יום חמישי, 12 בדצמבר 2013

סנטה עם ירקות בקדרה ...

סנטה עם ירקות בקדרה ...





הקרידיט לתוכנית של שגב עולמי למדתי שיפרתי והפכתי למנה גאורגית...
המצרכים:
12 יח' של נתחי סנטה (בקר)
5 עלי כרפס עם גבעולים קצוץ דק וחצי למקלות בגודל אצבע
2 גזרים 
2 בצלים 
4 שיני שום
2 תפוחי אדמה
2 עגבניות 
1 גמבה
רסק עגבניות 2 כפות
גבעול של רוזמרין מיובש
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית כוסברה טחונה..
כפית פלפל פפריקה אדומה
2 יח' פלפל אדום צ'ילה חריף 
1/4 כפית מלח
3 כפות שמן זית
כוס יין לבן
2 1q3 fuxu,  מים קרים מהברז
קיסמים...
אופן ההכנה:
לטחון מחצית מהירקות ואת הבצל והשום 
מגבעולי כרפס ומחצית הגזר ליצור מקלות בגודל אצבע להעביר בצד ולשמור...
את הירקות הטחונים והמקלות גזר וכרפס להכניס כול פעם מעט בתוך סנטה לגלגל ולחזק עם קיסם להכניס 
לסיר עמוק שמן זית ולקשור משני הצדדים...להוסיף בהדרגה את שער הירקות לערבב ולהוסיף כוס מים
את הרסק עגבניות העגבנייה  ולהוסיף את היין והמלח והתבלינים והרוזמרין...לבשל על להבה נמוכה 
במשך כשעה לאחר מכן להוציא מהסיר להעביר לקדרה להוסיף את הפלפלים החריפים ואת הגמבה ותפוחי אדמה חצויים
ולהכניס לתנור חם לפחות שעה וחצי...לבדוק ולשפר את הטעמים אם יש צורך בעוד מעט תבלינים...להגיש חם לשולחן...מאוד מתאים לשולחן חגיגי ולשולחן שבת....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה