם סכין משונן כדי ליצור קצוות יפות....







מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכיסנים עד הזהבה משני צדדים. מוצאים לנייר סופג מגישים חם.






















3 תגובות:

  1. ..כמה נפלא שיש באפשרותינו להכיר ולהכין את המטבח הגאורגי הנפלא..עשיר במאכלים,עשיר במסורת עתיק יומין
    גאה בך לאה על ההשקעה,והרצון לשמר ולהעביר את רישומיך לדור הצעיר..
    הכתיבה נעימה,ידידותית ומוחשית מאוד
    בהצלחה מקרב לב-- ריקי חן

    השבמחק
  2. אני מעריכה את אשר כתבת ריקי יקרה עד מאוד שירבו חברות נהדרות כמוך ושמחה עד מאוד שהינך אוהבת את הבלוג זה אכן עבור הדור הצעיר שיוהב ויעריך את המסורת שלנו גם אחרינו... באהבה ובהערכה רבה אליך לאה ספיר מחברת הספר מאכלים גאורגיאניים.

    השבמחק
  3. תודה לכול אלו שנתנו לייק לבלוג שלי בפייסבוק מעריכה עד מאוד בהמשך תוכלו להיכנס לאתר ולהגיב גם בתוך האתר אוהבת אתכם לאה ספיר.

    השבמחק