יום שישי, 21 בנובמבר 2014

פפנסוד עם בשר כבש

פפנסוד עם בשר כבש


 לפני שמתחילים לגשת לעניין חלק מהעבודה היא של נכדי רון שאוהב מטבח בטירוף ותמיד מבקש לעבוד יחד איתי כדי להכין מטעמים וזה המילים של רון שלי איזה כיף סבתא כשאוהבים את האוכל שאני מכין...אז זהו רון בן שמונה וחצי שבורא העולם יעניק לו חיים ארוכים בריאים ומאושרים וכאשר ילד בגיל כזה אוהב מטבח בטוח שמשהו רע ממנו לא יצא...כי האהבה מתחילה בבית גם מאוכל בריא...


החומרים הדרושים:

חצי ק"ג קמח
כוס וחצי מים 
2 כפות מיונז
כפית מלח

ליצור בצק רך ולהניח לו כחצי שעה....


החומרים למלית:
 1/2 1 בצלים קצוצים ממש דק
1/2 ק"ג בשר טחון עם מעט שומן כבש
1/2 כפית כוסברה יבשה 
1/4 כפית בהרט
קורט אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לערבב היטב ולהניח בצד במשך 20 דקות כדי שהטעמים ייספגו..


לאחר מכן לפזר מעט קמח על משטח עבודה ולחלק את הבצק ל-15 יחידות, ליצור מהן כדורים קטנים  ולאחר מכן לשטח מעט להכניס בפנים את המלית ...לתשומת לבכם את הבשר אין לטגן ככה כמו שהוא חיי מתובל להכניס לתוך הבצק ...
למרוח בביצה אחת טרופה ולהעביר על תבנית שפרסנו עליו נייר אפייה...לאפות בתנור לפחות כ-40 דקות. על 190 מעלות 
לקראת הסוף כ- 5 דקות תעבירו את התנור ל-200 מעלות הם יהפכו להיות זהובים ויפים...כשאתם רוצים לאכול אותו למחר יש לחמם במיקרו גל לדקה בלבד...נישמר במקרר בשמך כמה ימים...וזה מאוד טעים וגם יפה להפליא להגשה לאורחים גם....





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה