יום ראשון, 25 במאי 2014

פשטידת מקארונים ברוטב בשמל

פשטידת מקארונים ברוטב בשמל





המצרכים הדרושים:
300 גרם מקרונים מבושלים במי מלח עם כף שמן (כדי שלא ידבקו)
150 גרם גבינה כחולה (גבינה עם עובש) מגוררת
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מעט מלח (כי תזכרו הגבינות הן מלוחות)
מעט פלפל שחור
1 ביצה טרופה
גבינה צהובה פרוסה כ-4 חתיכות

מצרכים לרוטב בשמל והכנתו:
כוס חלב
1/2 כף וטיפה יותר קמח
60 גרם חמאה
להמיס במחבת את החמאה ומיד להוסיף חלב מעורבב עם קמח לערבב עד שטיפה יתחיל יסמיך
את הבשמל יש להכין לאחר שהחומרים כבר מכנים ...

הרכבה: לערבב את המקורי עם המלח והפלפל להוסיף ביצה טרופה ומיד את רוטב בשמל וגם את הפרמזן וגבינה כחולה שוב לערבב ולהעביר את כול התערובת לתבנית קרמי כמו שכאן או בתבנית פיירקס מרוחה עם חמאה....מעל לפזר גבינת עמק את כול ה-4 החלקים לקרוע אותם קצת עם היד ולהכניס את התבנית עם התערובת בתנור שחומם מראש על 220 מעלות לאחר כ-5 דקות להוריד את הטמפרטורה בתנור ל-190 מעלות ולאפות עוד כ-15 דקות או עד שהקרום מעל יהיה זהוב כמו בתמונה...להגיש לצד סלט חיי גם בריא וגם מאוד טעים...ארוחה שלמה ומשביע לכול דבר...ובהחלט מתאים לשבועות...








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה