יום שלישי, 14 בינואר 2014

פיצה משפחתית מכול הלב...

פיצה משפחתית מכול הלב...



המצרכים הדרושים:

1/2 ק"ג קמח
2 כוסות מים פושרים
1 1/4 כפות שמרים
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח או פחות לפי המליחות הרצויה...
להתפיח במשך שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו

חומרים למילוי:
200 גרם זיתים שחורים וירוקים
2 עגבניות פרוסות דק 
1/2 בצל סגול פרוס דק
4 גבעולי נענע  (להשתמש רק בעלים)
1 פלפל סודאני ומי שלא אוהב פיקנטי אפשר גמבה פרוסה
200 גרם גבינה צהובה פרוסה דק
50 גרם שומשום 


חומרים לרוטב:
2 כפות גדושות של רסק עגבניות 
1 שום כתוש
1 כפית תבלין לפיצה
3/4 כפית מלח


הרכבה: 
לקחת את הבצק לחלק לשתי חלקים אחד יותר גדול והשני יותר קטן כדי ליצור ממנו שת מקלות ארוכות
ללוש את שתי הבצקים  ולהשאיר כך עוד 10 דקות ואז לרדד וליצור צורה של לב מהבצק הגדול יותר ולהניח 
על התבנית שעליו פרסנו  נייר אפייה ...מהבצק השני ליצור שתי מקלות ארוכות ולקלוע אותם לצמה...
את הצמא שהכנו להניח בצד ובינתיים: לפזר את הרוטב על הבצק ולהוסיף את הגבינה הפרוסה ככה בשלמותה ומסביב לסדר את הצמה המוכנה ואז להתחיל לסדר את הזיתים העגבניות, בצל את הנענע ולפזר מעט מהשומשום מעל...להשאיר את הבצק להתפחה עוד כ-10 דקות ואז להכניס לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות...לאפות עד שהפיצה מתחילה לבעבע...הערות אפשר להוסיף קישוטם כאוות נפשכם זה רק מוסיף... 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה