יום ראשון, 4 במאי 2014

פאי תפוחים עם בצק פריך

פאי תפוחים עם בצק פריך






המצרכים הדרושים

100 גרם חמאה, קרה   חתוכה לקוביות
3/4  כוס אבקת סוכר (100 גרם)   
1 ביצה
2 כוסות קמח
1 סוכר וניל קורט מלח

3 יח' תפוחים קלופים ומגולענים החתוכים לעיגולים
1/2 כוס סוכר
מעט קינמון
חצי וניל
100 גרם אגוזי לוז שבורים גס

אופן ההכנה:
להכניס למערבל מזון את את הקמח והסוכר ואבקת סוכר ולהוסיף בהדרגה את קוביות החמאה
ואת הביצה לערבב עם וו של גיטרה עד שמתקבל בצק פירורי מעט...


להעביר לניילון נצמד ולהכניס לשעה למקרר...


להוציא לחתוך לשניים לרדד כול אחד מהן בנפרד לאסוף עם מערוך ובעדנה להעביר על התבנית להדק לצדדים...


להכניס לתנור שחומם על 180 מעלות ולאפות את הבצק למחצה
מעל אפשר לשים נייר אפייה ולפזר שעועית לבנה לא אפויה
לאחר מכן להוציא להוסיף את המלית לפזר מעל את התפוח מגולען וחתוך לעיגולים ומעל לפזר סוכר המעורבב בסוכר וניל ומעט קינמון...:  ושוב להכניס לתנור לעוד כ-25 דקות או עד שהתחתית אפויה היטב 10 דקות לפני הסיום להוסיף גם את אגוזי הלוז...
אם רוצים מעט קרספי להשאיר בתנור במקום 25 דקות לפחות 35 דקות...


לצנן ולחתוך ולהגיש....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה