יום ראשון, 31 באוגוסט 2014

קדרה עם בשר בקר וחומוס

קדרה עם בשר בקר וחומוס...


המצרכים הדרושים:
1 1/2 בשר בקר צלי או חזה עם עצם
200 גרם חומוס מושרה במים כול הלילה או מהקופסאות מוכן ומבושל
2 בצל ...1 קצוץ + 1 חתוך לריבועים
5 שיני שום קצוץ
1 פלפל גמבה אדומה לחלק ל-4 חלקים
1 גזר מגורר
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כפית מלח
1 כפית כרכום
1 כפית פלפל אדום פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל אדום חריפה מעט לפי החריפות הרצויה
1/4 כפית פלפל שחור
4 עלים של בזיליקום
1 עלה של טימין
4 כפות שמן זית
קורט זעפרן
1/2 כפית אוצחו סונלי ...הבהרט הגאורגי
או 1/2 כפית חמלי סונלי ...כוסברה יבשה
ליטר או קצת יותר מים קרים

אופן ההכנה:

להעביר את הבצל ואת הבשר החתוך לקוביות למחבת עם שמן רותח ולערבב כול הזמן להוסיף בהדרגה את הגזר את תפוחי האדמה ואת השום והתבלינים...לאחר כמה דקות כשסגירת בשר הושלמה להוריד מהאש...להעביר לסיר הקדרה את כול התערובת ולהוסיף את הפלפל האדום גמבה את הבצל השני עלי טימין וגם רוזמרין ...
בהדרגה להוסיף גם את המלח והמים ...להכניס לתנור ולבשל במשך שלוש שעות על טמפרטורה נמוכה בתנור.

להגיש חם לצד לחם גאורגי או לחם שחור בצל ירוק וגם מלפפונים קלופים ארוחה מאוד עשירה מאוד מתאים לארוחה נפלא לשבת ולחגים....






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה