יום שני, 12 במאי 2014

חלבה עם שוקולד...

חלבה עם שוקולד






יש שתי דרכים... או להכין חלבה בבית עם טחינה גולמית סירופ מים וסוכר ופיסטוקים או פשוט לרכוש 
חלבה בחנות ולהשתמש בה זה יותר מהיר והתוצאה נהדרת בשתי האופנים...
החמורים הדרושים להכנת חלבה עם שוקולד...

את החלבה ניתן להכין לפי המתכון של קארין גורן או כול הכנת חלבה ביתית...

וזה המתכון שלה להכנת חלבה ביתית:

1/2 קילו טחינה גולמית
1/2 קילו סוכר
1 כוס מים
1 כף תמצית וניל
1  כוס פיסטוקים קלופים וקלויים

שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה
בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים – הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק, בצמוד לדופן הקערה.
מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה.
מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת.
משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפ' החדר.
פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפ' החדר.

החומרים לשוקולד...
400 גרם שוקולד 
150 גרם חמאה
ממסים את החמאה בסיר ומוסיפים את שברי השוקולד המריר
מורידים את החמאה המומסת עם שוקולד מהאש תוך שתי דקות
ומערבבים היטב עד שכול השוקולד נמס
לוקחים תבנית סיליקון עם שקעים שקיררנו היטב בתוך המקפיא ומעבירים בפנים את השוקולד המומס...
דואגים שיגיע לכול פינה ואז שפכים אותו בחזרה מהתבנית בתוך הכלי שמשם מזגנו...מעבירים למקפיא שוב
ל-15 דקות ושוב חוזרים על הפעולה...מקררים עוד כ-10 דקות...מוצאים מהקירור וממלאים את התבנית 
 בחלבה המפוררת...מעל מכסים עם afc, שוקולד ngk  ומיישרים מכניסים שוב לקירור...לפחות לשעתיים...עד 4 שעות 
צריך שהשוקולד יתייצב יחד עם חלבה היטב...ואז לוקחים את התבנית ומחלצים משם את החלבה מצופה שוקולד...
ניתן להגיש לצד גלידת וניל גם יפה וגם מרשים...וקלוריות? מי סופר אותם כשזה טעים....




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה