יום שלישי, 23 בספטמבר 2014

קדרה בכלי חרס

קדרה בכלי חרס...


המצרכים הדרושים:
1/2 ג""ג בשר בקר חזה או בשר שווארמה יתאים מאוד
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתוש
1/2 כפית פלפל פפריקה אדומה
מעט כרכום
1 כפית כוסברה יבשה
מעט פלפל שחור
1 פלפל צ'ילי קצוץ
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
מלח לפי הטעם...
2 עד 3  כוסות מים מהברז

לקישוט מעט כוסברה ...פטרוזיליה ושמיר קצוצים דק וגם מעט בצל סגול ורגיל חתוך לעיגולים קטנים...


אופן ההכנה:
לחמם שמן זית בסיר עמוק ולהוסיף אליו נתחי הבשר בקר או הודו...
בהדרגה להוסיף את הבצל והשום ואת התבלינים ...לטגן מעט ואז להוסיף מים לבשל לפחות כ-15 דקות לקראת הסוף להוסיף את תפוחי האדמה וגם את המלח...לבשל עוד כ-3 דקות ואז להעביר לסיר חרס ...להעביר לתנור שחומם מראש על 200 מעלות על גריל ולאפות את התבשיל בתנור לפחות כ-5 עד 10 דקות  להוציא מהתנור ולהגיש בכלי החרס הזה כאשר הוא מקושט מעל עם פטרוזיליה, שמיר וכוסברה ומעט בצל סגול או בצל רגיל....

טעים עד מאוד לצד לחם הגאורגי פשוט תענוג של תבשיל...



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה