יום שבת, 16 באוגוסט 2014

קובה ברוטב פטריות פורצ'יני ושמפניון

קובה ברוטב פטריות פורצ'יני ושמפיניון



המצרכים לבצק קובה: 
1 1/2   כוס סולת
1 כוס פירורי לחם
1/2 2 כוסות מים פושרים או יותר עד שיתגבש בצק עיסתי טיפה עבה
להניח בצד כ-20 דקות


הצרכים למלית:
200 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושים
1 כף כוסברה יבשה
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה או פטרוזיליה 
1/4 כפית מלח או טיפה יותר לפי המליחות הרצויה
לערבב ולהוסיף חלבון אחד של ביצה להניח בצד כ-20 דקות
הכנה של קובה:
לוקחים כדורים קטנים של קובה ומשטיחים מעבירים בהן מעט מהמלית וסוגרים עליו
מניחים בצד ..

המצרכים  לרוטב:
פטריות פורצ'יני ושמפיניון בערך 300 גרם 
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושים
מעט פלפל שחור
1 כפית מרק עוף 
3 כפות שמן קנולה
1 כף שמן זית
1/4  כפית (לא להמליח מדי כי מרק עוף בעצמו נותן טעם דומיננטי)

אופן ההכנה לרוטב
מעדים  בסיר עמוק עם שמן חם את הבצל והשום ומיד מוסיפים את הפטריות החתוכות לפרוסות
לאחר ערבוב קל מוסיפים פלפל שחור ואת המרק עוף וממשיכים לערבב ...מוסיפים גם את המים 
ומביאים לרתיחה ...ברגע זה מתחילים להעביר בעדנה רבה את הקובה המוכנים מוסיפים עוד כוס מים
ומבשלים עוד 15 דקות...

מגישים חם...לצד בצל ירוק ....טעים מאוד 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה