יום שישי, 16 בינואר 2015

השקשוקה שלי

שקשוקה שלי...




המצרכים:
3 עגבניות חלוטות (להכניס אותם למים רותחים ולהעביר למים קרים ולקלף מהקליפה)
ניתן גם לא לקלף את הקליפה גם יוצא טעים מאוד...
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצים דק
3 כפות שמן זית או שמן קנולה 
1/2 כף פפריקה מתוקה
מעט פלפל ירוק חריף (תלוי כמה חריף אוהבים בבית)
חצי גמבה אדומה קצוצה דק...מוסיף מאוד טעם אם אין לא נורא
מעט מלח לפי הטעם...
פטרוזיליה ה או כוסברה כמה עלים קצוצים

3-4 ביצים .

לטגן שמן במחבת חם עם שמן להוסיף את העגבניות החלוטות וחתוכות לקוביות...ולטגן ,להוסיף פלפל חריף, גמבה ושום, לערבב, להוסיף פלפל פפריקה,  כשיתחיל להיות מעט מימי להוסיף גם את הפטרוזיליה או הכוסברה וגם את המלח...לערבב שוב ואז לעשות ערובות בתוך הבלילה ולהוסיף בפנים את הביצים...כול זה על אש נמוכה כמובן...לכסות את השקשוקה מעל עם מכסה כשהקרום של הביצה תראה כפי שבתמונה ולא תהיה מימית להוריד מהאש ולהגיש מיד...

הכי טעים להגיש ליד סלט חי ועם לחם פרוס שחור או לבן ואו לצד לחם גאורגי....


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה