יום ראשון, 14 בדצמבר 2014

לחם שאור מקמח מלא.

לחם שאור מקמח מלא.




המצרכים הדרושים להכנת לחם אחד:

1 כף גדושה מחמצת
כפית סוכר 
2 כוסות קמח 
כוס ורבע מים פושרים
רבע כפית מלח


אופן ההכנה
ללוש בצק רך ביד או במיקסר ולשמור  ל- 7 שעות לפחות במקרר לא במקפיא!!!
ניתן לאחסן כול הלילה ואז בבוקר להוציא ללוש מעט ולעביר על תבנית עם נייר אפייה 
להשאיר עוד כשעה בחוץ ולחרוץ מעל עם סכין לסמן בעדינות להעביר מעט מים מהברז על 
הלחם ולמעל לפזר קצת גרעיני חמניות או צנוברים אפשר גם אחרת להוסיף בתוך הבצק את כול המרכיבים הנ"ל
מעל לפזר גם מעט קמח ...אפשר להוסיף גם חמוציות  להכניס לתנור שחומם על 190 מעלות ולאפות כ- 20 דקות או עד שהקרום של הלחם מעל ומתחת נעשה לגמרה שחום...יוצא לחם ממש קריספי וטעים שתענוג לאכילה...










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה