יום שלישי, 23 בספטמבר 2014

קובדרי והכנתו

קובדרי והכנתו מחבל סוואנטי שבגאורגיה...


לשתי בורקסים גדולים על מחוות של מתכת...
המצרכים הדרושים:
בצק לחם:
1 כף שמן זית
1 כף שמן רגיל
1 1/2 כפיות  שמרית
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/2 ק"ג קמח מנופה
2 כוסות מים פושרים (שימו לב! הכוס הוא כוס חד פעמי) 
ללוש בצק רך ולהמתין עד שיכפיל את נפחו...
לחלק ל-2 חלקים ושוב להניח לו כעשר דקות...

המצרכים למלית:
ניתן לבחור כמה אפשרויות...
400 גרם בשר בקר...בשר שווארמה (הודו)...קצת שומן כבס...בשר צאן עזים...קצוץ מאוד 
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום כתושים
1/2 כפית של כוסברה יבשה
1/2 כפית של סוונורי מרילי...הכוונה למלח מסוואנטי המתובל בתבלינים מיוחדים הנותן טעם מיוחד ושונה למאפה הנ"ל...אם אין לכם אז תסתפקו בבהרט ישראלי ...אומנם הטעמים הם שונים אבל לא נורא...
1/4 כפית מלח ואפילו פחות כי המלח של סוואנטי כבר מכיל מלח.(להיזהר מאוד!!!)..
פלפל צ'ילי גרוס
פלפל שחור

לאחד את כול החומרים ולשמור בצד עד שהבצק יכפיל את נפחו...

להרכבה:
להעביר את המלית לכדורים שתפחו ואז לסגור אליו היטב...להעביר למחבט של מתכת או על התבנית 
המרופדת עם נייר אפייה...(רצוי אם יש לכם מחוות של פלדה זה טעם שונה ומיוחד וזה כול הסוד שלו...)...
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ-10 דקות מכול צד בערך או עד שהבצק יקבל גוון טיפה זהוב כמו בתמונה שיש כאן....טעים וגם מאוד מומלץ לכול אירוע חגיגי....







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה