יום ראשון, 15 בדצמבר 2013

עוגת ביזה מטריפה עם שוקולד...

עוגת ביזה מטריפה עם שוקולד...

כול  הזכויות שמורות ללאה ספיר...


והמתכון לדבר הנהדר הזה...
מצרכים לביזה...
9 חלבונים (הלבן של הביצה)
4 1/2 כוסות סוכר
100 גרם בוטנים טחונים
100 גרם שקדים טחונים
50 גרם אגוזי מלך שבורים גס

הכנת הקרם:
2 מכלי שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

להקציף היטב
לחלק לחצי ובחלק ממנו להוסיף טיפה
נס קפה ולערבב בעדינות

להכנת גנאש שוקולד:
3 כפות שמנת מתוקה
300 גרם של שוקולד מריר
להמס בקערה עמוקה באן מארי
או במקרו גל במשך דקה עד שתי דקות
לערבב היטב ולקרר מעט

אופן ההכנה לעוגה והרכבתו:
 להעביר לקערה עמוקה 3 חלבונים וכוס וחצי 
סוכר ולהתחיל להמס באן מארי (סיר עם מים רותחים)
כשהסוכר נמס ולא מורגש בתוך החלמון להעביר למיקסר
ולהתחיל להקציף כדקה על מהירות נמוכה לאחר כדקה להקציף על מהירות הכי גבוהה
כשהבצק מוקצף היטב להוסיף 2 כפות של בוטנים טחונים ולהעביר לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה
אופים בתנור מראש על 100 מעלות, במשך 2 שעות + 40 דקות על טמפרטורה של 100 מעלות
לאחר האפייה מכבים את התנור ומשאירים את הדלת של התנור פתוחה ל-10 דקות
מפרידים את הנייר בעדנה רבה מהעוגה גם אם הביזה טיפה נישבר לא נורה אפשר להדביק
בעזרת קרם......

לחזור על הפעולה עם שתי עלים נוספים ולהוסיף גם שם אותו הדבר שקדים מולבנים וטחונים בעלה אחד ואת השאר משתיהן בעלה השלישי...ולאפות באותו אופן...

למרוח את העלים קודם עם קרם לבן ולאחר מכן עם קרם עם נס קפה ומעל שוב לבן...
לזגג מעל את גנאש השוקולד ומעל לפזר את האגוזים...
להשהות את העוגה במשך שעה עד שעתיים במקרר (לא במקפיא!) ולהגיש...
עוגה נהדרת עשירה ומאוד מיוחדת










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה