יום רביעי, 3 בספטמבר 2014

עוגת מדוקי






עוגת מדוקי שלי


המדוקי שלי של 8 שכבות ....
ההכנה של מדוקי דומה לעוגת זחאפרי מספרי מאכלים גאורגיאניים וזה בלעדי ללאה ספיר ...

שימו לב כול הכמויות ל-4 שכבות... מי שרוצה ל-8 שכבות יש להכפיל כמויות...

ו3/4 כוס שמן
3 ביצים
3 כפות גדושות דבש
1 כוס סוכר
1 כפית חומץ
1 כפית מחוקה אבקת סודה
1 שקית אבקת אפייה
עד 4 כוסות קמח מוסיפים בהדרגה ....

למלית
1 חלב מרוכז
200 גרם חמאה
להקציף את החלב מרוכז ולהוסיף חמאה רכה
לערבב היטב עד שמתקבלת מסה של קרם אחיד
לא לעצור עד שלא יתקבל קרם ....

1. מקפיצים שמן וביצים במיקסר אפשר גם ידני
מוסיפים דבש סוכר וחומץ ומניחים בסיר קטן מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי)
ומבשלים עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מסירים מהאש
2. מערבבים סודה לשתייה, אבקת אפייה וקמח ומוסיפים בהדרגה לתערובת ביצים
עד שמתקבל בצק עדין וקל לעיבוד
משהים 15 דקות .
3. לשים ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים.
מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח לעלה דק בעובי 1 ב1/2 מ"מ.
4. אופים כול עלה בנפרד כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מרכיבים את העלים עם קרם חלב מרוכז ...
הטעם פשוט חלומי...





תגובה 1: